חשקה נפשכם בגלידה קרה ומרעננת באמצע יום שרבי אבל אז שמעתם שהמחיר שלה שווה ערך לכליה והחלטתם לוותר? אנחנו שומעים אתכם, משווים ומעלים: בסופו של דבר, זה לא רק המחיר בכיס, אלא גם בגוף. הגלידות המתועשות, טעימות ומפתות ככל שיהיו, מכילות כמות גבוהה של סוכרים ורכיבים משמרים.

אבל מה אם נגיד לכם שהדרך לאושר קפוא לא חייבת להיות עמוסה ברגשות אשם וחוב בעו"ש? היא יכולה לעבור במטבח הפרטי שלכם, או נכון יותר: במקפיא. חן כהן קונדיטור ראשי davo pro עם כמה טיפים איך להכין את הגלידה הטבעית, הביתית והוא נזהר לומר, אבל גם אפילו מזינה יותר. 

  1.  השתמשו בחומרים טבעיים בלבד ובחומרי גלם איכותיים
    איכות החומרים היא זו שקובעת גם את איכות הטעם ולא מגיע לכם להסתפק בפחות מזה. כהן ממליץ להשקיע במקלות וניל ושוקולד איכותי למשל ולוותר על מחיות הפרי שאינן 100 אחוז פרי. פשוט קחו בננה מהשוק, אין יותר טעים מזה.
  2. הימנעו מחומרים משמרים וצבעי מאכל
    "החומרים משמרים וצבעי מאכל מתחלבים ועד מעבים, מייצבים פרוקטוז, גלוקוז וכמובן סוכרים. מדובר בכמות של חומרים רעילים שלא מטיבים עם הגוף שלנו ואין צורך בהם".
  3. אילו פירות הכי מומלצים לגלידה ביתית?
    כהן ממליץ על ז'אנר הפירות הבשרניים. "בננה או מנגו הם מעולים לגלידה. גם תות, פטל, משמש, פסיפלורה וכדומה. פירות הבסיס גם משמשים כבסיס למרקם יציב אבל רך וגם מעניקים מתיקות רבה ללא צורך בתוספת סוכר. רסקו את כל הפירות יחד לפי השילוב שאתם או הילדים מעדיפים".  

      

  4. באיזה חלב מומלץ להשתמש בהכנת גלידה ביתית? 
    "להכנת גלידה איכותית מומלץ דווקא להשתמש בחלב רגיל", אומר כהן ומסביר שזו הדרך הכי טובה לקבל תוספת של סידן וחלבון. "אם תרצו להעשיר את הגלידה עוד יותר, הוסיפו יוגורט או חלב קוקוס". 
  5. גלידה על בסיס פירות ללא סוכר היא גלידה הרבה יותר בריאה
    ובעדינות מרובה, ניתן אפילו לומר מזינה. בכל זאת, גלידה.
  6. הוסיפו שומן צמחי בריא
    כהן ממליץ להשתמש בפירות רוויים בנוזל כדוגמת ליצי. הדרך הנכונה והבריאה יותר היא לשלב בגלידה את פירות העונה כשהם מעוכים בבלנדר בתוספת תפזורת שקדיה, וכך יש בה גם שומן צמחי בריא וגם סידן וברזל .
  7. רוצים מרקם חלק של הגלידה?
    על מנת לקבל גלידה או סורבה במרקם חלק מומלץ לסנן את התערובת לפני שמעבירים אותה למכונה/ למקפיא. זה דורש עוד מאמץ קל אבל כמה טעים זה אחר כך. 
  8. מה היא הדרך הכי טובה לאחסן גלידה?
    כהן ממליץ לעשות את זה כמו המקצוענים. "מומלץ להכין גלידה ולהקפיאה בקלקרים ייעודים לגלידה ובכך לא להכניס קור ישיר למסה מה שמוביל למרקם של גלידה כמו בגלידריות".  

     

     

  9. ניתן להשתמש בתחליפי סוכר בגלידה
    בטעמי גלידה מסוימים אפשר להחליף את הסוכר בדבש או במייפל. הגלידה תקפא לאט יותר, ולפעמים טעם הדבש או המייפל עשוי לצוץ ולהתבלט".
  10. איך מכינים גלידה טבעונית?
    "אפשרות נוספת טבעית ובריאה היא לרכוש בחנויות טבע גלידות מטופו. הטופו מכיל כמויות גבוהות של ברזל וסידן, ולרוב גלידות אלו אינן מכילות חומרים משמרים וצבעי מאכל".
  11. מה עושים עם החלבונים בסוף?
    "טיפ אקסטרה – כשמכינים גלידות משתמשים בלא הרבה חלמונים אז ניתן להכין עם החלבונים מרנג ולהגיש עם הגלידה".

    עכשיו כשאנחנו מוכנים למשימה, הנה שלושה מתכונים שכבר עושים לנו חשק למשהו קר ומרענן: 

גלידה ביתית על בסיס חלב שקדים

2 בננות קטנות קפואות

3/4 כוס חלב שקדים

כפית קקאו

3 כפיות סילאן טבעי

רעיונות לקישוט (לא חובה): שוקולד מריר, חמאת בוטנים טבעית, שבבי קוקוס. 

הוראות הכנה:

חותכים בננה לחתיכות ומקפיאים. 

שמים בבלנדר את כל הרכיבים. מעבירים לקערה למקפיא לכמה שעות.

מפשירים ובתאבון  

Y

 

גלידה ביתית על בסיס מעדן

2 בננות קטנות קפואות

8 תותים קטנים קפואים

מעדן במתיקות מעודנת

מים – 1/3 כוס

ניתן לקשט עם אגוזים ללא סוכר

הוראות הכנה:

חותכים בננה לחתיכות ומקפיאים. ומקפיאים גם תותים.

שמים בבלנדר את כל הרכיבים. מעבירים לקערה למקפיא לכמה שעות.

מפשירים ובתאבון

גלידה ביתית על בסיס חלב ואבקת חלבון

2 בננות  קטנות קפואות

תמר מג'הול חתוך לחתיכות קטנות

3/4 כוס חלב

אבקת חלבון

מים- 1/3 כוס

ניתן לקשט עם תותים טריים

הוראות הכנה:

חותכים בננה לחתיכות ומקפיאים.

שמים בבלנדר את כל הרכיבים.

מעבירים לקערה למקפיא לכמה שעות.

מפשירים ובתאבון