הפלפלים הססגוניים הם ירק עשיר מאוד ברכיבים תזונתיים שחיוניים לגוף. הם עשירים בוויטמין C, דלים בקלוריות ועשירים בסיבים תזונתיים התורמים לתחושת שובע ולפעילות מערכת העיכול. הם מהווים מקור לאשלגן – מינרל חיוני לפעילות הלב ולחץ הדם, ולוויטמינים מקבוצת B כגון חומצה פולית וויטמין B6. הפלפלים עשירים גם בנוגדי חמצון חשובים שמסייעים להגן על הגוף מפני מחלות ותהליכי הזדקנות.

מעבר לכך, הפלפלים מעשירים סלטים טריים ותבשילים בטעמם המיוחד ובערכם התזונתי. ניתן לקלותם בתנור או על הגריל, להכין באמצעותם פלפל ממולא – צמחוני או במילוי בשרי. הוא מצוין גם כנשנוש לצד מטבלים כמו גבינות דלות שומן או טחינה. אגב, במקור כל הפלפלים הם ירוקים ואת הצבעים היפים שלהם קיבלו במהלך תהליך הבשלתם.

פלפלים אדומים וירוקים (צילום: עודד קרני)
הפלפלים הירוקים נקטפים ראשונים | צילום: עודד קרני

אדום, ירוק, כתום או צהוב – מה כל פלפל מכיל?

לפיגמנטים, המעניקים לפלפלים את צבעם, יש חשיבות תזונתית מבחינת התכונות שלהם, ולכל צבע יש טעם מעט שונה.

הפלפל האדוםתורם ליצירת כדוריות אדומות

עשיר מאוד בוויטמין C – נוגד חמצון חשוב המסייע להגנת הגוף מפני מחלות שונות. כל מאה גרם פלפל אדום מכיל כ-130 מ''ג ויטמין C (זה המון!).  מעבר לכך, הוא עשיר בוויטמין A שחשוב לגדילה ולהתפתחות ובחומצה פולית החיונית לייצור כדוריות דם אדומות ולמניעת מומים בקרב עוברים. מקורו של צבעו האדום בקרוטנואידים האדומים שבו - נוגדי חמצון חשובים המגינים על הגוף.

פלפל אדום חתוך (צילום: ffolas, ShutterStock)
עשיר מאוד בוויטמין C - פלפל אדום | צילום: ffolas, ShutterStock

הפלפל הכתום: תורם לבריאות העין

פלפל בצבע זה מכיל זאקסנטין ולוטאין - נוגדי חמצון שנמצאים בחלקי העין ותורמים לבריאותה.

הפלפל הירוק: תורם להפחתת כולסטרול

הפלפל הירוק, שנקטף ראשון ומכאן צבעו כאמור, מכיל פיטוסטרולים, המפחיתים את ספיגת הכולסטרול בגוף. טעמו בוסרי יותר ופחות מתקתק לעומת שאר הפלפלים.

הפלפל הצהוב: תורם לתפקוד מערכת העיכול

מכיל גם כן ערכים גבוהים של ויטמין C, חומצה פולית ואשלגן, וכן כמות גדולה של סיבים תזונתיים החיוניים, בין היתר, לתפקוד תקין של מערכת העיכול ולמניעת מחלות כמו סרטן המעי הגס.

 

בשורה תחתונה - איזה פלפל הכי כדאי לאכול?

כדי ליהנות מיתרונותיהם של הפלפלים הכי מומלץ זה כמובן לשלב ביניהם. סלט פלפלים טריים לארוחת ערב הוא רעיון מצוין שיכול להשתלב לצד החביתה או הכריך. בתאבון.
 
הכותבת היא יעל חן רביע, דיאטנית בכירה לילדים ונוער של הכללית