מרק תירס כמו בג'ירף
כמה כיף למצוא מתכון טוב למנה שאנחנו רגילים להוציא עליה ים כסף במסעדה. זה מה שקרה לנו עם מרק התירס האסייתי הזה, שאפשר להזמין מג'ירף אבל לגמרי אפשר גם להכין לבד בבית (וממש בקלות).
>> למתכון: מרק תירס כמו בג'ירף
מרק עגבניות ואורז
עוד מעט תפגשו פה מרק עגבניות נהדר, שאנחנו קוראים לו "הכי טעים בעולם" ומכינים אותו בלי סוף, אבל מכיוון שלא תמיד יש אנרגיות או זמן לצלות ירקות בתנור בשביל להכין מהם מרק - תמיד חשוב לשמור בהישג יד גם את המתכון הזה, של ענת אלישע, למרק עגבניות ואורז פשוט ומנצח.
מרק ברוקולי
מרק ברוקולי, בניגוד למרקי עגבניות או קטניות, הוא לא מופת של יופי או פאר (בלשון המעטה), אבל את האיכויות שלו אי אפשר לקחת ממנו. אז אנא, אל תסתכלו בקנקן במקרה הזה ולכו להכין מרק ברוקולי - זה קל ממש, זה טעים בשיגעון וזה מלא מלא בריאות.
מרק לחשו
אם אתם לא מכירים מרק לחשו אתם כנראה לא מרוקאים, ואנחנו בהחלט מקנאים בכם על החידוש שעומד להיכנס לכם לחיים. אם מרק עוף הוא האנטיביוטיקה של הפולנים אז לחשו - מרק סולת - הוא התרופה המקבילה אצל יוצאי מרוקו, כנראה בגלל כמויות השום שיש בו. ותקשיבו, זה אולי נשמע מוזר עם כל הסולת הזו, אבל זה טעים להשתגע.
מרק פטריות שיעיף אתכם לשמיים
יש מרקי פטריות טובים, יש מרקי פטריות מצוינים ויש מרקי פטריות מושלמים. זה שייך לקבוצה השלישית (כל עוד תעשו בדיוק מה שכתוב במתכון). מתכון חובה חובה.
>> למתכון: מרק פטריות שיעיף אתכם לשמיים
מרק גזר וג'ינג'ר בכלום מרכיבים
עז תלם אלוף במרקים שמכינים ממעט מאוד מרכיבים, וכל אחד מהם זורח בהם במלוא זוהרו. זאת דוגמה אחת, שאפשר גם לקרוא לה מרק כתום.
>> למתכון: מרק גזר וג'ינג'ר בכלום מרכיבים
מרק רגל
התחלנו איתכם לייט - והנה אנחנו מגיעים למרק שהוא הבומבה של הבומבות. קוראים לו מרק רגל, ואם אתם תימנים אתם כבר יודעים שהוא הדבר הכי טעים בעולם.
מרק עגבניות הכי טעים בעולם
האח האדמוני של מרק הפטריות מלמעלה, שגם הוא לדעתנו המרק המושלם לסוגו. זיקוק מופלא של טעמים בזכות אסופה מדויקת של ירקות שעוברים כולם צלייה הגונה בתנור.
>> למתכון: מרק עגבניות הכי טעים בעולם
מרק גריסים ופטריות
מרק עשיר וסמיך עם טעמי אדמה וחמצמצות רעננה, שנותן יופי של פייט לקרופניק שסבתא שלכם הייתה מכינה (ראו בהמשך).
מרק קובה סלק
אם אתם מרגישים שאנחנו דוחפים לכם את הקובה סלק הזה בכל הזדמנות - אתם צודקים לגמרי. פשוט מאז שהצלחנו לראשונה להכין - בזכות המתכון הזה - מרק קובה כמו שצריך, אנחנו מרגישים צורך להפיץ את הבשורה.
מעדיפים חמוסטה? זה המתכון הכי טוב לקובה חמוסטה כמו שצריך
מרק חומוס יווני
הנה אחד כבד, למי שצריך קטניות במרק שלו. כבד כבד, אבל איזה טעים.
מרק ערמונים ופורצ'יני
את המרק הזה אנחנו מכינים בכל חורף כבר שנים, והוא לא מפסיק לחמם לנו את הלב והנפש. כוסית קטנה ממנו - ואתם במקום אחר.
>> למתכון: מרק ערמונים ופורצ'יני
מרק עדשים כתומות של חיים כהן
זה מרק העדשים שחיים כהן הכי אוהב, ואנחנו מתים על זה, כי הוא כל כך פשוט שאם זה היה רק אנחנו היו עלולים להאשים אותנו בעצלנות.
>> למתכון: מרק עדשים כתומות של חיים כהן
מרק מינסטרונה לא תקני
מרק קל קל קל, שאפשר לגוון כמה ואיך שרוצים. עם שעועית, בלי שעועית, עם פסטה, בלי פסטה - מבטיחים לכם שיצא מעולה כך או כך.
מרק עדשים בכמון וכוסברה
מרק עדשים שני ברשימה, שכולו עדשים, כרישה, קצת כוסברה ותבלינים. הגישו אותו עם לחם מלא וקיבלתם פצצה של בריאות.
>> למתכון: מרק עדשים בכמון וכוסברה
מרק שעועית וגרונות הודו
את המתכון הזה קיבלנו מאלקנה ביטון (זוכרים? מאסטר שף 1, מקום שני) בסוף 2010, ממש שבוע אחרי השריפה הגדולה בכרמל, שבה הוא נלחם יחד עם חבריו הכבאים. בהקדמה למתכון הוא סיפר לנו איך הוא נוהג להכין את המרק הזה לחבר'ה בתחנה, ואיך כל אחד שמרגיש רעב או שקר לו ניגש לסיר ולוקח עוד מנה. התיאור הזה הריץ אותנו למטבח, ומאז ועד היום המרק הזה הוא אורח קבוע במטבח שלנו בחורף.
>> למתכון: מרק שעועית וגרונות הודו
והנה מרק שעועית ובשר מהפשוטים והמעולים שניסינו
מרק אפונה וגזר
עוד אחד מהמרקים הקבועים שלנו, והפעם של אסתי רותם. היא נהגה להכין אותו עם הבנות שלה, אנחנו מעדיפים לעשות את זה בעצמנו, בעיקר כדי שנוכל לתקתק אותו מהר ולהתיישב איתו מול הטלוויזיה. אסתי ממליצה לא להשתמש באפונה וגזר קפואים. אנחנו עשינו את זה פעם אחת, ועדיין קיבלנו מרק מצוין.
מרק חרירה
אוי חרירה חרירה, איזה חבר אמיתי אתה. בתור המרוקאים דה לה שמאטע שאנחנו, מעולם לא טעמנו חרירה כהלכתו - עד שנכנסה לחיינו סמדי בומבה ואיתה המרק הזה. תקשיבו, מדובר ביציאה פשוט גאונית, שגם מחזיקה ארוחה בכיף. מרק עשיר, עמוס בבריאות, שיש בו קטניות ובשר וירוקים וכורכום ופלפל לבן - כל מה שצריך ביום שבו לא מתחשק לזוז מהבית. אגב, המרק הזה מוצלח גם בגרסתו הצמחונית, אבל עם בשר הוא טעים פי אלף.
מרק אפונה חורפי
הסיבה שאנחנו אוהבים את המרק הזה יותר מכל מרקי האפונה האחרים היא שאין בו תפוח אדמה - מה שהופך אותו לפחות מנפח את הבטן, יותר בריא והרבה יותר טעים. הבטטה שיש במקומו היא פשוט הברקה, שאחריה אנחנו לא יכולים להביט לאחור. המתכון הוא של ליה שומרון פינדר - ואם חשבתם שאחת כמוה תיתן לקטנית להסתובב חופשי בלי דגן מלא, כמובן שטעיתם. תוספת של מעט קוואקר הופכת את המרק הזה גם למופת של בריאות.
מרק קרופניק
לא נכחיש, קרופניק הוא לא מהמרקים האסתטיים. למעשה, הוא מהמרקים הבלתי אסתטיים, אבל זאת לא סיבה לפסול אותו. הוא סמיך, הוא משביע והוא משמח את הבטן כמו שלא הרבה דברים משמחים אותה ביום סגריר. המתכון הזה הוא בלי פטריות - אבל אם אתם בקטע אתם בהחלט מוזמנים להוסיף.
מרק עדשים מכוסה בצק
מרק שממש ממש קל להכין, ובעזרת שדרוג קטן הוא הופך ליציאה אמיתית. המתכון הוא של נוף מ"מאסטר שף", המרק הוא מרק עדשים (מספר 3 ברשימה!) והשדרוג הוא מעטה של בצק, שאופים על הקערה. אם מישהו מתכוון לקפוץ אליכם הערב, אין לכם ברירה אלא להכין כזה.
>> למתכון: מרק עדשים מכוסה בצק
מרק העדשים הכי פשוט בארץ
ואם מדברים על מרקי עדשים - חייבים להזכיר גם את זה. אין בו כמעט מרכיבים, הוא לא מצריך עבודה כמעט בכלל, ולפחות אצלנו בבית מתים עליו. מרק למי שלא רוצה להרשים (וגם לילדים ששונאים למצוא חתיכות בצל קטנות באוכל שלהם).
ועוד עדשים אחרון ודי: מרק עדשים ופסטה
מרק בצל
טוב, את המרק הזה הכנסנו כי פשוט אי אפשר בלי. כלומר, ברור שאפשר, אלא אם כן אתם אוהבים לשבת בבית ולהרגיש כאילו אתם מפנקים במסעדה קטנה בפריז. המושחתים מוזמנים לתת בגבינה הצהובה ובקרוטונים מלמעלה. אה, וכלל ברזל - את הבצל מטגנים עד שהוא שחום, ולא משנה כמה זמן זה לוקח. קריטי קריטי.
מרק שעועית וקבנוס
והנה אחד של רות אוליבר שאומנם מכינים מדברים שיש בבית (קבנוס, שעועית בקופסה, עגבניות מרוסקות, כאלה) - אבל מקבלים תוצאה מפנקת, עם טעם של שעתיים השקעה. אנחנו מתים על זה.
מרק מינסטרונה של עומר מילר
את המרק הזה אנחנו מודים שמעולם לא הכנו, אבל בכל פעם שאנחנו רואים את התמונה אנחנו מבטיחים לעצמנו שהיום זה ישתנה. הרבה ירקות, שעועית לבנה, חומוס וכל מיני ירוקים, ובעיקר חותמת של עומר מילר, שזה מאוד מבטיח.
מרק עגבניות ולחם
אם מדברים על תמונות שעושות לנו את זה - קבלו את זאת. המתכון הוא של עז תלם, והמרק הוא מרק עגבניות פשוט פשוט, שמה שהופך אותו למה שהוא זה 4 הפרוסות של לחם השאור (או אחר, תירגעו) - שנכנסות לתוכו וסופגות את הטעמים כאילו הן חלה והמרק חריימה.