יש דברים שהם קלאסיקות. כריך עם חביתה הוא אחד מהם. לכן לא פלא שהשיר "לחם חביתה" הפך ויראלי בטיקטוק. למי שנרדם בעמידה או פשוט לא מסתובב בטיקטוק, נעדכן שמדובר בדוכן סנדביצ'ים בנתניה של אדם בשם ויקי עזרא ובו נמכרים כריכים עם חביתות. זה הכול וזה כנראה כל מה שצריך. 

הבשורה הטובה היא שכולנו יכולים ליהנות מכריך כזה, גם בלי לעמוד בתור. היי, אנחנו אפילו יכולים לזמזם את השיר בעצמנו אם נרצה את החוויה הווקאלית. אז איך עושים את זה מעניין ומה כל כך טעים ומזין שם בכריך הזה? 

"הביצה היא חלבון מושלם שמכילה את כל חומצות האמינו החיוניות לגוף שלנו ומצוינת לנו בכל גיל", אומרת 
מיכל סוקמן, דיאטנית מכון סוכרת ודיאטנית מחוזית במחוז מרכז של מכבי שירותי בריאות, ומסבירה איך נוכל להכין את הכריך האולטימטיבי וגם לשמור על הגזרה. "היופי בביצה הוא שהיא טעימה במגוון צורות: חביתה, ביצה קשה, חביתה מקושקשת עם עשבי תיבול, ירקות וגבינה וכדאי שנקפיד להכין אותה במחבת איכותי עם מעט שמן זית. בנוגע ללחם, רצוי שנבחר אחד טעים מקמח מלא, אשר מספק לנו פחמימות מורכבות שתורמות לשובע, מסדרות את פעילות מערכת העיכול והופכות את החוויה למספקת במיוחד. בין הלחם לביצה כדאי לשים ממרח מקבוצת השומן הבריא כמו טחינה או אבוקדו. אפשר כמובן גם חומוס או גבינה. להשלמת החוויה לארוחה מאוזנת, נמלא את הרווח הקטן שנשאר בירקות טריים. אפשר תמיד לגוון עם ממרחים כמו פסטו או עגבניות מיובשות, פלפל קלוי, נבטים, פטריות, חציל קלוי, הרבה פטרוזיליה טרייה או בצל ירוק. ויש מי שיעז אפילו לשלב פלח תפוח. לרובנו, ביצה ביום יכולה בהחלט להיות חלק מתפריט מאוזן ואיכותי. מי שבכל זאת בוחר להימנע מאכילת ביצים, תמיד אפשר להחליף בחביתת חומוס או קמח עדשים".

רוצים לגוון את הכריך שלכם? הנה כמה רעיונות לכריך חביתה מוצלח,  

כריך חביתה איטלקי

מה הופך סנדוויץ' לסנדוויץ' טוב? לחם טרי, ממרח מושקע ומילוי מפנק. הכריך האיטלקי הזה מצטיין בכל הסעיפים עם בגט רוסטיק, ממרח מיונז מתובל וחביתה עם עירית, פרמזן ובצל סגול. רבע שעה לכריך שהוא אחלה ארוחה. למתכון המלא

ביצה בקן

גרסה מפנקת ללחם מטוגן בחמאה, עם ביצת עין ושדרוג של מוצרלה מגורדת. עשר דקות עבודה (15, אם אתם חותכים סלט קטן) למתכון המלא

טוסט חביתה מהפכני

אם עד היום הכנתם חביתה בנפרד וטוסט בנפרד, היום תלמדו איך להכין אותם יחד בילט-אין, על אותה מחבת בכלום עבודה. מנה כיפית וטעימה, ורק כלי אחד לשטוף כשמסיימים. זה ווין-ווין. למתכון המלא

>> 7 מתכונים עם ביצים שישברו לכם את השגרה

והנה עוד כמה רעיונות מיוצרי המתכונים של Beko. 

רול חביתה  (צילום: יחסי ציבור beko)
רול חביתה | צילום: יחסי ציבור beko

רול חביתה שהוא ארוחה שלמה:

מצרכים:

4 ביצים

100 מיל' חלב

1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה דק

2 פלפלים אדומים קצוצים דק

1 עגבנייה קצוצה

גבינה בולגרית 5% לפיזור מעל

אופן ההכנה:

  1. טורפים את הביצה והחלב עד לקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן מוסיפים את הירקות החתוכים ועשבי התיבול לתערובת
  2. מחממים שמן זית במחבת, ויוצקים את התערובת לתוכה ומבשלים במשך דקה עד הזהבה משני הצדדים
  3. מוציאים מהמחבת ומתחילים לקפל את החביתה בעובי 1 ס"מ משני הצדדים עד שמתקבל רול חביתה
  4. מפזרים מעל פירורי גבינה בולגרית, אפשר גם ירוקים כמו רוקט/כוסברה/פטרוזיליה 
    לחם חביתה פטריות (צילום: יחסי ציבור beko)
    לחם חביתה פטריות | צילום: יחסי ציבור beko

חביתת פטריות

מצרכים:

2 ביצים

¼ כוס פטריות טריות קצוצות דק או גס, לפי הטעם

קורט מלח ומעט פלפל שחור

עלי רוקט לקישוט

פרוסת לחם (אפשרות להגשה עם לחם לבן\חלה \דגנים או כל לחם אחר )

 

  1. אופן ההכנה:
  2. טורפים את הביצה יחד עם התבלינים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מוספים את הפטריות לתערובת. ניתן להוסיף לפטריות עגבניות/בצל
  4. מחממים מחבת עם כף שמן זית
  5. לאחר מכן מתחילים לקפל חביתה בעובי 1 ס"מ עד שכל החביתה מתקפלת
  6. מגישים על לחם דגנים/לחם מקמח מלא ומורחים ושרוול פטרוזיליה לקישוט לפי הצורך. 
    חביתה ממרח אבוקדו  (צילום: יחסי ציבור beko)
    חביתה ממרח אבוקדו | צילום: יחסי ציבור beko

 

כריך חביתת עין עם אבוקדו

מצרכים:

5 גרם בזיליקום טרי

קורט מלח ומעט פלפל שחור

2 ביצים - הכי טריות שיש

שמן זית

חצי אבוקדו 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מחבת עם כפית שמן זית
  2. יוצקים את הביצה למחבת החמה ונותנים לה להיטגן במשך 2-3 דקות, עד לקבלת ביצת עין פריכה וזהובה
  3. בינתיים לוקחים חצי אבוקדו ומועכים עד לקבלת מרקם חלק ומעט גבשושי, מתבלים במעט שמן זית, לימון ומלח לפי הטעם
  4. מוציאים את הביצה מהמחבת בעזרת תרבד ומגישים איפה שרוצים: על טוסט/צנים/ לחם מקמח מלא/דגנים
  5. רצוי להגיש עגבניות שרי חתוכות לחצאים בצד

 

כריך חביתת ירק עשיר

מצרכים:

4 ביצים L

1 גזר מגורר

3 גבעולי בצל ירוק קצוצים

1 בצל סגול קצוץ

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן  צרור שמיר קצוץ

חופן צרור כוסברה קצוצה

תבלינים: מלח, פלפל, מעט בהראט, מעט כורכום, כפית פפריקה אדומה מתוקה

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה נטרוף היטב את כל מצרכי חביתת הירק עד לבלילה אחידה
  2. נחמם מחבת גדולה עם מעט שמן זית ונטגן את חבית הירק עם כ-3 דקות, נהפוך ונטגן כ-3 דקות נוספות עד להזהבה
  3. בתוך הכריך: מומלץ למרוח טחינה, חצי עגבנייה חתוכה לפרוסות, מעט רצועות מלפפון חמוץ

 

 
 
 
הצגת פוסט זה באינסטגרם
 
 
 

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Paula Monreal Barral‎‏ (@‏‎paufeel‎‏)‎‏