עוגת גבינה קלה קלההיא לא מושלמת ולא מלכותית, היא נסדקת באפייה ב-100 אחוז מהמקרים ואין לה אפילו קרם שיכסה את זה. אחרי שאמרנו את כל זה, נספר לכם רק שמדובר בעוגה מעולה, שבלי להגזים - לסוגה היא פשוט מושלמת
עדי קלינגהופר
| mako אוכל
| פורסם 12/01/23 08:47
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :לעוגה (תבנית פיירקס 20*30):
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות, מצב סטטי (לא טורבו). בתחתית התנור מניחים תבנית עם מים רותחים, ליצירת אדים. 2 מקציפים במיקסר את הביצים בשלמותן. מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף במשך כ-7 דקות, עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה. 3 מוסיפים לקערת המיקסר גבינה לבנה, גבינת שמנת ושמנת חמוצה וממשיכים להקציף עד איחוד. 4 מערבבים בקערה נפרדת קמח ואינסטנט פודינג וניל. עוגת גבינה קלה - כל התבנית | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל5 מוסיפים לקערת הקמח כמחצית מתערובת הגבינות והביצים וטורפים היטב לקבלת בלילה אחידה ללא גושים. 6 מעבירים את הבלילה עם הקמח לקערת המיקסר וטורפים לאיחוד מלא ולבלילה חלקה ואחידה. 7 משמנים את התבנית ושופכים פנימה את הבלילה. מיישרים מעט ואופים 10 דקות. 8 מורידים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות עוד כשעה עד שעה ועשרים, עד הזהבה מלאה. 9 מוציאים את העוגה ומניחים לה להצטנן בטמפרטורת החדר כחצי שעה. מעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות. 10 מפזרים אבקת סוכר ומגישים. לבלוג של עדי - עדיקוש ** העוגה תישמר מכוסה היטב במקרר למשך כשבוע. |