הטבעונות הפכה עם השנים לחלק בלתי נפרד מהקולינריה בעולם וכך גם בישראל. לא מעט מסעדות מציעות תפריט נפרד ומגוון הכולל מנות טבעוניות ומנות שניתן להפוך לכאלה. לכבוד יום הטבעונות הבינלאומי בחרנו לכם מנות טבעוניות מעולות ממסעדות פופולאריות ע"פ מדד ontopo.
416: רוסטביף בחלה
מסעדת 416 היא מסעדה טבעונית פופולארית בת"א שבה כל התפריט מורכב מן הצומח, כולל פירות, ירקות, דגנים, קטניות ואגוזים. במטבח של 416 מייצרים הכל במקום החל מהבצקים ועד לגבינות והקינוחים. למרות שכל המנות במסעדה טבעוניות, בחרנו במנה מגרה במיוחד והיא רוסטביף בחלה הכוללת סייטן פרוס דק, כרוב, בצל ועגבנייה על האש בתוך חלה עם איולי חלפניו, חרדל וחסה.
הטרקלין: סינייה "טלה"
מסעדת הטרקלין אמנם ידועה כמסעדת בשרים ובהתאם מרכז כובד התפריט מציג מבחר רב של מנות בשר טובות, אך לאנשי המסעדה חשוב להציג גם את האופציה הטבעונית והצמחונית ובשל כך הם חברו לחברת redefine meat שעושה שימוש בטכנולוגיה וחומרי גלם צמחיים במקום בעלי חיים ומשווקת את סדרת המוצרים שלהם למסעדות ברחבי הארץ.
המנה שנבחרה זו מנת סינייה "טלה" – 2 קבבוני "טלה" רידיפיין מיט עם טחינה וסלסה של עגבניות. רידיפיין קבב הוא קבב בטעם טלה הראשון בעולם שמיוצר מרכיבים מבוססי צמחים בלבד. הוא בעל טעמים ים תיכוניים עשירים, ומתובל באופן מדויק.
משק ברזילי: סביצ'ה חצילים
מסעדת משק ברזילי מוכרת וידועה בעולם הצמחונות והטבעונות כמסעדה שמגישה אוכל איכותי, טעים המתבסס על חומרי הגלם העונתיים, ובשל כך הם מגישים תפריטים עונתיים. התמזל מזלנו ובתפריט הסתיו יש מבחר נהדר לתקופה זו בשנה. אנחנו מודים, היה קשה לבחור אך בחרנו בסביצ'ה החצילים הכוללת חצילים כבושים באצות, כוסברה, בצל סגול, שום לימון ושמן שומשום מוגש עם קרקרים כוסמין.
פופינה: טרטר ירקות שורש
התפריט של מסעדת פופינה של שף אוראל קמחי בנווה צדק מגוון והמנות בו כל כך טובות ומדויקות ולטובת הצמחונים והטבעוניים. קמחי יצר תפריט עשיר שכולל מנות כמו פיצת קרם קשיו או פטריית מלך יער צלויה ורביולי ריבת דלעת. אנחנו בחרנו בטרטר ירקות השורש, מנה שאחרי שמסיימים לאכול אותה מאוד קשה שלא ללקק את הצלחת והיא מורכבת מבלסמי מיושן 5 שנים, ערמונים, אספרגוס, “חמאת” קשיו וקרם גזר-חרדל.
בית תאילנדי: גנג קייאו וון טהו
מסעדת בית תאילנדי מציעה את האוכל התאילנדי ברמה הגבוהה ביותר ונותנת דגש לצמחונים ולטבעונים בכך שהיא מגישה תפריט נפרד, עשיר הכולל מנות ראשונות, מנות מהווק, תבשילים בחלב קוקוס ואיטריות אורז במגוון מרשים. בחרנו במנת תבשיל שמתאים לרוח התקופה.
המנה היא גנג קייאו וון טהו שזה תבשיל חלב קוקוס בקארי ירוק, טופו, חצילים תאיים (בעונה) / חצילי ערבה, ועלי בזיליקום.
מסעדת אדום ירושלים: רביולי סלק
מסעדת אדום הירושלמית הנמצאת המתחם התחנה מגישה תפריט בעל אפשרויות רבות לחובבי אוכל טוב כגון בשרים המיושנים במקום, פסטה טריה, דגים, פירות ים, ניוקי ריזוטו והמבורגר עסיסי לצד המנות הללו באדום מציעים מנות טבעוניות מוצלחות כמו המבורגר טבעוני וקבב טבעוני של חברת רדיפיין ובנוסף תוכלו למצוא מנה של רביולי סלק שאותה בחרנו, הממולא בבטטה ברוטב פסטו, עגבניות קונפי, ותרד.
אוזריה: ריזוטו פריקי עם "נקנקיית" פטריות
מסעדת אוזריה של שפית אביבית פריאל משלבת אוכל איכותי וטעים יחד עם אווירה קלילה, שמחה ונעימה שמביאה לחוויה כוללת כייפית וטעימה. באוזריה לצד התפריט השמח והטבעים מציעים תפריט צמחוני נפרד ובו מצאנו מנה טבעונית מרשימה במיוחד, שהיא ריזוטו פריקי עם "נקניקיית" פטריות טבעונית האמת? לא צריך להסביר הרבה, פשוט להזמין.
טאבולה: רביולֹי בטטה
מסעדת טאבולה האיטלקית שנמצאת בפינה קסומה בהרצליה מציינת בתפריט הרגיל של המסעדה אילו מנות הן טבעוניות ואיזה מנות ניתן לשנות על מנת ל"טבען" אותן, כך ניתן למצוא מנות כמו קרפצ'יו חציל, לינגווני פרימוורה אלי אוליו, ניוקי פוטנסקה. אנחנו בחרנו במנת רביולֹי הבטטה ברוטב קוקוס, אגוז מוסקט ובזיליקום.
טאפאצ'ולה טאקוס: צ'ילי סין קרנה
אלו שאוכלים אוכל טבעוני בוודאי ישמחו לשמוע שלבוריטוס ולטאקוס האהובים יש גרסה טבעונית טעימה ומוצלחת. מסעדת טפאצ'ולה המקסיקנית השיקה תפריט טבעוני שכולל גם תבשילים, מנות לילדים וקינוח.
בחרנו ללכת על הקלאסיקה עם טאקוס – צ'ילי סין קרנה הכוללת תבשיל סויה, פריחולס גוואקמולה וחלפיניו.
אוקינאווה נווה צדק: קומבינציית סושי
מסעדת אוקינאווה בנווה צדק מציעה בתפריט שלה אפשרויות מגוונות לטבעוניים וכן מציינת אילו מנות הן טבעוניות ומתאימות. אנחנו החלטנו ללכת על כל הקופה עם קומבינציית סושי הכוללת 6 יח' מאקי אספרגוס, 2 יח' ניגירי אבוקדו, 6 יח' איסיידאאוט שיטאקה, 4 יח' פוטומאקי בטטה ו-2 יח' סשימי אבוקדו.
מסעדת אמש: שיפוד חסה
מסעדת אמש התל אביבית משיקה תפריט ספיישל טבעוני לכבוד יום הטבעונות כאשר החל מהשבוע יתווספו מנות טבעוניות לתפריט הקיים, אך החיבור של המסעדה לטבעונות אינו מסתכם בכך, כשלאחר מכן במסעדה יגישו שתי מנות ספיישל טבעוניות מתחלפות מדי שבוע.
בין המנות שיוגשו השבוע המנה שנבחרה היא שיפוד חסה בוויניגרט תאילנדי ופנקו מאובק בנורי תאילנדי.