סיבה רצינית מאוד למסיבה: הירק הכי חשוב בסלט (טוב אחד מהם) חוגג יום בין-לאומי משל עצמו (14 ביוני) ואנחנו כאן כדי להרים, לטעום ולהמליץ. קבלו את המלפפון, הירוק המרענן, חביב המיקסולוגים וזה שאין טיפול פנים או ספא שלם בלעדיו. הינה שש עובדות מפתיעות ומשעשעות על מלפפונים ואם מיציתם את הסלט הקלסי - בונוס: שש מסעדות ישראליות שיציעו בימים הקרובים ספיישל מנות ייחודיות שמשלבות את המלפפון בשלל דרכים יצירתיות לצד תפריט קוקטיילים על בסיס ג'ין הנדריקס, עם מלפפון כמובן.
- נתחיל בעובדה הכי בסיסית ואולי הכי מפתיעה - מלפפון הוא בכלל לא ירק. מבחינה בוטנית לפחות, הוא נחשב לפרי, כיוון שהוא מתפתח מפרח המלפפון ובנוסף יש בו זרעים. אומנם במטבח הוא נתפס כירק גם בגלל הצבע הירוק שלו וגם מכיוון שהוא חסר טעם מובחן, אבל אכן מדובר בפרי.
- מרגישים נפוחים או עייפים? קחו מלפפון. המונח "Cool as a cucumber" נגזר מהיכולת של המלפפון לקרר את טמפרטורת הדם. כאשר מניחים פרוסות מלפפון על העור, הוא מקרר את הדם ומקל על נפיחויות ואדמומית בפנים. איך אומרים? לא רק בסצנות מהסרטים.
- ואם אנחנו כבר בענייני טיפוח - רוצים להעלים צלוליטיס או לשפר את מראה הקמטים? קחו מספר פרוסות מלפפון ומרחו אותן על האזורים שתרצו למספר דקות. התרכובות מן הצומח שיש במלפפון גורמים לקולגן הטבעי בעור להתהדק, מייצבים את השכבה החיצונית של העור ומטשטשים מה שצריך.
- אם אתם אחרי ארוחה טובה ומרגישים צורך לרענן קצת את הפה, קחו פרוסת מלפפון טרייה, דחסו אותה לגג הפה לחצי דקה ומיד תרגישו שהנשימה שלכם רעננה יותר וגם ריח הפה טוב יותר.
- שתיתם יותר מדי אלכוהול? היינו שם. לפני השינה, תאכלו כמה פרוסות מלפפון ותקומו ללא כאב ראש! מסתבר שמלפפונים מכילים מספיק סוכר, ויטמינים מקבוצת B ואלקטרוליטים כדי לחדש חומרים מזינים חיוניים שהגוף איבד בערב לפני כן.
- העובדה הזאת ממש הפתיעה אותנו - ניתן לשפשף פרוסות מלפפון על צירים רועשים כדי לשמן אותם. שווה לנסות.
עשינו לכם חשק למלפפון? הינה כמה וריאציות מפתיעות מאותו ירק ירקרק ואהוב שתוכלו למצוא במסעדות נבחרות בשבועות הקרובים:
רביולי מלפפון
אנחנו מכירים רביולי עשוי בצק אי שם באיטליה הרחוקה ורגילים לאכול אותו במסעדות איטלקיות. על רביולי מלפפון שמעתם? מדובר בכיסנים ממלפפון במילוי יוגורט מצומצם, יוזו, גרידת הדרים ושמן עשבים, מתובל בפונזו, ציר סאקה סאקורה ופוריקקה. את הטקסטורה הזו תוכלו לאכול כחלק מארוחת טעימות במסעדת selas ביפו של השף אור גינסברג.
גספאצ'ו מלפפון
הגרסה הקרירה של המרק שאותו אנחנו מכירים לרוב עם עגבניות. מסעדת קיוטו בהרצליה החליטה שאת העגבניות יחליפו מלפפונים והוסיפה טרטר טונה אדומה, בצל, בזיליקום פצפוצי פינגר ליים וגרידת הדרים.
סביצ׳ה המאצ׳י – פאקוס
גבירותיי ורבותיי, פאקוס הוא סוג של מלפפון ואתם לא תיקחו את זה ממנו. מסעדת גוצ'ה בתל אביב מציעה סביצ׳ה המאצ׳י - פאקוס עם צ׳ילי חריף בצל, נענע, לבנה ושמן עירית.
פאקוס צרוב
אנחנו עדיין בפאקוס אבל בצורה קצת שונה. במסעדת פארוק בשוק התל אביבית לקחו את הירק העונתי והוסיפו ענבים חרוכים, קונסומה מלפפון וליים, ג'ל ג'ין, לפת, צנונית וגרגיר נחל.
אנסלדה קלאביסין
מה דעתכם לקחת את המלפפון ולהכניס אותו לארוחת טעימות של טאפאסים? זה בדיוק מה שמסעדת טפאו בהרצליה עשו עם מנת סלט הזוקיני שכולל צ׳ילי, מלפפון ירוק, זעתר, חמוציות ושקדים, שמגיע על מצע של לאבנה.
סלט לפלפונים
לא, לא עשינו טעות כתיב ואנחנו יודעים לכתוב מלפפונים, אבל מסעדת קיצ'וקאי בשוק הפשפשים מעידה על עצמה שהיא קצת משוגעת ובהתאם גם המנות. כאן תוכלו למצוא מלפפון קריספי, פקוס משמשים חרוכים בסירופ למון גראס וליים, סלרי, בצל סגול, ועשבים ויניגרט מאצ'ה תפוחים.
עוד מנות משוגעות של מלפפונים תוכלו למצוא כאן. בתיאבון.