גוגל ניצחה היום (שלישי) בפסיקה, שעשויה להיות ציון דרך בקשר שבין העולם הדיגיטלי והפרטיות. בית המשפט העליון של האיחוד האירופי פסק היום שהחברה לא תצטרך למחוק קישורים למידע אישי. ההחלטה הופכת פסיקה מלפני חמש שנים - פסיקת ה"זכות להישכח", שאילצה את ענקית הטכנולוגיה האמריקנית למחוק קישורים למידע אישי אם היא מקבלת בקשה שכזו.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בית המשפט לצדק של האיחוד האירופי פסק נגד הרגולטור הצרפתי להגנת המידע בשאלה האם הזכות להישכח צריכה לחול באופן גלובלי והיכן עובר הגבול בין פרטיות לחופש הדיבור. חברת Alphabet Inc התנגדה לניסיון של הרשות הצרפתית להסיר, על פי דרישה, קישורים אישיים מכל הפלטפורמות שלה ברחבי העולם אם הם יובילו לאתרים המכילים מידע מיושן או שגוי שעלול לפגוע באופן בלתי הוגן במוניטין של אדם.
הסכסוך החל כשב-2016 "כלב השמירה" על הפרטיות בצרפת, CNIL, קנס את גוגל ב-100,000 אירו בגין סירוב למחוק מידע רגיש מתוצאות חיפוש באינטרנט ברחבי העולם על פי בקשה. בגוגל טענו שלא פחות מגורל האינטרנט כולו עומד כאן על כף המאזניים.
פסיקה מ-2014 כבר הכריחה את גוגל להציע תוצאות חיפוש שונות באירופה מאשר בשאר העולם. אבל הרגולטור הצרפתי, CNIL, לא הסתפק בזה וטען שגוגל צריכה "לטהר" את התוצאות באופן גלובלי. גוגל Alphabet Inc ותומכיה - ביניהן קבוצות למען חופש העיתונות - הזהירו כי חופש הביטוי והפרסום באינטרנט ייפסק אם ארגונים פחות דמוקרטיים בעולם יאמצו את אותה מדיניות.
ריצ'רד קאמבליי, עורך דין מלונדון שמתמחה בענייני פרטיות אמר "השמת הזכות העולמית להישכח תיצור התנגשות רצינית עם האידיאל האמריקני לחופש הביטוי". מאז 2014 נאלצה גוגל לשקול כמעט 850,000 בקשות להסרת קישורים לכ -3.3 מיליון אתרים. עובדיה קיבלו תפקיד רגולטורי למחצה, כדי ליצור איזון בין המידע שצריך להישאר פומבי לבין מה שיש להסיר.