תביעה נגד דירוג האוכל היוקרתי - בגלל "גבינת צ'דר": שף צרפתי, בעל מסעדה בהרי האלפים הצרפתים, יוצא לקרב נגד מדריך האוכל "מישלן", בטענה שהורידו את דירוג מסעדתו בגלל שלטענתם שם גבינת צ'דר במנת סופלה. "השף דורש הסברים", אמר עורך דינו.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
השף הצרפתי המפורסם, מרק ורה, תובע את מדריך האוכל מישלן בטענה שמסעדתו איבדה כוכב אחד מבין שלושת הכוכבים היוקרתיים שהוענקו לה בעבר. לטענת השף, הסיבה לפגיעה בדירוגו היא טענה להימצאות גבינת צ'דר במנת סופלה צרפתית קלאסית. השף בן ה-69 טוען בתביעתו שהאשם בהורדת הדירוג הוא מבקר אוכל "ללא חך מנוסה מספיק".
בחודש ינואר האחרון ירד הדירוג של מסעדתו היוקרתית של ורה, Marc Veyrat's La Maison des Bois, הממוקמת ליד הרי האלפים הצרפתים. השינוי בוצע שנה בלבד לאחר שהמסעדה זכתה לאות ההצטיינות הגדול ביותר שיש בתעשיית האוכל.
מדריך האוכל מישלן, שנחשב לגוף היוקרתי בעולם לדירוג מסעדות אוכל, עדיין לא הסביר בפומבי את הצעד החריג, כך סיפר עורך דינו של השף. ורה טוען מצידו שהמבקר מטעם מדריך האוכל החליט על הורדת הדירוג בגלל שימוש בגבינת צ'דר בסופלה גבינה, במקום בגבינות הצרפתיות: רבלושון, בופורט וטום.
השף מכחיש שהוסיף גבינת צ'דר למנה, ומאשים את מבקר האוכל בנקיטת צעד שגוי. "אני שמתי זעפרן במנה, והאדון שטעם אותה חשב שזו גבינת צ'דר בגלל הצבע הצהוב שהזעפרן העניק למנה. לזה קוראים מבקר בעל ידע? זה פשוט טירוף", הסביר השף הזועם לתחנת רדיו צרפתית. "זה גרוע מפגיעה פיזית, זה פשוט עלבון. נכנסתי לדיכאון בגלל זה", סיכם.
דירוג המסעדה הידרדר משלושה לשני כוכבי מישלן "ללא אף התראה או אזהרה מראש", הסביר עורך דינו. "הוא מקווה שבית המשפט יכריח את חברת מישלן להבהיר את הסיבות המדויקות בגינן הורידה למסעדתו את כוכב המישלן השלישי".
ממדריך האוכל היוקרתי מסרו בתגובה כי הם מבינים את האכזבה של השף ורה, ש"על כשרונו אף אחד לא מערער". עם זאת, במישלן הוסיפו שהם מצטערים על התעקשותו חסרת ההיגיון וההאשמות שהוא מפנה כלפי החברה. "משימתנו הראשונה היא להסביר לקוראינו מדוע שינינו את המלצתנו, אנו נלמד בזהירות את טענות השף ונגיב בהתאם", נמסר מחברת מישלן.