ההתחממות נמשכת: אחרי הקלה מסוימת בחום הכבד בימים האחרונים, היום (שישי) מתחדש גל החום בכל עוצמתו. שרב כבד ישרור בכל חלקי הארץ, עם עומס חום קיצוני בשעות הצהריים. לאורך החוף יהיה הביל במיוחד עם אחוזי לחות גבוהים. במד"א מזהירים מפני גל החום בימים הקרובים ומנחים: כך תתנהגו בזמן מזג האוויר הקיצוני. בתוך כך, שיא של 140 שנה נשבר הלילה בירושלים - עם הלילה החם ביותר שנמדד מאז סוף המאה ה-19.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הטמפרטורות החזויות להיום: בקצרין עד 42 מעלות, בצפת 38, בנהריה 34, בחיפה 34, בטבריה 45, בטייבה 37, באריאל 39, בירושלים 40, בתל אביב 34, ברחובות 38, בבית שמש 38, בים המלח 45, בבאר שבע 43, במצפה רמון 40 ובאילת עד 47 מעלות.
בירושלים נמדדה הלילה טמפרטורת מינימום של 31.5 מעלות צלזיוס. בכך נשבר השיא שנרשם ביוני 1942, עם לילה שבו הורגשו טמפרטורות של 30.5. השיא שעדיין לא נשבר נמדד בחודש אוגוסט 1881 - לפני 139 שנים.
מחר תחול ירידה קלה בטמפרטורות, אך שבת עדיין תהיה שרבית עם טמפרטורות גבוהות לעונה. גל החום צפוי להימשך גם בתחילת השבוע הבא עם ירידות קלות בטמפרטורות - אך עומס חום כבד עד קיצוני עדיין יורגש. הקלה גדולה יותר - החל ביום שלישי.
במד"א מזהירים מהשרב
במהלך גל החום שפקד את ישראל בראשית השבוע, העניקו צוותי מד"א טיפול רפואי לכ-700 בני אדם אשר סבלו מפגיעות חום שונות. מתוכם טיפלו צוותי הרפואה ב-474 מקרי חולשה וסחרחורות וב-227 התעלפויות. לקראת התחדשותו של גל החום מזהיר ארגון מד"א מפני סכנות רבות כגון התייבשות, מכת חום, תשישות, עילפון ועוד.
במגן דוד אדום אף שבים ומזכירים לציבור כי יש לבדוק בכל נסיעה את המושב האחורי - ולוודא כי אף אחד מהילדים לא נשכח ברכב.
מים, כובע, קרם הגנה - כל ההנחיות
על מנת לצמצם את הפגיעות בנפש מפאת החום הכבד ככל הניתן, פרסם מד"א את ההנחיות לציבור לשמירה על חיי אדם. יש לשתות כמויות מספיקות של מים אף מעבר לתחושת הצימאון - בין 8 ל-10 כוסות מים ביום. שתייה קרה עדיפה על שתייה חמה - ומים תמיד עדיף על שתייה ממותקת.
ביציאה מהבית יש להקפיד על מנוחה במקום מוצל וקריר. יש לוודא הגנה מפני השמש, בעיקר בקרב תינוקות וילדים - באמצעות כובע רחב שוליים, משקפי שמש, קרם הגנה ולבוש מתאים.
יש להימנע לחלוטין מפעילות ספורטיבית ומהתעמלות בחוץ במהלך שעות החום הכבד. אם מבצעים פעילות ספורטיבית בשעות הערב, כאשר יש הקלה בעומס החום, יש להקפיד על שתייה מרובה ועל הפחתת מאמץ.
ביציאה לים יש להקפיד על מריחת הגוף בקרמים בעלי מקדמי הגנה גבוהים, להימנע מחשיפה ארוכה לשמש ומשהייה בחופים בשעות החום הכבד. עדיף לרחוץ בים בשעות הבוקר המוקדמות ובשעות אחה"צ, אז הטמפרטורות נוחות יותר. בנוסף, יש לרחוץ רק בחופים מוכרזים, בשעות הפעילות שבהן יש מציל.
אם מופיעים סימני פגיעת חום דוגמת התעלפות, טשטוש בראייה, בלבול ועלייה בחום הגוף, יש להזעיק את מד"א באמצעות חיוג למוקד החירום בטלפון 101 או באמצעות יישומון "מד"א שלי", ולהישמע להנחיות החובשים והפראמדיקים במוקד, עד להגעת הצוותים.