שני טילים לטווח קצר שוגרו הבוקר (שישי) על ידי צבא צפון קוריאה לכיוון שטחה הימי של יפן - כך מסרו גורמי מודיעין אמריקניים ודרום קוריאניים. על פי הערכות מדובר בשיגור הדומה לזה שהתרחש ביום רביעי האחרון. טראמפ הגיב באדישות: "אלה טילים קצרי טווח, אין לי בעיה עם זה".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בדרום קוריאה כינסו ישיבת קבינט מיוחדת בעקבות ההתפתחויות. הנשיא טראמפ, לעומת זאת, התייחס לשיגור והבהיר כי אין מדובר בהפרת ההתחייבויות של קים כלפיו: "אין בעיה להמשיך במשא ומתן עם קים. מעולם לא דנו בטילים קצרי טווח".
גם לפני יומיים שיגרה צפון קוריאה מספר טילים בליסטיים קצרי טווח. אירוע זה התרחש ימים ספורים בלבד לאחר ששני טילים נוספים נורו בכדי ללחוץ על דרום קוריאה וארה"ב להפסיק לבצע תרגילים צבאיים משותפים.
רמטכ"ל דרום קוריאה אמר כי השיגורים האחרונים היו מחצי האי הודו שבחוף המזרחי של צפון קוריאה, אותו אזור ממנו נערך הניסוי בשבוע שעבר. גורמים צבאיים בסיאול אמרו שנורו מספר טילים בליסטיים שהגיעו למרחק של כ -250 קילומטרים. מסוכנות הידיעות הדרום קוריאנית, "יוהאפ", נמסר כי הטילים הנוכחיים שונים מאלו ששוגרו בעבר.
ממשרד ההגנה של יפן נמסר כי אף אחד מהטילים לא חדר לשטח המדינה או לאזור הכלכלי הבלעדי שלה. בהודעה נאמר כי השיגורים לא איימו על בטחונה של יפן. דובר כוחות הצבא האמריקניים בדרום קוריאה, לי פיטרס, אמר: "אנו מודעים לדיווחים על שיגור טילים מצפון קוריאה ונמשיך לעקוב אחר המצב". מהבית הלבן, הפנטגון ומחלקת המדינה האמריקנית לא נמסרה תגובה לאירוע
לפני פחות משבוע שוגרו שני טילים בליסטיים מצפון קוריאה במסגרת ניסוי שערכה. הם נחתו בים בינה לבין יפן, ומסלולם נמדד בכ-430 קילומטרים, אך לפי ממשלת יפן הטילים לא חדרו לתחום המים הטריטוריאליים שלה או לאזור הכלכלי של המדינה. משרד ההגנה של דרום קוריאה אמר אז כי "על צפון קוריאה להפסיק את המעשים שאינם מועילים להקלה על המתח הצבאי".
האירועים התרחשו לאחר שצפון קוריאה העלתה ביקורת חריפה על התרגילים הצבאיים המשותפים בין ארה"ב וכוחות דרום קוריאה. מוקדם יותר החודש ממשרד החוץ של קוריאה הצפונית נמסר כי המדינה שוקלת מחדש את ההתחייבויות להפסיק לבצע ניסויי נשק גרעיני וניסויי טילים בליסטיים בין יבשתיים.