יציאה למסעדה או לאירוע, לרוב מאפשרת לנו לקחת פסק זמן מהשגרה וליהנות. אם אתם שומרים על המשקל שלכם וחוששים שיציאה כזאת תפגע בדיאטה שלכם, יש לנו חדשות: זה ממש לא חייב להיות כך.
לפני שניגש לפירוט הטיפים שיעזרו לכם לנהל טוב יותר את היציאה, אחד הכללים החשובים שיש לציין הוא שלא כדאי להגיע לארוחה רעבים מדי. חשוב לאכול מסודר לאורך כל שעות היום, ולדאוג שהארוחה במסעדה תהיה במקום אחת הארוחות העיקריות. כשהולכים בערב לארוחה במסעדה או לאירוע על בסיס בשרי , כדאי לאכול בצהריים ארוחה חלבית קלה יותר.
בתי קפה: לכו על ארוחת הבוקר הסטנדרטית
במסעדות החלביות ובבתי הקפה, לרוב מוגשות ארוחות חלביות. אפשר לבחור בארוחה הכוללת סלט ירקות קצוץ המתובל בשמן זית, לחם מחיטה מלאה ומבחר גבינות עתירות סידן עד 5% שומן. בעונות הרלוונטיות אפשר למרוח אבוקדו על הלחם – הוא עשיר בחומצות שומן חד בלתי רוויות השומרות על רמת הכולסטרול ועשיר בוויטמינים ומינרלים רבים. אפשר להזמין גם רכיב חלבוני כמו חביתה או טונה ולקנח בכוס קפה.
בסה"כ מדובר בארוחה מזינה וטעימה, המכילה ויטמינים רבים, סיבים ונוגדי חמצון. היא דלת קלוריות יחסית וגם משביעה לאורך שעות רבות.
מסעדות דגים: הימנעו מראש ממבחר הסלטים הגדול
במסעדת דגים מומלץ לבחור תמיד בדג אפוי או מאודה. אם ממש מתחשק לכם דג מטוגן, וודאו שהטיגון נעשה באמצעות שמן משובח - קנולה או זית, ושהטיגון קצר. כיום יש מבחר גדול מאוד של דגים רזים ובריאים העשירים באומגה 3 הידוע בתכונותיו הבריאותיות הרבות - החל מדגי הסלמון וההליבוט וכלה בדגי בריכה המכילים לא יותר מ 4%-5% שומן כגון אמנון, בורי ופורל. תוכלו ללוות את הארוחה עם כוס יין אדום יבש, אשר מעשירה את התפריט באנטי-אוקסידנטים (נוגדי חימצון). לצד הדג רצוי לבחור בתוספת של סלט חתוך ומגוון עם שמן זית ותפוח אדמה אפוי בתנור. בסה"כ מדובר במנה משביעה, בריאה ודלת קלוריות.
אחד הטיפים החשובים ביותר שתוכלו לאמץ במסעדות דגים, הוא להימנע מהסלטים הרבים שנהוג להגיש במסעדות כאלה כפתיח לארוחה. מדובר בסלטים שלרוב מעשירים מאוד את התפריט בקלוריות משום שהם לרוב עשירים בשומן. כך, בלי לשים לב אפשר לאכול מאות קלוריות מיותרות עוד לפני שבכלל מגיעה הארוחה העיקרית. כיוון שקשה לעמוד בפיתוי, כדאי לבקש מראש שלא יגישו לכם את הסלטים הללו.
קינוח מומלץ יכול להיות תה צמחים שתורם לתחושת רוגע.
מסעדות בשריות: יין אדום הוא תמיד רעיון טוב
אם חשקה נפשכם בבשר, נסו לבחור במנה בריאה יותר כמו: פרגיות על האש, שיפודי הודו (יש בהם פי 3 ברזל מאשר בעוף והם מכילים רק – 2%-4% שומן) או בסטייק בקר רזה כמו פילה על האש (עד 200 גרם).
ליד הבשרים, תוכלו לבחור בסלט ירקות עשיר,ב טחינה ביתית ותפוד אפוי – אלה מהווים תוספת משביעה ובריאה לארוחה. כוס יין יבש אדום שמוגש לצד המנה ינטרל את החמצון של כל הרדיקלים החופשיים ויעשיר את המזון בנוגדי חמצון.
לקינוח, כדאי לשתות תה צמחים או לאכול לפתן פירות. ישנן מסעדות המציעות תפוח עץ אפוי – מדובר בקינוח דל קלוריות ועשיר בוויטמינים.
טיפים נוספים:
- השתדלו להתרכז בפריטי מזון שהם דלי שומן ודלי קלוריות.
- ותרו על שתייה מתוקה ושתו הרבה מים, שבין היתר תורמים גם לתחושת מלאות.
- תמיד מומלץ לבחור בסלט כתוספת. אכילת מזונות מלאים אבל דלי קלוריות כמו סלט ירקות או מרק ירקות מסייעים להפחית מכמות הקלוריות הכללית שאוכלים בארוחה.