1. ערפו לו את השורש וזרקו אותו מיד לפח
שורש הבצל הוא החלק המכיל את הגז השורף שנמצא בבצל. חיתכו את השורש והשליכו אותו מיד לפח ורק אז קלפו את הבצל והכינו ממנו מה שבא לכם. בתאבון.
2. תקפיאו אותו לפני שאתם מתחילים לחתוך
הקפאת בצל גורמת לגזים הכלואים בתוכו להגיב באיטיות, כך שבמקום להגיע אליכם לעיניים הם כבר מוצאים את עצמם עמוק בתוך מרק טעים על האש.
3. להבה יונקת את הגז הצורב, אז תדליקו נר והתחילו לקצוץ
בכוחה של הלהבה לבלוע ולינוק את הגז הצורב שיוצא מהבצל, ובלי קשר לדמעות ולצריבה תודו שזה ממש מגניב להכין אוכל לאור נרות ולדמיין שאתם האדם הקדמון ושהמטבח שלכם הוא בכלל מערה. לא? זה רק אנחנו? טוב נו.
4. אם אין לכם בעיה להיראות מגוחך השתמשו במשקפת שחייה
מצד אחד אתם הולכים להראות הכי אידיוטים בעולם ומצד שני העיניים שלכם ישארו יבשות. בחרו אתם מה עדיף לכם וקחו בחשבון שכשמדובר בכמות גדולה של בצל זו הדרך הבטוחה והיעילה ביותר שנמצאה עד היום.
5. חתכו אותו תחת מים זורמים. מסובך, אבל עובד
סבתא שלנו נשבעה שהשיטה הזאת עובדת למרות שאין לנו כל כך מושג איך אפשר לראות את הבצל אם נשפכים עליו מים מהברז ללא הפסקה. נו שויין, כנראה שצריך מיומנות של 30 שנה בשביל להצליח. בהצלחה.
6. מול מאוורר
כשחותכים בצל, עולים אדים אל כיוון הראש שלנו, שגורמים לנו לדמוע. ברגע שמציבים מאוורר קטן על עמדת העבודה, הרוח שהוא עושה לוקחת אותם הרחק מאיתנו ובעצם מנטרלת אותם.
7. עם סכין חדה מאוד
הסברה הרווחת היא שככל שהסכין קהה יותר, כך הוא "פוצע" יותר את הבצל ומשחרר יותר אדים. אבחות מדויקות עם סכין חדה מאוד אמורות למנוע את כל האדים המיותרים.
8. עם לחם בפה
כשלועסים לחם מייצרים יותר רוק שבולם את האדים. כמו כן, יש סברה שהלחם סופג את אדי הבצל.