שקשוקה היא מנת חובה של המטבח הישראלי לא רק מפני שהיא טעימה, אלא מפני שהיא קלה וזריזה להכנה: גם אם הבית כמעט ריק, אפשר להרים ארוחה משביעה עם עגבניות, בצל, ביצים ולחם. החדשות הטובות הן שלא צריך להתאמץ יותר מדי כדי להפוך אותה ממנה משעממת למיוחדת: כל מה שצריך זה להוסיף שדרוג לא שגרתי. מה למשל? טוב ששאלתם.
-
ערמונים
וואו, כמה שאתם הולכים להודות לנו. ערמונים הם פינוק חורפי, אבל ניתן למצוא אותם כל השנה ובמחירים זולים למדי באריזות מוכנות, וכבונוס הם גם מגיעים קלופים ומוכנים לאכילה. את הערמונים נחתוך לרבעים ונבזוק אותם מעל כל מנה ממש לפני ההגשה. הטעם העשיר והמתקתק שלהם יאזן את החמצמצות-מליחות של השקשוקה ויהפוך אותה לעשירה ומספקת. -
נקניקיות
אוהבים נקניקיות? מביך, אבל התשובה תמיד תהיה כן. אפשר לתת לשקשוקה טוויסט בשרי עם תוספת נקניקיות, אותן יש לפרוס ולהוסיף למחבת במהלך בישול השקשוקה כדי שיתבשלו ויספגו את הטעם האדמדם. זאת לא חייבת להיות תוספת של ילדים, אגב: אפשר להכין שקשוקה עם טוויסט חריף באמצעות תוספת של נקניקיות חריפות, פלפל ירוק או אדום חריף, טבעות חלפיניו או כל תיבול חריף נוסף שיש לכם בבית. ואם אתם משתמשים בנקניקיות מעט איכותיות יותר, מרגז למשל, מומלץ לטגן אותן קלות בנפרד לפני הוספתן לשקשוקה. -
תרד ומנגולד
עלי תרד הם שדרוג בריא וצבעוני לשקשוקה: הם יוסיפו ויטמינים וסיבים, ויחמיאו לטעם מבלי להשתלט עליו יותר מדי. את העלים כדאי לחתוך כדי שיהיה קל יותר לאכול אותם, והיזהרו לא לבשל אותם יתר על המידה: הם גם ככה מתכווצים מאוד בתהליך הבישול. ואם בא לכם ללכת עם התרד עד הסוף, אפשר להכין שקשוקה ירוקה: זו שקשוקה על טהרת התרד, המנגולד והשמנת המתוקה, ללא עגבניות כלל. בשקשוקה ירוקה צריך להשתמש בכמות גדולה יותר של תרד ומנגולד - וכאמור לא להיבהל כי הנפח שלהם יורד מאוד במגע עם חום. -
גבינות ושמנת
פירוש שמה של השקשוקה הוא ״תערובת״ והיא נולדה בכלל כמנת שאריות. אם יש לכם שאריות גבינות במקרר, במיוחד אם הגיע הזמן לחסל אותן, זה הזמן לתת לשקשוקה טוויסט חלבי. את הגבינות אפשר לערבב עם העגבניות כדי שהן יהפכו לחלק ממנה ממש (מומלץ אם הגבינות כבר מתחילות להתעייף), או לגרר מעל המנה לפני ההגשה ולזכות כבונוס בניגוד הטמפרטורה הכיפי בין השקשוקה החמה לגבינה הקרה. עוד תוספת אפשרית, אגב, היא ערבוב של שמנת לתוך השקשוקה עצמה, שייתן לה טוויסט קרמי מפנק - וכמו שכבר אמרנו, שמנת וגבינות הן מצרך חובה אם מדובר בשקשוקה ירוקה. -
עשבי תיבול
מי אמר שתיבול לשקשוקה צריך להיות רק מלח ופלפל? בטורקיה ישנה גרסה של שקשוקה בשם מנמן, לה מוסיפים אורגנו ונענע. אבל אפשר להתפרע גם עם ירקות נוספים: חובבי הכוסברה ייהנו בוודאי מתוספת של עלי כוסברה קצוצים, אפשר להוסיף שמיר כדי להעניק לביצים טעם עדין של אניס או לבזוק עירית קצוצה על המנה ממש לפני ההגשה. -
קינמון
תוספת כתמתמה, חורפית וכיפית לשקשוקה היא קינמון. מי שרוצים להיסחף עם הטוויסט המתוק מוזמנים גם להוסיף כף או שתיים של סוכר, אנחנו לא מתחייבים על הערך הבריאותי אבל זה בטוח יהיה טעים. כיוון נוסף שאפשר ללכת עליו הוא תבלין כתום אחר: כמון למשל, שבתוספת עם מעט פפריקה ייתן לשקשוקה טעם מלא ותבשילי יותר. -
חצילים
ברור לנו שחיכיתם לזה. הטוויסט הבשרני והמפנק ידרוש מכם לצרוב חצילים על הגז לפני תחילת העבודה על השקשוקה, ולהוסיף את הבשר שלהם פנימה עם העגבניות. אם אתם מכינים שקשוקה חצילים, כדאי שיהיו בה גם פלפלים, בין אם טריים ובין אם קלופים, שישלימו את עולם הטעמים המריר. -
זיתים ופטריות
אם זה עובד על פיצה, למה שזה לא יעבוד בשקשוקה? זיתים הם תוספת מליחות מתבקשת מאוד, והפטריות מוסיפות משחק מרקמי. רק תעשו לנו טובה ואל תנסו להוסיף תירס לשקשוקה, זה לא יעבוד. -
גרגירי חומוס
רוצים להוסיף חלבון לשקשוקה מבלי להפוך אותה לבשרית או לחלבית? גרגירי החומוס כאן להצילכם. את החומוס יש להכין מראש (או פשוט לקנות חומוס בשימורים, מבטיחים שזה טעים) ולהוסיף לשקשוקה במהלך הבישול עצמו. ואם כבר מוסיפים גרגירי חומוס, כדאי להשקיע ולהוסיף גם קוביות בטטה שיאזנו את המנה מרקמית ויוסיפו מתיקות מעודנת. -
אבוקדו
אבוקדו הולך פשוט עם כל דבר, וזאת רק הוכחה אחת מני רבות. את האבוקדו יש לחתוך לקוביות ולבזוק על המנה לפני ההגשה כדי לתת לה טוויסט שמנמן מצד אחד ובריא מצד שני.
ואל תשכחו: השקשוקה נולדה הרי כמנת שאריות, שבה כל האוכל שנשאר במקרר מיום האתמול מקבל חיים חדשים כמנה טעימה ומזינה. זאת מנה ורסטילית ופתוחה לניסיוניות, אז אל תפחדו לנסות עליה את היצירתיות שלכם עם רעיונות חדשים.