מחקר חדש מצא שאנשים שאכלו לפחות שתי מנות אבוקדו - כמות של כוס אבוקדו או בערך אבוקדו אחד - בשבוע היו בסיכון נמוך ב-16% למחלות לב וכלי דם וסיכון נמוך ב-21% למחלות כלילית.
המחקר שפורסם בכתב העת של איגוד הלב האמריקאי - עקב אחר יותר מ-110,000 גברים ונשים בריאים בגילאי 30 עד 75 בארה"ב במשך 30 שנה. המשתתפים נחקרו על התזונה שלהם כל שנתיים עד ארבע שנים. התברר גם כי צריכת האבוקדו הוכפלה בממוצע במהלך 30 השנים שבהן בוצע המחקר.
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
החוקרים מבית הספר לבריאות הציבור של הרווארד חיברו את התוצאות למשתנים רלוונטיים כמו השמנת יתר, צריכת אלכוהול, מצב עישון, גיל ומצבים בריאותיים אחרים. לאחר התאמה לגורמי הסיכון הקרדיווסקולריים של המשתתפים והרגלי התזונה הכוללים, המחקר מצא כי אלו שאכלו מנת אבוקדו פעמיים בשבוע היו בסיכון נמוך ב-16% למחלות לב וכלי דם וסיכון נמוך ב-21% למחלת לב כלילית, בהשוואה לאחרים שאכלו אבוקדו לעתים רחוקות או לא אכלו בכלל.
כל הסיבות הבריאותיות לאכול אבוקדו
המחקר גם השתמש במודל סטטיסטי כדי להעריך שהחלפת חצי מנה של מרגרינה, חמאה, ביצה, יוגורט, גבינה או בשר מעובד באבוקדו בכל יום יכולה להוריד את הסיכון לאירועים הקשורים למחלות לב וכלי דם ב-16 עד 22%. החוקרים ציינו כי החלפת אבוקדו בשמנים צמחיים או אגוזים לא הראתה על תועלת נוספת.
בהשוואה למזונות אחרים המכילים שומן, אבוקדו מכיל יותר חומצות שומן חד בלתי רוויות, אשר הוכחו כמועילות לבריאות הלב על ידי הורדת הכולסטרול הרע. בנוסף, השומנים והסיבים הבריאים באבוקדו יכולים גם לעזור לתחושת שובע לאורך זמן, מה שהופך אותו למאפיין פופולרי של הדיאטה הים תיכונית המומלצת.