כשחושבים על זה, ארוחת צהריים היא קצת כמו ילד הסנדביץ' במשפחה: לא בעלת ציפיות גבוהות מדי כמו ארוחת הבוקר ולא קלילה ומגניבה כמו ארוחת הערב. היא תקועה איפשהוא באמצע היום, אבל!! לא יכולנו באמת להתקיים בלעדיה משום שהיא מהווה הפסקה נחוצה במהלך היום. היא מעניקה לנו את האפשרות להחיות את עצמנו ולהרים לנו את רמות האנרגיה ועל הדרך גם משנה לנו קצת תפאורה, זאת בהנחה שאתם לא מאלה שנשארים לאכול מול המחשב (אנחנו מאוד מקווים לפחות!).

ארוחת צהריים זו הזדמנות לקום מהמטלות, לצאת עם קולגות מחוץ למשרד או לקום מחדר העבודה בבית לטובת הסלון למשל – כל אחד והבחירות שלו. השאלה הנכונה היא מתי הזמן הטוב ביותר לאכול אותה?

"ישנן דעות רבות לגבי פרק הזמן האידיאלי לחכות בין הארוחות", אומרת הדיאטנית סידני גרין לאתר Eat This, Not That !. "מחקרים בדקו את תדירות הארוחות והקשר שלהן לירידה במשקל, כמו גם השפעתן על בריאות הלב והסוכרת, ונראה שאף אחד לא נחת על המלצה ספציפית אחת". עם זאת, ממליצה גרין להמתין בין 3-5 שעות בין ארוחות מכיוון שלטענתה, זו פרק הזמן שהגוף זקוק לו על מנת לעכל את המזון.

ומה לגבי השעה? ובכן, זה כבר תלוי במידה רבה בשעה שאכלתם את ארוחת הבוקר שלכם. כלל האצבע בגדול הוא: כשאתם רעבים. "למרבה המזל, בשביל זה נועדו חטיפים. הרפואה הצפון -מערבית ממליצה לשלב חלבון ופחמימות על מנת להפיג את הרעב עד לשעת ארוחת הצהריים. נשנושים מומלצים הם למשל גבינת קוטג' וגמבה או תפוח, או לחילופין ירקות ומעליהם חומוס כדי לשמור על השובע, אך לא עד כדי כך שתרגישו כבדות ועייפות", ממליצה גרין.

אך בסופו של דבר, זהו הרעב שקובע ופחות השעון. "אני מייעצת ללקוחותי לשים לב לרעב ולרמזים שהגוף מאותת, בנוסף לאנרגיה, למצב רוח ולסימנים אחרים מתי וכמה לאכול", משתפת התזונאית סינתיה סאס, ומדגישה: "אני מאמינה שעדיף להיות רעב קל עד בינוני כשאתה אוכל - לא מורעב וגם לא רעב קליל לנשנוש".



ואם נסכם: הזמן הטוב ביותר הוא כאשר ארוחת הבוקר מרגישה כמו זיכרון רחוק והגוף מתחיל לסמן לך סימני רעב קלאסיים שהגיע הזמן לאכול. ואם אתם בכל זאת, טובים בעמידה בשעות וביעדים – נסו לעקוב אחר ההנחיות האלו: מתי לאכול כל ארוחה ביום