ברוכות הבאות לעולם הטטרות והחיתולים: תינוק פמיניסטי ג'ינג'י סרקסטי, כבוד השרה והפלוס אחד שלה. בטח כבר שמעתן ש"ילדים זה שמחה", אבל מצד שני גם שמעתן ש"אישה בבית - אור בבית", והנה אתן גרות בדירות נפרדות ובכל זאת ליאור לא יושב בחושך. למקרה שאתן לא סגורות על מה הולך לקרות מעכשיו, הנה כמה ספרים עם מוסר השכל רלוונטי, אבל מצד שני, יש לכן ניובורן, והוראות הרכבה של עריסה הן המקסימום שתצליחו לקרוא עכשיו, אז פשוט תקראו את האזהרות המקדימות.
ולרך הנולד, שים לב – זה שבבית מדברים אלייך כמו אל בת, לא אומר שאתה צריך להרוויח 30% פחות.

  1. התינוקת/ ג'יימס סיגל/ תרגום ירון פריד/ עם עובד

    בקצרה: אל תאמצו תינוק בקולומביה
    ביותר מילים: פול וג'ואנה בריידברט, זוג אמריקאי שלא מצליח להיכנס להריון, טסים לקולומביה לאמץ תינוקת. אבל כמה ימים אחרי שהם קיבלו את התינוקת, כשהם עדיין מחכים בקולומביה למסמכים, הם מגלים שמישהו החליף את התינוקת שלהם בתינוקת אחרת. זה ממשיך לבני ערובה, סמים, יריות וגם כמה חיתולים עם קקי גב – שזה כבר באמת מפחיד.

  2. הזוג מהבית השכן/ שרי לפניה/ תרגום יעל ענבר/ ידיעות ספרים


    בקצרה: אל תשאירו תינוק לבד בבית
    ביותר מילים: ספר מתח אנגלי על זוג שהולך לארוחת ערב בבית השכן ומשאיר את התינוקת עם אינטרקום פתוח ובלי בייביסיטר. כשהם חוזרים הביתה הם מגלים שהתינוקת נחטפה, אבל הכול כמובן הרבה יותר מסובך ממה שזה נראה וגם מותח בטירוף. מיועד במיוחד לזוגות שגרים בשתי דירות נפרדות ולא תמיד זוכרים באיזו מהן הם השאירו את הילד.
  3. ככה זה תמיד/ לורי פרנקל/ תרגום נעה שביט/ מודן

    בקצרה: אל תסתירו שהבת שלכם נולדה בתור בן
    ביותר מילים: לפי השמועה (שאף פעם לא טרחתי לאמת), את הילד הרביעי מגדלים האחים הגדולים, והילד החמישי כבר מגדל את עצמו. אבל מה קורה כשהילד החמישי מרגיש שהוא בעצם ילדה? רומן משפחתי מרגש על הורות, בלבול מגדרי, סודות ושקרים.

  4. ילד בולע יקום/ טרנט דלטון/ תרגום שאול לוין/ כנרת זמורה דביר

    בקצרה: אל תתנו לפושעים להיות הרול מודל של הילד
    ביותר מילים: נכון, זה מאוד מפתה לנסוע לכספומט בלוד ולהשאיר שם את הילדים לסופשבוע, בעיקר באוגוסט, אבל תשקלו שוב. כי מי שגדל עם אמא בכלא ואבא חורג סוחר סמים, מי שדמות האב שלו היא פושע משוחרר ושאר המשפחה שלו לא בסביבה או פשוט שותקת, הוא לא מישהו עם נקודת פתיחה קצת פחות טובה, אלא מישהו שנקודת הפתיחה שלו היא בביצה טובענית שנמצאת במרחק יומיים נסיעה מהאצטדיון. מה שכן, יהיה לו סיפור ממש טוב לספר במסיבות, או לכתוב עליו סיפור התבגרות שאיכשהו מצליח גם להיות ספר feelgood. מופתעים? גם אנחנו!
  5. האחרות/ שהרה בלאו/ כנרת זמורה דביר

    בקצרה: אף פעם לא מאוחר מדי, חוץ מאחרי שמתים 
    ביותר מילים: כשהפמיניסטית הקרייריסטית האל־הורית המצליחה הראשונה בספר נרצחת, אפשר לחשוב שזה רק צירוף מקרים. אבל אז עוד נשים אל־הוריות נרצחות, ומסתבר שלוותר על ילדים זה הרבה יותר מסוכן ממה שזה נראה. אז נכון שאם הצהרת שאת לא רוצה ילדים לכולם יש מה להגיד על ההחלטה הפרטית שלך (למה לא? ואם כן אז למה רק אחד? ואם שניים אז למה לא שלושה?) ואם התחרטת אז בכלל יש להם מה לומר, אבל לפחות את לא אחת הקורבנות במותחן פסיכולוגי ישראלי.

  6. האורחת מושלמת/ אמה רוס/ תרגום קטיה בנוביץ'/ תכלת

    בקצרה: אל תשתמשו בילדים כדי להשיג משהו, בעיקר אם הם לא שלכם
    ביותר מילים: כשאת ילדה בת 14 בבית יתומים ופתאום משפחה מאמצת אותך, ברור שזה קצת משונה. כשאת שחקנית מתחילה ופתאום מציעים לך עבודה מעולה, ברור שזה קצת מוזר. כשאתם קוראים ספר של אמה רוס (האומנת), ברור שכל מה שחשוד יתברר ויתחבר תוך כמה מאות עמודים של קריאה כיפית גם אם מעט מופרכת.
  7. אור בין האוקיינוסים/ מ'ל סטדמן/ תרגום ברוריה בן־ברוך/ כתר

    בקצרה: אל תביאו הביתה כל מה שאתם מוצאים ברחוב
    ביותר מילים: כמיהה של שני מפעילי מגדלור לילד מקבלת תשובה בדמות תינוקת יתומה שמגיעה אליהם כמו משה בתיבה. לשמחת כולנו זה לא נגמר בחג בלי לחם אלא בסיפור מרגש, מכמיר לב, שיעזור לכם להיפטר מכל עודפי הבכי שצברתם בתקופת הקורונה.

  8. ככה באתי לעולם!/ שהם סמיט, איורים נעם וינר/ כנרת

    בקצרה: אל תגידו לו שיעשה גוגל
    ביותר מילים: ספר ילדים מופלא שמסביר לכל גיל ולכל סוג משפחה את מגוון הדרכים בהם אפשר להביא ילדים לעולם, בליווי איורים שמצליחים להיות מדויקים מדעית אבל (כמעט) לא מביכים. אל תחמיצו: זרעונים עם כובעי שחייה, יחסי מין כפאזל בן שני חלקים, ושער ערווה בגישה הטבעית!

    **תודה לחברי קבוצת הפייסבוק המלצות אמיתיות על ספרים על העזרה בתחקיר