מעצרה של נעמה יששכר ברוסיה - הדיון בעניינה הסתיים הערב (שלישי) ובית המשפט האריך את מעצרה של הישראלית. נקבע נוסף דיון בתיק נקבע ל-25 בספטמבר. קרוב משפחתה של נעמה ששהה באולם סיפר כיצד אמה באה לחבק אותה בסוף הדיון והשוטרים במקום מנעו ממנה. במהלך האירוע נעמה פרצה בבכי וביקשה ממשפחתה לעזור לה ושהיא "עוברת סיוט". לדברי קרוב המשפחה, "נאסר על האם לבקר את נעמה או לעשות עמה שיחות טלפון".
נעמה יששכר, מוחזקת במעצר ברוסיה בשל כמות קטנה של סם מסוג ג'ראס שנמצא בתיקה. יששכר בת ה-25 עלתה לישראל מארה"ב כדי לשרת בצבא, ואת השירות שלה סיימה בהצטיינות כלוחמת באיסוף קרבי. היא יצאה לטיול בהודו באפריל והתכוונה לחזור לארץ בטיסה עם עצירה במוסקבה, אך בנמל התעופה הרוסי הדברים הסתבכו. היא התבקשה להתלוות לשוטרים, שאמרו לה שמצאו בתרמיל הנוסע שלה, שהיה מאוכסן בתא המטען, שלה קנאביס בכמות של 9 גרם.
נעמה נלקחה למעצר ב-12 באפריל ומעצרה הוארך, אחרי שהתובע במוסקבה החליט להחמיר את כתב האישום נגדה, מכתב אישום על שימוש אישי לאישום בגין סחר והברחה. "הדברים מתקדמים כאן מאוד לאט, מי שמחליט זה התובע", סיפרה האם ביום חמישי האחרון. "הוא החליט שהיא הבריחה למרות שכולם יודעים שהיא לא".
יפה סיפרה על תנאי המעצר: "לפני ארבעה חודשים היא הייתה במרכז מעצר, מתקן עם 30 בנות באולם גדול, אחר כך היא עברה לבית סוהר אחר". באחת היציאות מבתי המעצר הצליחה האם לראות את הבת לכמה דקות: "הדיון על הארכת המעצר נגמר בעשר דקות, לא נתנו לי ולנעמה להתקרב, דיברנו כמה משפטים והיא נלקחה אזוקה לתחנת המשטרה".
במשרד החוץ אמרו לחדשות 12 שמכירים ומטפלים בנושא. קונסולית ישראל במוסקבה, יפה אלויבצקי, היא שאחראית לטפל במעצר ובדאגה לשירותים הומניטריים לנעמה. "ככלל, משרד החוץ באמצעות נציגויותיו הדיפלומטיות בחו"ל אינו רשאי להתערב בהליכי חקירה ומשפט של מדינה ריבונית אחרת וכך גם במקרה הזה", נמסר מהמשרד. "מעורבות משרד החוץ היא בהתאם לאמנת וינה בדבר יחסים קונסולריים והמעורבות יכולה להיות רק על בסיס הומניטרי".
במשפחת יששכר מיואשים, עורכי הדין לא יכולים לפעול כל עוד המשפט לא מתחיל ונעמה נותרת במעצר. "פניתי למשרד החוץ – פניתי לכולם, השגריר הקונסולית שטוענת שידיה כבולות", אמרה האם. "בחודש האחרון הקונסולית החלה לעזור אחרי נתק מוחלט. גם האמריקנים מנסים לסייע, הם סייעו לי לבקר אותה, נציגים אמריקנים בקרו אותה ארבע פעמים ואני ביקרתי אותה בזכותם פעם אחת".
ביום שלישי המשפט יחל ועורכי הדין אופטימיים יחסית, הם טוענים כי יש בידיהם הוכחות לכך שהיא לא הבריחה. בין הארגונים שמנסים לסייע ישנו גם רב חב"ד בעיר, שביקר את נעמה ונתן לה מכתבים, הדרך היחידה לקבל ולהעביר לה מידע. "אני מקווה שהמדינה תוציא אותה החוצה, היא במאסר על משהו שלא עשתה", אמרה האם בדמעות.
אל תפספסו את ועידת המשפיעים 2019! בואו לראות את נבחרת הכתבים המובילה בישראל במפגשים יוצאי דופן, פנים אל פנים עם האנשים המשפיעים במדינה >>> מהרו להירשם עוד היום