ארוכה, חלולה, ממולאת או צבעונית - אין ספק שהפסטה מזמן כבר לא נחלתם של האיטלקים אלא הפכה להיות הפחמימה האהובה עלינו וחלק בלתי נפרד מהתפריט שלנו. אמנם יום הפסטה הבינלאומי הוא סתם עוד תירוץ למלא את הבטן בכל טוב, אבל אם כבר חוגגים, אז למה לא לעשות את זה במסעדה שווה? כדי שלא תעבדו קשה בפעם הבאה שאתם מחפשים מנת פסטה במסעדה שווה, גיבשנו עבורכם את רשימת המנות הכי מעניינות שאפשר למצוא במסעדות הפופולאריות על פי מדד אונטופו.
המנה המיוחדת | רביולי תירס בפרונטו
פרונטו הוותיקה שממזמן הפכה למוסד תל אביבי מרגש מציגה מטבח עם עשייה מודרנית, בדגש על חומרי גלם טריים ומרעננים פרי יצירתו של שף דייוויד פרנקל. בתפריט תוכלו למצוא את מנת הרביולי תירס עם עגבניות צהובות, מרווה ופירורי בריוש מעל. הדיוק, העדינות והאלגנטיות שלה באים לידי ביטוי בבצק המרודד דק, בכמות מילוי מדויקת וברוטב עדין שעוטף אותה ולא משאיר שום פירור בריוש בצלחת.
View this post on Instagram
להזמנת מקום באונטופו
המנה החוויתית | לינגוויני טרטופו די פארמה - מוגש מגלגל פרמז׳ן 95 בסילו
בסילו, המסעדה המדיאיטלקית הראשונה בישראל, הממוקמת בפארק פרס בחולון תוכלו להפוך את הישיבה סביב השולחן לחוויה של ממש עם ה"לינגווני טרטופו די פארמה". לינגוויני קרם שמנת כמהין ופטריות פורטבלו המוגש מתוך גלגל פרמזן בסמוך לשולחן, עם טעמי גבינת גרנה פדנה שעוטפים את הפסטה בטקס מרשים.
View this post on Instagram
להזמנת מקום באונטופו
המנה החריפה | פסטה ארביאטה בבקאפיקו
מסעדת בקאפיקו שנמצאת בנווה צדק בת"א מציגה מטבח סיציליאני מודרני עם אינטרפטציות ישראליות עדכניות ולא פחות חשוב מכך, טעימות. אם חשקה נפשכם בפסטה חריפה שמשאירה טעם של עוד תוכלו למצוא במסעדה את הארביאטה: פטוצ'יני עם רוטב עגבניות חריף, בצל סגול, שום ואורגנו טרי.
View this post on Instagram
להזמנת מקום באונטופו
המנה האלגנטית | פסטה פוטצ'יני לימונה ברוברטה וינצ'י
אם תשאלו את תושבי המרכז בשביל איזו איטלקית שווה לצאת מהעיר סביר שרוברטה וינצ'י תהיה הראשונה שתקפוץ לו לראש. המסעדה בניצוחו של השף עידו פיינר החליטו לעשות מהלימון לימונדה והרכיבו מנה מרעננת, עדינה ואלגנטית. פטוצ׳יני לימונה עם טרגון, חמאה, שום צ׳ילי וכמובן לימון שבדיוק כמו במשפט כך גם במציאות – מוסיף המון.
View this post on Instagram
להזמנת מקום באונטופו
המנה הצבעונית | פטוצ’יני תרד גורגונזולה בקפה איטליה
קפה איטליה הוא בראסרי איטלקי המגיש אוכל משובח שיגרום לכם להרגיש שאתם, איך לא, באיטליה. אם תרצו לחרוג מהפסטה המסורתית ולשנות קצת צבע, תוכלו למצוא שם פטוצ’יני תרד גורגונזולה עם צנוברים ורוקט. פטוצ’יני ירוק בזכות תרד שמוסיפים לבצק על בסיס שמנת וחמאה, גבינת גורגונזולה, צנוברים רוקט ופרמז׳ן.
View this post on Instagram
המנה הטבעונית | ניוקי פיסטוקים במשק ברזילי
אמנם התרגלנו שפסטה היא שם נרדף לרוטב שמנת ופרמז'ן אבל במסעדת משק ברזילי הוותיקה מלמדים אותנו שאפשר אחרת. המסעדה שביססה את מעמדה כפורצת דרך לקהל הסועדים הטבעוני בארץ נותנת פייט למטבח האיטלקי עם מנת ניוקי הפיסטוקים. ניוקי בפסטו בזיליקום ואגוזי מלך עם גבינת קשיו שלרגע אחד לא תגרום לכם להרגיש בהבדל.
View this post on Instagram
מנה בשרית | פסטה פפרדלה שוק טלה בג'מה
ברחובות הקסומים של יפו תוכלו למצוא פנינה איטלקית עם נגיעות ישראליות, את ג'מה. פירוש המילה ג'מה היא אבן חן באיטלקית ובדיוק כמו השם כך גם הפפרדלה שוק טלה שמגישים במקום. שוק טלה בבישול ארוך שמעביר את כל הלילה בטאבון, מפורק מהעצם ומוגש ברוטב ציר טלה וחמאה. כזה שיגרום לך לשכוח כל פסטה בשרית שהכרת לפני ושום מילה על בולונז.
View this post on Instagram
המנה הים תיכונית | טורטליני גבינות וכרישה בפיאטו
פיאטו, האיטלקיה מרחובות, נפתחה מתוך אהבה אמיתית לאיטליה אבל מושיטה עלה של זית למטבח הים התיכוני עם מנת הטורטליני גבינות וכרישה. טורטליני עם ארטישוק, זיתי קלמטה, עגבניות מיובשות, שום, צ'ילי ופטרוזיליה על בסיס ציר ירקות וחמאה שיוצרים קיבוץ גלויות טעים במיוחד באותה הצלחת.
View this post on Instagram