שלשום (שלישי) נמדד ברחבי העולם ממוצע טמפרטורה גבוה מ-17 מעלות צלזיוס - היום הכי חם שתועד מתחילת המדידות ברחבי העולם.
הנתון הסופי שנמדד, 17.18 מעלות, הינו ממוצע מדידות של אלפי תחנות שפרוסות ברחבי העולם. התחנות שיקללו נתונים, בין היתר, מגל החום החריג בסין, ממערב אירופה, משיא הטמפ׳ ביבשת אנטארקטיקה שעמד על 8.7 מעלות ומהטמפרטורות הגבוהות במיוחד שנמדדו באזורים נרחבים של אפריקה ודרום ארה"ב, ונשקו ל-50 מעלות.
דווקא בישראל אנחנו נהנים עד כה מימים נוחים באופן יחסי לעונה ומטמפרטורות ממוצעות - אך הדבר כאמור לא משקף את המדידה הכלל עולמית.
"זו לא אבן דרך שאנחנו צריכים לחגוג", אמרה מדענית האקלים פרידריקה אוטו בריאיון לרויטרס. "זהו גזר דין מוות למערכות אקולוגיות". עוד הוסיפה אוטו כי "למרבה הצער, מדובר רק בשיא הראשון בסדרה של שיאים חדשים שייקבעו השנה, בהם, הגדלת פליטת הפחמן הדו-חמצני וגזי חממה".
חודש יוני האחרון - החם ביותר בממוצע הכלל-עולמי מתחילת המדידות
שני תהליכים אחראיים ככל הנראה לנתון החריג: הראשון, הוא המשך התעצמות ההתחממות הגלובלית המוכרת בגלל פעילות האדם, ואיתה תוספת נכבדה של גזי חממה. מדובר בתהליך שלא עוצר ועוד צפוי להחמיר בשנים הקרובות.
השני - "אל ניניו": תהליך חימום רצועה רחבה בפני הים באזור האוקיינוס השקט. זהו תהליך שחוזר על עצמו אחת למספר שנים וצפוי להימשך בחודשים הקרובים. הדבר גורם לשינוי דפוסי מזג אוויר בכל רחבי העולם, ובהם בין היתר, עלייה בטמפרטורות.