אבוקדו. ללא ספק בין המאכלים המושלמים בעולם, בהנחה כמובן והצלחתם להגיע למרקם המושלם (אם לא, נסו לעקוב אחר הטיפים האלו לאבוקדו המושלם). מכל מקום, אם הצלחתם לנצח את השיטה ולזכות באבוקדו האידיאלי הרי שמדובר בפרי חמאתי וסופר מגוון. אבוקדו הולך טוב עם הכול והפעם אנחנו באמת מתכוונים להכול: מסלטים ועד שייקים, כולל עם בננה (אתם חייבים לנסות אם טרם העזתם).
אבוקדו בריא לנו ללב, שומר על העיניים שלנו, מפחית סיכון לדיכאון וסרטן, עשיר בסיבים תזונתיים ובאשלגן. ובקיצור: טעים כל כך. אבל ההכנה של הפלא הזה עלולה להיות משימה מאוד מלוכלכת ומבולגנת ולעתים זה נראה בסוף כמו עיסה לא מזמינה כלל וכלל. אז איך הופכים את האבוקדו למלך על הצלחת? כך תחתכו כמו מקצוענים!
הכלים הדרושים:
אבוקדו, קערת זכוכית, קרש חיתוך, סכין שף, כפית גדולה.
מתחילים:
1. חתכו את האבוקדו לשניים
בעזרת סכין שף חדה פרסו את האבוקדו לאורכו עד שמרגישים שהסכין פוגעת בגלעין.
2. סובבו את האבוקדו
תוך שמירה על סכין יציבה, כדי ליצור חתך מסביב לחריץ. סובב את שני החצאים זה מזה. טיפ: הכי בטוח לעשות זאת על קרש חיתוך.
3. הסירו את הגלעין
כוונו את הסכין אל הגלעין ודפקו בו, תוך שימוש בכוח מספיק כדי שהסכין לא תחליק. סובב את הסכין כדי לשלוף את הבור. טיפ: הסר את הסכין עם האגודל או הצד של קערה.
4. חותכים לקוביות?
קצת כמו שיוצרים את ריבועי המופת של מנגו - גם כאן עשו כך: חרצו את 'בשר האבוקדו' שתי וערב (ראו בסרטון הדגמה) מבלי להגיע עד לקליפה. כעת שלפו את עם הכף.
5. פרוסות?
לאחר שחציתם את האבוקדו לחצי - השתמשו בכף כדי לשחרר את בשר האבוקדו על מנת שזה ייצא בשלמותו. הניחו עם הצד השטוח כלפי מטה על קרש החיתוך ופורסים בעזרת קצה הסכין.