מדענים טענו כי הם מצאו חלקיקי פלסטיק זעירים בשלג באזור הארקטי שמסביב לקוטב הצפוני ובאתרים נוספים. דבר שמצביע על כך שמיקרו-פלסטיק נשאב לאטמוספירה והגיע גם לפינות הרחוקות ביותר של כדור הארץ. החלקיקים שנמצאו הכילו לכה שמיועדת לציפוי מכוניות וספינות, גומי, וחומרי טקסטיל. החוקרים סיפרו: "זה נמצא באוויר שאנחנו נושמים".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ממצאי המחקר פורסמו בכתב העת "Science Advances", שם נכתב כי נלקחו דגימות שלג מאתרים באזור הארקטי, צפון גרמניה, האלפים הבוואריים והשוויצרים והים הצפוני של הלגולנד. "ציפינו למצוא מיקרו-פלסטיק, אבל הריכוזים הגבוהים הפתיעו אותנו", סיפרה מלני ברגמן, חוקרת במכון אלפרד-וויינר בברמרבן שבגרמניה.
מיקרו-פלסטיק נוצר כאשר חומרים מעשה ידי אדם מתפרקים לחתיכות הקטנות מ-5 מילימטרים, ובעבר נמצאו חלקיקים כאלה באוויר של פריז, טהרן, וסין. המחקר הנוכחי הוכיח כי המיקרו-פלסטיק עשוי לנוע באוויר באופן הדומה לאבק או חלקיקים הנפלטים מכלי רכב.
למרות הדאגה ההולכת וגוברת מההשלכות הסביבתיות של חלקיקים אלה, מדענים טרם קבעו את מידת השפעתם, אם בכלל, על בני האדם או על חיות הבר. הריכוזים הגבוהים ביותר של מיקרו-פלסטיק נמצאו באלפים הבוואריים, כאשר מדגם אחד הכיל יותר מ-150אלף חלקיקים לליטר. למרות שהדגימות הארקטיות היו מזוהמות פחות, נמצאו בו כ-14חלקיקים לליטר.
מרטין וגנר, ביולוג מאוניברסיטת נורווגיה למדע וטכנולוגיה, טען כי ניתן לייחס את הריכוזים הגבוהים הללו לשיטות המחקר שאפשרו לזהות חלקיקים בגודל של 0.011 מילימטרים - פחות מרוחב שיער אדם. "זה משמעותי מכיוון שרוב המחקרים עד כה בדקו חלקיקים גדולים בהרבה", אמר. "אנחנו ממעיטים בערך רמות המיקרו-פלסטיק הקיימות בסביבה".
ברגמן הוסיפה כי החלקיקים שנמצאו הכילו לכה שמיועדת לציפוי מכוניות וספינות, גומי שנמצא בצמיגים וחומרים שייתכן ששומשו לטקסטיל או אריזה. החוקרים טענו כי יש לעקוב אחרי החלקיקים בתכניות פיקוח על זיהום אוויר. "אנחנו באמת צריכים לדעת מה ההשפעות שיש למיקרו-פלסטיק על בני אדם", אמרה ברגמן. "במיוחד אם זה נמצא באוויר שאנחנו נושמים".
אל תפספסו את ועידת המשפיעים 2019! בואו לראות את נבחרת הכתבים המובילה בישראל במפגשים יוצאי דופן, פנים אל פנים עם האנשים המשפיעים במדינה >>> מהרו להירשם עוד היום