1. אוהבים M&M? ובכן, דעו שאתם אוכלים היסטוריה. בשוקולדים המוכרים יש איכויות שהפכו אותם למנות עמידות בזמן מלחמת העולם הראשונה והן גם הסיבה שהשוקולד הזה הפך למנה המושלמת לנסיעה בחלל. על פי בקשת הצוות על גבי מעבורת החלל הראשונה של נאס"א, קולומביה, M&M הפכו לממתק הראשון שהגיע לחלל בשנת 1981. 



  2. בכל פרי של עץ הקקאו יש בין 20 ל-40 פולים, שמהם מכינים את אבקת הקקאו. כדי להכין קילו שוקולד נדרשים לפחות 1000 פולי קקאו.
  3. איך שוקולד הפך להיות ה-מאכל של ולנטיין דיי? ובכן, דעו שעד 1840, הרעיון של חג האהבה כחג לחגוג אהבה רומנטית השתלט על מרבית העולם דובר האנגלית. זה היה תור הזהב של קופידון: הוויקטוריאנים הנבונים העריצו את מושג האהבה המשפטית והרעיף זה על זה קלפים ומתנות משוכללות. אל תוך המערכה המטורללת הזו באה ריצ'רד קדבורי, נצר למשפחת ייצור שוקולד בריטית. קדברי שיפר את טכניקת הכנת השוקולד כדי להפיק חמאת קקאו טהורה מפולים שלמים, וייצר משקה שוקולדי טעים במיוחד. תהליך זה הביא לכמות עודפת של חמאת קקאו, בה השתמש קדבורי לייצר זנים רבים נוספים של מה שכונה אז "אכילת שוקולד". ריצ'רד זיהה זאת כהזדמנות שיווקית נהדרת לשוקולדים החדשים והחל למכור אותם בקופסאות מעוטרות להפליא שהוא עצמו עיצב. ומכאן הכל היסטוריה.



  4. על אף שכולנו נופלים על שוקולד חלב באישון הליל, 50% מכלל השוקולד הנצרך בישראל הוא דווקא השוקולד המריר ואילו השוקולד הלבן מהווה רק 7 אחוז.
  5. שיאנית צריכת השוקולד בעולם היא שוויץ. שוויצרי ממוצע צורך כ- 10 ק"ג שוקולד בשנה. בישראל הממוצע הוא כ-3.5 ק"ג בשנה.
  6. חשבתם ששוקולד עושה חצ'קונים? תחשבו שוב! מחקר שנעשה באוניברסיטת פנסילבניה מראה שאין הוכחה לקשר בין השניים. עוד כמה מיתוסים על חצ'קונים שאפשר לנפץ.
  7. כששוקולד נמס ומקורר שוב ושוב, חמאת הקקאו שבו נודדת אל פני השוקולד ויוצרת שכבה לבנה. מבחינה בריאותית אין בעיה לאכול את השוקולד כך (כל עוד הוא בתוקף) אבל מבחינת הטעם והמרקם זה לא מומלץ. נתקעתם עם שוקולד כזה? תכינו איתו פינוק שוקולד מהיר.

     

     שוקולד מכיל חומר שנקרא פנילתילאמין, שהוא החומר הכימי שמייצר המוח בזמן התאהבות. רמות גבוהות שלו במוח גורמות לתחושות של משיכה ותענוג. זה לא סתם שלפני מחזור אנחנו רוצות יותר שוקולד. זה הסרטונין שלנו שיורד.

  8. לא מעט מחקרים הכתירו את הפיצה למאכל הממכר ביותר ומיד אחריה במקום השני נמצא השוקולד, לא מפתיע. קראו עוד



  9. מחקר נוסף העלה כי לא רק שהשוקולד אינו מזיק, הוא אפילו יכול לסייע בשמירה על בריאות הפה.
  10. הוכח כי אכילת שוקולד מריר (במידה) עשויה גם לעזור בהורדת לחץ הדם בשיפור תפקוד כלי הדם וזרימת הדם בגוף.
  11. שוקולד מאריך את תוחלת החיים. מחקר שנערך בבריטניה, קבע כי בניגוד למה שנהוג לחשוב אכילת שוקולד ושתיית קפה ותה דווקא מאריכה את תוחלת החיים. לצד פירות וירקות, השוקולד, הקפה והתה מייצרים חיידקים שמאטים את אפקט ההזדקנות ועוזרים להגן על התאים מנזקי הטבע והזמן.
  12. הפינוק השוקולדי הראשון היה משקה השוקו כאמור. אם כי טעמו היה רחוק מטעמו הנוכחי. הקקאו נרקח בתרבות המקסיקנית והאצטקית, ובתחילה היה זה תבשיל מריר שבדרך כלל שימש לאירועים טקסיים כמו חתונות.

  13. מארי אנטואנט לא אכלה רק עוגות, אלא גם שוקולד. שוקולד חם הוגש לעתים קרובות בארמון ורסאי. זה לא היה רק ​​הטעם שכולם אהבו - אלא גם האמינו שהמשקה הוא סם אהבה. 

    *פורסם בקבוצת הפייסבוק "טעימא- מתכונים שקיבלתי מאמא"