ניסיתם פעם לרוץ לאחור? יש להניח שלא, אלא אם כן אתם משתתפים באופן קבוע בקבוצת ריצה והמאמן שלכם בקיא בכל הטרנדים הכי חמים מעולם הריצה, או שאולי גם אתם נחשפתם לטרנד המשונה בטיקטוק. למען האמת, ריצה לאחור היא לא באמת טירוף חדש, ולמעשה ספורטאים רבים משתמשים בו כתמיכה לאימונים השונים שלהם, אולם בשנים האחרונות ניתן לראות יותר ויותר רצים שלקחו את השיטה ברצינות וישנם אפילו כאלו שהרחיקו לכת ומשתתפים במרוצים תוך כדי ריצה לאחור. למה לעשות זאת ומה חשוב לדעת על המגמה האחורית? הנה כמה יתרונות בולטים לטרנד, לאלו מכם שישכילו לאמץ את ריצת הרוורס.

ליציאה מאזור הנוחות

היום כולם יודעים שיציאה מאזור הנוחות היא זו שעוזרת לנו לגדול, להתפתח ולהתקדם בחיים בכלל ובאימונים בפרט. הריצה לאחור גורמת לאזורים שונים במוח לעבוד, לשרירים חדשים ולתנועה חדשה לגמרי שהגוף לא מכיר ודרך היציאה מאזור הנוחות שלו, הגוף משתפר בכל מרכיבי הכושר והריצה.

לחיזוק שרירים חדשים

ניר יואלס, מאמן ריצת קבוצת יולו בצפון, משלב את הריצה לאחור לפחות פעם בשבוע כחלק מאימוני הריצה שלו. "אני משלב את הריצה לאחור באימוני עליות או חיזוקים. הריצה לאחור מחזקת  את הירכיים האחוריות, את הארבע ראשי וגם את שרירי התאומים, זה מאוד מחזק את הרגליים וזה נותן לנו תנועה שונה ממה שאנחנו רגילים בריצה. זה מכניס שילוב תנועתי למערכת השרירים. אני ממליץ לעשות את זה פעם בשבוע, אבל קודם כל תתחילו בריצה אחורנית במישור, שלבו את זה במקטעים קצרים. כשהייתי מתאמן בארצות הברית עם טריאתלטים, הם היו משלבים את השחרור עם הריצה לאחור, כי אתה עובד על השרירים ההפוכים. הרבה אנשים עובדים חזק על שרירי הבטן, אבל לא מחזק מספיק מחזק את הגב ואז זה פוגע ביציבה, בריצה לאחור אתה משלים את השרירים ההפוכים לריצה הקדמית.  

>> האימון המפתיע שישפר לכם את הריצה

 להתאוששות מהאימונים

יואלס מספר כי מאמני ריצה רבים מסביב לעולם משתמשים בריצה לאחור כחלק מסוף אימון גם על מנת לעזור לשרירים להתאושש ולהכין אותם לאימון הבא. "ריצה לאחור עוזרת גם להתאוששות שרירים, כשעושים את זה למקטעים קצרים. אך כמו כל דבר בתורת האימון, דבר שאנחנו לא מתורגלים בו, לשרירי יהיה יותר קשה לבצע אותו. לאנשים שלא רגילים, גם 10 מטרים יהיו עבורם קשים וכלן אני ממליץ להתחיל את הריצה לאחור בהדרגה".

לגוף זקוף יותר, יציבה נכונה ושיפור בשיווי משקל

ריצה לאחור תורמת לשיפור היציבה והתמצאות במרחב, ולשיווי משקל טוב יותר. אם בתחילת הקדנציה שלכם כרצים לאחור אתם תרצו לסובב את הראש כל הזמן לאחור כדי להרגיש בטחון, לאט לאט ועם הניסיון, אתם תוכלו לרוץ לאחור בבטחה גם כשהראש מונח במקומו ותראו איך יציבה והשיווי משקל משתפרים.

להוצאה אנרגטית גבוהה יותר

בהמשך לסעיף יציאה מאזור הנוחות, כל מה שהגוף אינו רגיל אליו, כל פעילות שהיא מאתגרת וחדשה לו, הגוף יצטרך להפעיל שרירים חדשים ובכך ההוצאה האנרגטית של הגוף תהיה גדולה יותר. נמצא שבריצה לאחור נדרש מאמץ גדול יותר לגוף ב-20% לפחות מאשר בריצה לפנים באותו מרחק. 

 

 

 

למניעת פציעות

ישנם לא מעט רצים שמשתמשים בטכניקת הריצה לאחור כדי לשקם את עצמם מפציעות ספורט שונות אך גם כדי למנוע פציעות עתידיות. מעצם התנועה ההפוכה, הגוף מאמץ שרירים אחרים שתומכים בשלד ובכך הגוף יותר חסין לפציעות ברכיים וקרסוליים.