עייפות. כולנו מכירים את התחושה הסיזיפית הזו, הא? באיזשהוא שלב ביום, זה נופל עלינו. לחלקנו כבר בשעות הצהריים המוקדמות, עבור אחרים אי שם בשעת הביניים שמחייבת קפה או כל דבר אחר שיעיר אותנו. העיניים נעשות כבדות והכול הופך איטי יותר, למרות שקצב החיים לא יוצא לשנ"צ בין שתיים לארבע, לצערנו. לרוב, התחושה הזו גם באה לידי ביטוי בעור הפנים שלנו ומראה עיניים עייף, שגורם לאחרים לתהות אם לא ישנו טוב בלילה.

אבל לעתים, כך מסתבר, מראה עיניים עייף לא בהכרח קשור למספר שעות השינה שלנו. "מובן שמי שישנה 8-7 שעות לפחות מדי לילה באופן עקבי תזכה גם לעור פנים מואר יותר", אומרת ד"ר סילבי פואניונק, מומחית רפואת עור ורפואה אסתטית ויועצת בכירה למותג ליראק פריז, "אך המראה עצמו יכול להופיע עם הגיל אצל כלל הנשים, גם אצל הישנוניות ביותר שנהנות משנת יופי על בסיס יומי". זו הסיבה, מסבירה פואניונק שיש גם צעירים שסובלים ממראה עייף, אך אלה סובלים בדרך כלל מבעיות אחרות הקשורות באורח חייהם.



אז מה הם הגורמים למראה עייף ומה ניתן לעשות? הנה כמה דברים שכדאי לדעת בנושא אם בא לכם להיראות עירניים יותר לחיים. 

  1. הגורמים העיקריים למראה עייף

    לדברי ד"ר פואניונק, יש למראה העייף השפעות גנטיות ותזונתיות, אבל בבסיסו הוא תהליך טבעי של עור הפנים והעיניים – כוח המשיכה עובד על העור, הידלדלות השומן בפנים, תופעה אופיינית לתהליך התבגרות העור, גורמת לחוסר במיצוק העור, והעור הדק ליד העיניים מושפע מכך יותר מכול. הוא שוקע לתוך מבנה שקעי העין, ובכך מבליט את הוורידים ואת צל העין ויוצר מראה עייף של כהויות. כמו כן, נוצרת דינמיקה שלילית כל עור הפנים ומתרחשת נפילה ואיבוד אלסטיות העור, דבר שיוצר שקיות ועור רפוי בעפעפיים, המכסה חלקית את העין. כל אלה מצטרפים למראה כללי של עייפות ותשישות גם בקרב האנרגטיות ביותר. 
  2. מה עוד ניתן ללמוד מהעיניים שלנו?

    העיניים לא רק מעידות על מצבנו התזונתי והרגלי החיים שלנו, ולא רק מסגירות את גילנו ומידת העייפות שלנו – הן גם הראשונות להעיד על מחלות מסוימות. "אזור העיניים מאופיין בעור דק מאוד של כשני מילימטרים. זה בעצם העור הכי דק בגוף ואין בו כמעט בלוטות חלב, ולכן הוא נוטה להתקמט מהר מאוד", מסבירה גם ד"ר להבית אקרמן מומחית ברפואת עור. "ההשפעה הגנטית נרחבת מאוד, לעתים עיניים שקועות או עפעפיים נפולים הם בשל המבנה ולא רק הזדקנות, כמו גם כהויות ושקיות". 

    שינויים בעפעפיים הם אחד הסממנים הראשונים של ההזדקנות. כבר בסוף העשור השלישי מתחילים לרוב לראות צניחה של הגבות ועודף עור בעפעפיים – מה שמשווה לפנים מראה עייף, רדום ומבוגר.
    "אנשים לא יודעים, אך לעתים בעיות כמו נפיחויות ורגישות יכולות גם להצביע על בעיות רפואיות", טוענת ד"ר אקרמן, "המובילות שבהן הן בעיות בכליות, בעיות הורמונליות או רגישות לחומרים. ברוב המוחץ של המקרים מדובר רק בבעיה אסתטית – צניחה בגלל העור הדק, שנוטה לספוח מים, לכן נפיחות בעיניים כה שכיחה".

  3. מה ההבדל בין גברים לנשים? 

    לדברי ד"ר פואניונק, כיוון שאצל נשים תהליך התבגרות עור הפנים מתחיל באיטיות מגיל צעיר יחסית, רבות מהן נוטות לתחזק ולטפח אותו – נעזרות בתכשירים ועוברות טיפולים אסתטיים התורמים להאטת תהליך ההזדקנות ולמראה מטופח ומתוחזק גם בגיל מבוגר. גברים, לעומתן, נוטים לדחות את נושא טיפוח העור ולעתים להתעלם ממנו לחלוטין, והם אכן נראים מצוין עד סביב גיל 70-65. ואז, כמעט בן לילה, מתרחשת נפילה של עור הפנים ומתקבל מראה מבוגר ועייף. "לכן, גם לנשים וגם לגברים כדאי לדאוג לעור הפנים מגיל צעיר", היא אומרת, "כי בסופו של דבר – כולנו מתבגרים".

  4. מה הם הפתרונות הקוסמטיים והאסתטיים?

    אזור העיניים תמיד היה בפוקוס הטיפולים האסתטיים, והטכנולוגיות והיכולות הולכות ומשתדרגות. כיום קיימים טיפולים רבים לאזור זה, והאבחון המקדים והטיפול מותאם חשובים מאוד – בשילוב טיפוח ביתי יעיל. הנה כמה מן הפתרונות הקוסמטיים והאסתטיים של ד"ר פואניונק וד"ר אקרמן:

    קונסילר המשולב עם קרם עיניים וקרם הגנה: עשוי בהחלט לשפר את מראה הכהויות תחת העיניים, כדאי להשתמש בכזה הנמצא בסטיק ייחודי ומונע מגע אצבעות. אנשים מזלזלים במשמעות קרם העיניים, אבל מאחר שמדובר באזור נקודתי רגיש, המרקם והרכיבים של הקרם יכולים לחולל פלאים.

    סרום עיניים: השתמשו בסרום המיועד לטיפול בכלל בעיות העיניים כמו טיפול בשקיות, הרמת העפעפיים ותרומה לדינמיקה חיובית של עור העיניים, ובעיקר סרום עם תמצית טוליפ שחור – שהוא פטנט ייחודי וחדשני לטיפול במתיחה ממשית של העור לאפקט הרמה של העפעפיים ללא צורך במתיחת פנים.

    סרום הוא חובה לכל שגרת טיפוח. הוא מסייע לכל החומרים אחריו להחדיר ויטמינים ולחות לעור ומחליק את הפנים. סרום עיניים יש למרוח בוקר וערב, רצוי כשעה או שעתיים לפני השינה ולא ממש סמוך לשינה. יש להשתמש באפליקטור להנחת הסרום כדי לא ליצור מגע עם הידיים במיכל עצמו, ואז לטפוח בתנועות עדינות עם קצות אצבעות נקיות מאוד, ולא בתנועות מריחה העלולות לפגוע בעור העדין. שימוש קבוע בסרום עיניים טיפולי בעל אפקט מתיחה ייתן בוסט של הארה ושיפור מראה עייף באופן ניכר, ועשוי אף לדחות או למנוע את הצורך בהזרקות או טיפולים חודרניים אחרים.

    קרם פנים: קרם הפנים מכיל את חומרי ההזנה והחומרים הפעילים הנחוצים לעור.
    הקפידו שהקרמים והסרום יהיו ללא בושם – קרמי פנים רבים מכילים בושם, ועור העיניים עדין מדי עבורם.

    טיפולים קוסמטיים מותאמים אישית: יכולים בהחלט לתרום להארת אזור העיניים ולשיפור ניכר של המראה.

    חומצה היאלורונית: מעבר לטיפוח וקרמי לחות, הטיפול הבסיסי הוא הזרקת חומצה היאלורונית הנותן תוצאה מעולה במקרה של שקעים עמוקים וכהויות הנובעות מהצללה של הגבה. הזרקת חומצה בשקע – זה לא רק עניין של גיל, אלא כאמור מבנה אנטומי תורשתי. עם זאת, חשוב ללכת לאיש מקצוע שיודע את העבודה באזור השקעים, שכן בשל העור הדק הסיכונים גבוהים.

    אולטרסאונד ממוקד כמו אולתרה או אולטרפורמר: הטובים מאוד במקרה של נפיחות, עור רפוי ושקיות מתחת לעיניים. הטיפול פוצע את העור וזה היתרון הגדול שלו. אפשר להשתמש בו גם לעפעף נופל.

    >> לעוד דרכים לרענן את אזור העיניים