פסח קרב ובא, איתו הפרידה (הזמנית ביותר תודה לאל) מהחמץ - ואין דרך יפה וטעימה יותר להיפרד מאשר בחגיגת כריכים שכל אחד מהם הוא יצירת פאר one of a kind. 

מתכונים לפסח

רק דמיינו כרוב בבישול ארוך ביין לבן עם ממרח זעתר ואמולסיית עגבניות בלחם רוסטיק מקמח עתיק, באן וייטנאמי בבגט פולני ממולא בבשרים חמים, גרילד צ'יז אמריקאי ממולא בגבינות ולביבת תפוחי אדמה בלחם מחמצת מטורף, או קרואסון ענק מבצק מדופדף עם לביבת זוקיני ושלל ירקות וממרחים.

יש? גירינו את בלוטות הטעם שלכם? חכו שתקראו את ההמשך.

צפון

עגלילה

View this post on Instagram

A post shared by עגלילה-סנדוויץ׳ בגליל (@agalila_sandwich)

בפודטראק הצבעוני שלה מכינה שרון מועלם, בתוך בגט פולני מבצק מחמצת, כריכים בהשראת כריכי באן וייטנאמיים. הבחירה בין האפשרויות השונות לא פשוטה כלל, שכן התפריט מציע בין השאר כריך "ציד נמרים" עם רוסטביף צלוי, שום קונפי ובצל מקורמל, כריך "משולש ברמודה" עם פפרוני עגל, הודו שווארמה, אווז ורוסטביף, בצל מקורמל, מלפפון חמוץ-מתוק בסגנון רומני, עלים ירוקים, חסה וביצת עין וסנדוויץ' "אבו נפחא" עם דניס בטמפורה, חזרת לבנה, סלסה טוניסאית, עלים ירוקים ורוטב קיסר - וכולם מגיעים בתוספת צ'יפס אמריקאי דק. שיהיה בהצלחה. 

צומת מעיין ברוך, 052-2354511, לא כשר

תושה

View this post on Instagram

A post shared by ToshaBakery תושה בייקרי (@tosha_bakery)

אם תצליחו להתגבר על התור בכניסה לתושה, תזכו לטעום מכריכי הקרואסון הכי משוגעים שראיתם בחייכם, כל כך גדולים שנדרש קיסם שיתפוס את הכול יחד. כבר הקרואסונים שמכינים כאן הם מהטובים בארץ, וכל מה שנכנס לתוכם נותן כבוד ולא נופל מהפחמימה. המלצה שלנו: נסו את הקרואסון עם לביבת הזוקיני הפריכה או את הקרואסון עם כרוב צלוי, לאבנה סומאק וגבינת עיזים מתובלת.

ראש הנקרה 050-4712761, כשר

בר בשר

View this post on Instagram

A post shared by בר בשר | Bar Basar (@bar__basar)

במתחם מסחרי שבצומת הגומא מסתתרת קצבייה שהיא גם בר בשרים, וכמצופה מבר שהוא חלק מקצבייה מוגשים בו בשרים מעולים שעוברים צלייה מקצועית. כאן תוכלו להזמין כריך פילדלפיה מטורף עם 200 גרם סינטה טרייה מבשר איכותי, וגם כריך עם קבב רומני או עם בריסקט פשוט מצוינים. יחד עם הבשר נכנסים פנימה ממרחים, בצל סגול וחמוצים, גאודה או גבינה כחולה (לבחירה) ושפע של אהבה.

צומת הגומא, 04-6860103, לא כשר

ג'וזף

View this post on Instagram

A post shared by ג׳וזף קצביה מזווה בייקרי (@joseph_foodies)

ג'וזף היא קצבייה הממוקמת במתחם המסחרי m הדרך שעל כביש החוף. אפשר לקנות כאן בשר והרבה מוצרים נלווים, אבל הכי כדאי להגיע לכאן דווקא בגלל הכריכים שנארזים בין שתי פרוסות לחם בריוש קסטן ענק. מדובר בסנדוויץ' בשר עצום ממדים עם מיני רטבים וממרחים כפי שנהוג בימים אלו, מעליהם עלי חסה ו-180 גרם של תערובת חמה של קורנביף וחזה אווז. יצירת הפאר הזו מוגשת יחד עם חמוצים ועוד קצת רטבים ליד, שלא יחסר.

קניון m הדרך, כפר ויתקין, 09-9629000, כשר

Cheese Bar

View this post on Instagram

A post shared by Cheese Bar (@cheesebar_il)

Cheese Bar הוא פודטראק צבעוני שמביא לאזור חוף הכרמל את בשורת הגרילד צ'יז האמריקאי. מדובר בכריך גבינה מושחת שנצלה על הפלנצ'ה מתחת למשקולת מיוחדת, והתוצאה - ביס אלוהי שאסור לכם לפספס. גם כאן הלחם הוא לחם מחמצת שנאפה במיוחד, ועליו כמות נדיבה של חמאה, תערובת גבינות ותוספות כמו תרד וביצה או לביבות תפוחי אדמה. אחרי מחיצה על הגריל החלק החיצוני מקבל קראנץ' קריספי ובחלק הפנימי הכל נמס. בתוספת כדורי ארנצ'יני ממולאים בהמון גבינה חמה - מובטחת לכם ארוחה שהיא הסעודה האחרונה הכי ראויה לפני ביעור החמץ.

מושב גבע כרמל, 052-8005195, לא כשר

ירושלים

הקצבייה של עופר

בקצבייה של עופר מכינים 10 סוגים של כריכים בשריים שכדאי מאוד להכיר (ולטעום). הם מגיעים בתוך בגט רוסטיק ענק ואפשר לקנות רק חצי, אז אפשר לבחור כמה חצאים ולטעום כמה סוגי כריכים בארוחה אחת. כריך טלשיר מגיע עם מעדן אווז ובריסקט, בכריך יודה יש 200 גרם קורנביף, כרוב כבוש, מיונז וחרדל אבל הכריך הכי מיוחד הוא ללא ספק כריך דוד, עם בריסקט, קממבר וריבת בצל.

הקצביה של עופר (צילום: תמיר שבתאי)
הקצבייה של עופר | צילום: תמיר שבתאי

היצירה 5, מבשרת ציון, 02-6458844, לא כשר

Crave

View this post on Instagram

A post shared by Crave | קרייב (@gotcrave)

במזללה האמריקאית הכשרה שממוקמת בפאתי שוק מחנה יהודה מכינים 6 כריכים ניו יורק דלי סטייל. מדובר למעשה בהר של פסטרמה, קורנביף, חזה בקר מפורק, חזה הודו חם או פייקון טלה, בין שתי פרוסות לחם. המלצה שלנו: הזמינו כריך קומתיים עם חזה הודו, קורנביף, מלפפון חמוץ, קולסלאו, בצל ורטבים, שיספק לכם טעימה הגונה מכל מה שטעים בדלי הניו יורקי.

השקמה 1 ירושלים, 02-6272830, כשר

מרכז

פליישמן דלי

בפליישמן מתמחים בכריכים אמריקאיים קלאסיים. כל כריך מורכב משכבות של בשר, חסה, מלפפון חמוץ ורטבים שמוסיפים קיק מיוחד, ומוגש לצד תפוחי אדמה/צ'יפס, סלט קולסלאו וחמוצים. יש כריך ברוקלין עם קורנביף וצ'ימיצ'ורי, כריך מנהטן עם מלא פרוסות של חזה הודו, ניו יורק עם מיקס של חזה הודו וקורנביף שמקבלים טוויסט בזכות תוספת של חזרת לבנה, הדסון עם כתף בקר וכרוב כבוש וסוהו עם שורט ריב ברוטב ברביקיו. יש גם כריך אחד שווה במיוחד ללא בשר, עם טונה מעושנת, חזרת לבנה, גרידת לימון, ירקות וממרחים. 

View this post on Instagram

A post shared by deli fleishman (@deli_fleishman_official)

הרצל 12 תל אביב, 03-5323335, כשר

Jeffreys

View this post on Instagram

A post shared by Jeffrey’s (@jeffreys_tlv)

הכריכייה הפלורנטינית החדשה מגישה סנדוויצ'ים מעולים שבכל אחד מהם הושקעו הרבה מחשבה ותכנון, כמו סלופי ג'ו עם בשר מפורק, ברביקיו, בצל מקורמל, איולי צ'יפוטלה, מלפפון כבוש ובצל; כריך קובני עם חמאה, חרדל, קורנישון, אווז, פסטרמה, גבינה צהובה וחלפיניו; פילי צ'יז סטייק עם רצועות אנטרקוט, בצל מקורמל ותוספת של רוטב צ'דר; וכריך רוסטביף עם איולי קארי, חרדל, בצל מקורמל, ברביקיו, פסטו ומלפפון כבוש.

ועכשיו תחזיקו חזק, הגענו לכריכים המפתיעים יותר: כריך Mac&Cheese, שמביא לנו את השיגעון של מקרוני אנד צ'יז עם חלפיניו ואמנטל בין שתי פרוסות לחם בריוש, וכריך PB&J שמציע לטעום את השילוב המעניין של איולי בוטנים פיקנטי, ריבה, אווז ואמנטל. בקיצור, כל כריך הוא יצירה, ויש גם אווירה מגניבה ומיקום הכי לוהט בשכונה.

ידידיה פרנקל 7 תל אביב, לא כשר

Deli Alhambra

View this post on Instagram

A post shared by דליאלהמברה - חומרי גלם מקומיים (@deli.alhambra)

במעדניית הפארם טו טייבל הכי מגניבה ביפו מכינים כריכים שהם שיר הלל לתוצרת החקלאית. הלחם הוא לחם מחמצת של האופה טל דדון, שחוקר לחמים עתיקים, הגבינות מגיעות ממשקים ישראליים קטנים וביצי חופש טריות נבחרות על פי הצבע של החלמון שלהן. גם בירקות משקיעים פה מחשבה, ואת כל הממרחים כמו קרם גזר, אימולסיית עגבניות, טבסקו וגם דגים כבושים ומותססים מייצרים במקום. בכל יום יש 3 סוגים משתנים של כריכים, למשל כריך עם כרוב מבושל ביין לבן, ממרח זעתר, צ'טני גזר, שום קונפי ועלים ירוקים. סיבה מעולה להגיע לשדרות ירושלים עוד לפני פתיחת הקו של הרכבת הקלה, ממש עכשיו לפני הפסח.

שד ירושלים 30 יפו, 077-7242033, לא כשר

שרי הרינג

View this post on Instagram

A post shared by שוק הנמל - TLV Farmers Market (@shukhanamaltlv)

כריכי הדגים הנהדרים של שרי אנסקי הם סיבה מצוינת להגיע לשוק הנמל, כי למרות שהם בסיסיים וצנועים יחסית, כל אחד הוא ברמה של אומנות ממש. את הדגים המלוחים שרי כובשת וממליחה בעצמה כמובן, והם משודכים ללחם נהדר (בגט מתפצח או לחם דגנים) יחד עם חמאה טובה, נגיעה של שמנת חמוצה ובצל. מומלץ לאכול על דק הטיילת, בחסות הגלים המתנפצים.

שוק נמל, תל אביב, לא כשר

אנסטסיה

View this post on Instagram

A post shared by Cafè Anastasia (@anastasiatlv)

הכל טעים באנסטסיה, אבל דווקא שמו של כריך אחד בתפריט יצא למרחקים והפך לסיבה שבשמה עולים לכאן לרגל. אנחנו מדברים כמובן על כריך המקושקשת הטבעונית מטופו, עם בצל סגול ותרד, איולי חמניות, עגבנייה, מלפפון, מלפפון חמוץ ואורוגולה. זה, אם תשאלו אותנו, כריך החביתה הטבעוני הטוב ביותר בעיר הכי טבעונית בארץ.

פרישמן 54 תל אביב, 03-5290095, לא כשר

דרום

בגטוס

View this post on Instagram

A post shared by baguettos ashdod (@baguettos.ashdod)

בגטוס היא מזללת בגטים, אבל לא מדובר בבגט רגיל אלא בבגט צרפתי אמיתי עם קראסט מושלם. לתוך הפחמימה הענקית נכנסות תוספות בשריות שנצלות על הפלנצ'ה, והבגט האהוב עלינו הוא זה עם הכבדים הצלויים שמגיעים עם בצל מקורמל, לימון כבוש, סלט ירקות וחצילים מטוגנים. בקיצור, חגיגה.

מקס נורדאו 26 אשדוד, 08-6912299, כשר

בין השיטין

View this post on Instagram

A post shared by hashitinfarm חוות בין השיטין (@hashitinfarm)

בין מאות החממות בערבה ישנה חממה אחת מיוחדת במינה, שפועל בה מפעל התנדבותי ששם את החקלאות המדברית על הבמה. בימי שישי פועל בתוך החממה הזאת בית קפה, ובו מכינים כריכים שכל מרכיביהם מגיעים מהתוצרת שגדלה ממש באותה החממה. כריך החווה כולל גבינת עיזים, ירקות אורגניים, קראמבל אגוזים, עלי סלק ורוקט והוא מיוחד ומושלם, ומלבדו יש גם כריך סביח עם חציל אפוי, טחינה לימונית ובצל בסומאק. חליטת תה קר ועוגה לקינוח - ואתם מוכנים לצום החמץ השנתי.

בכניסה למושב חצבה, 052-2181665, לא כשר