זה אולי זיכרון רחוק, אבל את חגיגות השנה האזרחית החדשה לפני שנה חגגנו בבית. השקנו כוס יין על הספה בסלון, כנראה עם הפיג'מות ואם רצינו להרגיש חגיגיים במיוחד הזמנו אוכל טעים במשלוח עם חלומות על בילוי מהנה בקור של סוף דצמבר.
חלפה שנה, ואיזו שנה זו הייתה. המסעדות נפתחו, ונסגרו ונפתחו שוב, חלקן עם צוות מצומצם ואחרות עדיין עובדות בתפוסה חלקית. אבל אותנו, אותם האנשים שחלמו לשבת במסעדות זה לא עניין. כשהדלתות במסעדות נפתחו, והחום במטבח חזר לחמם את לבנו, המונים הזמינו מקומות ובילו ברחבי הארץ. הביקוש השנה היה גדול מאוד, לעתים יותר מההיצע, מה שגרם לאנשים להזמין מקומות מראש שבועות ואף חודשים מראש, וכך גם גדלו רשימות ההמתנה למסעדות רבות בארץ (כמעט כפול מהתקופה לפני הקורונה).
אתם בטח סקרנים לדעת מה המסעדות שזכו להכי הרבה חיפושים ע"פ מדד ontopo? אותן 15 מבוקשות שאתם חיפשתם מקום על מנת להגיע ולאכול בהם. חשוב לציין שזו שנה ייחודית, קשוחה ולא פשוטה למסעדנים, מסעדות רבות זכו למאות אלפי חיפושים, אבל סיכום זה סיכום. מה שכן שמנו לב, שמסעדות ותיקות שהיו חזקות מאוד טרום הקורונה ממשיכות באותו קו גם השנה. לא נחזיק אתכם יותר מדי, הנה המסעדות המחופשות ביותר לשנת 2021.
טאיזו
שף יובל בן נריה אמנם פתח השנה את מסעדת a, שגם עליה נדבר בהמשך, אבל מסעדת טאיזו שלו ממשיכה להוביל את טבלת מחפשי המקום. רבים רוצים לאכול את האוכל המיוחד והכובש של בן נריה ולחוות את חווית הבילוי השלמה במקום. טאיזו מגישה גם בראנץ וגם עסקיות צהריים טובות ורבים מכם רוצים לקחת חלק ולאכול את האוכל של בן נריה.
להזמנת מקום בטאיזו
מחניודה
לקבוצת מחניודה הירושלמית בראשותו של שף אסף גרניט ושף אורי נבון יש לא מעט מסעדות בארץ ובעולם, הם אף זכו בכוכב משלן השנה. אבל את המסעדה הראשונה, זאת שהתחילה את האימפריה אי אפשר לפספס ומאות אלפי אנשים חיפשו ומצאו מקומות במסעדה בשוק הירושלמי. כי אי אפשר בלי פולנטה ואווירה נכון?
צ'יקטי
צ'יקטי הביאו לארץ את תרבות האכילה של ונציה עם צלחות קטנות שמלאות בכל טוב, כך שאתם יכולים לבחור איך תרצו שהבילוי שלכם יראה, אם קליל מלווה בקוקטיילים מעולים או ארוחה שלמה, בנוסף, צ'יקטי החיו את עולם האפריטיב והשעות המוקדמות והם עושים את זה בקלאס ועם מאמץ.
בית תאילנדי
להיות מסעדה פופולארית ואהובה זו עבודה קשה, לשמור על האיכות ולגרום לאנשים לחזור לאורך שנים זה מאוד קשה. מסעדת בית תאילנדי של יריב מלילי קיימת בנוף הישראלי שנים רבות וממשיכה למקם את עצמה כאחת המסעדות התאילנדיות הטובות בארץ, עם אוכל מוקפד ואיכותי. גם האחות הקטנה קאב קם לא רחוקה מהרשימה שלנו וכמעט ונכנסה.
OCD
לא מעט דובר על המסעדה הסופר איכותית של שף רז רהב, שמציעה ארוחת טעימות איכותית. נכון, אין הרבה מקומות ישיבה, אך רשימות ההמתנה למקום בארוחת הטעימות המיוחדת של OCD מרשימה ביותר, עם הזמנות עד לשנה הבאה. אנשים מאוד רוצים מקום ב-OCD, אנחנו לא מאשימים אותם.
להזמנת מקום ב-OCD
הדסון
מסעדה ותיקה נוספת ששומרת על איכות זו הדסון. מסעדת הבשרים בצפון ת"א ממשיכה לסחוף את האנשים שרק מבקשים לחזור ולאכול. ואם אתם מחפשים מקום בלב ת"א, הדסון פתחה לאחרונה גרסת רחוב למסעדה הוותיקה ברחוב לילנבלום בת"א, עם אופי יותר קליל ופחות מחייב.
קפה פופולאר
במקרה של קפה פופולר השם מעיד לחלוטין על המצב של המסעדה, היא מאוד פופולרית. המסעדה בניצוחו של שף אבי ביטון נמצאת באזור אטרקטיבי בת"א ומציעה שני מפלסים, המסעדה למעלה ואת הבר למטה שהוא יותר קליל אך שומר על האיכות הקולינרית. בקפה פופולר אפשר ורצוי לשבת גם בשעות המוקדמות של הערב וגם באמצע השבוע, תוסיפו טיול קצת באזור דיזנגוף וסגרת בילוי תל אביבי כמו שצריך וכמובן שיש את הבראנץ המוכר שמוגש בסופ"ש.
קלארו
מסעדת קלארו של שף רן שמואלי נמצאת במתחם שרונה מרקט בת"א וממשיכה למצב את עצמה כאחת המסעדות הטובות בישראל עם תפריט עשיר ומגוון, בראנץ מאוד אהוב בסופי השבוע ואירועים פרטיים וכאלה שהמסעדה מייצרת עבור קהל לקוחותיה.
האחים
מסעדת האחים של האחים אסף ויותם דוקטור מספקת חוויה של אוכל טוב ואווירה מצוינת שמתאימה לכל גיל. המוזיקה יחד עם האוכל המקומי והטעים לצד השירות המצוין גורמים לאנשים לחפש מקום במסעדה. כמו בקבוצת מחניודה, גם כאן המסעדה שנפתחה ראשונה היא המבוקשת ביותר. לאחרונה האחים עברו דירה ושוכנים בבית ציוני אמריקה, אלו חדשות טובות עבור קהל הסועדים כי שם יש יותר מקום.
קפה אירופה
קפה אירופה שוכנת באחד האיזורים היותר שוקקים של העיר ת"א, רוטשילד בקרבת רחוב הרצל ונראה שאת סוג הבילוי במקום אתם יכולים לבחור, בין אם ערב במסעדה, בילוי אורירי בחצר או בחצר הקדמית או חצר היין הנעימה ואם תרצו אווירה של בר תוכלו למצוא את עצמכם בקומה בשנייה.
קפה אירופה עלו לכותרות לאחרונה כשחברו לשפית ירדן שי מהריאליטי MKR וביחד רקחו בראנץ' סופ"ש שרבים מחפשים אליו מקום.
שילה
מסעדת שילה של שף שרון כהן מצליחה במשך שנים למצב את עצמה כמסעדה איכותית ומצוינת עם חומרי גלם לא מתפשרים ומנות מוקפדות וגם המחירים בהתאם. שילה מאוד מוערכת ושומרת על האיכות שלה במשך השנים מה שמביא לכך שאנשים חוזרים לבקר במסעדה ואלו שלא היו, מעוניינים לחוות אירוח של שף שרון כהן במסעדה שלו.
גם כהן פתח השנה מקום חדש, ממול שילה נמצא בר היין "ג'נגו" שם תוכלו ליהנות מאווירה קלילה יותר, ותפריט אוכל טעים מאוד.
קפה איטליה
לעיתים כל מה שצריך זה מנות איטלקיות טובות. לא יותר מזה, וכשעושים את זה נכון זה פשוט עובד. כך בדיוק החוויה במסעדת קפה איטליה מבית היוצר של האחים ירזין, מותיקי הקולינריה בישראל. בקפה איטליה המנות קלאסיות וחומרי הגלם איכותיים. בואו נודה, מי לא רוצה מנת פסטה עשירה בעבודת יד.. יחד עם אווירה חמה ונעימה זהו סוד הקסם שגורם לאנשים לרצות לבלות במקום.
משיה
מסעדת משיה עברה תהליך בשנים האחרונות. לפני כשנתיים המסעדה ושף יוסי שטרית נפרדו ובקיץ האחרון לקח את המושכות במטבח שף גיא אריש. שף צעיר ומבטיח ששמר על הרמה הגבוהה של המסעדה. המדהים בסיפור כאן הוא שהמותג משיה המשיך להיות חזק והמסעדה, על אף השינויים עדיין אהובה ופופולרית. והאוכל של אריש לא רק משתלב יפה במסעדה הקיימת הוא נהדר!
יפו ת"א
שף חיים כהן יודע לשמור על המסעדות שלו טובות לאורך זמן, ולגרום לקהל האורחים שלו להמשיך ולהגיע ובהתאם יפו ת"א שלו חגגה השנה עשור! זה לא פשוט להישאר בטופ כל כך הרבה שנים, אבל שף כהן יודע לעשות את זה נהדר עם האוכל המזוהה איתו והאווירה הנעימה במסעדה.
סוהו
מסעדת הסוהו בראשון לציון זה מותג. אמרתם סושי? הוספתם את העיר ראשל"צ אוטומטית עולה השם סוהו. המסעדה הפופולארית מציעה תפריט כל כך עשיר ומגוון שכמעט כל אחד מצליח למצוא את עצמו שם. נעים לחגוג שם אירועים או להגיע לערב זוגי ומשפחתי. סוהו נפגעה קלות בשבוע שעבר משריפה שפקדה את מסעדת ה-LOFT ששכנה לה, אך אל דאגה, היא חזרה לפעילות.
להזמנת מקום בסוהו
>> בחזרה לחגיגות יום ההולדת של TIP12