בחודשיים האחרונים הורים רבים נאלצו לשתות קפה פושר, חסר טעם, ב-40 מעלות בצל וצרחות ג'ימבורי ברקע. אבל החל ממחר, ה-1 בספטמבר, הילדים חוזרים למסגרות והרגע לו חיכיתם הגיע: קפה של בוקר, בשקט מופתי. אז מחר תפנקו את עצמכם בהפוך XL, ערימות של קצף, נגיעות של קינמון ועוגת גבינה בגודל של הראש שלכם. אבל עם יוקר המחיה, חשבנו על דרך להביא את בית הקפה אליכם הביתה. 

פנינו לדן לפיד, ראש מערך ההדרכות בחברת קפה לנדוור, שידגים לנו אחת ולתמיד איך עושים צורה של לב או כתר בקפה הביתי שלנו. כי בכל זאת, הוא נפל לנו ומדלית המשאיות תקועה באיילון. בבקשה:

הסוד הוא בהקצפת החלב

בהקצפת חלב יש מספר פרמטרים על פיהם צריך לפעול על מנת לקבל קצף חלב שהוא חלק ומבריק, מסביר לפיד:
1. כלי הקיבול (כד הקצפה) בו אנו מקציפים את החלב צריך להכיל בין 1/3-1/2 חלב
2. טמפרטורת החלב ההתחלתית היא בין 4-6 מעלות (חלב מהמקרר)
3. יש להקציף את החלב באמצעות סטימר (צינורית האדים להקצפה)

שלב ראשון בהקצפה:

1. הקפידו שפיית הסטימר נושקת לחלב וכך בעצם מתבצע פירוק חלבון שיוצר לנו את הקצף בחלב.
2. לאחר מספר שניות נכניס טיפה את פיית הסטימר לתוך החלב, כך תתבצע סרקולצייה והבאת הקצף למרקם חלק ומבריק
3. סיום ההקצפה צריך להיות כאשר הטמפרטורה בכד עומדת על 65-70 מעלות חום – היד חובקת את הכד במהלך כל תהליך ההקצפה עד שמרגישים שלא יכולים להחזיק יותר בכד. ניתן להשתמש במד חום.
4. יש לספור עד 3 ולסגור את הסטימר על מנת לשמור על הסוכרים הטבעיים בחלב שלא יישרפו
5. כאשר יש ברשותנו את החלב המוקצף, מתחילים בהכנת הקפה (ניתן להשתמש במכונת אספרסו או בקפה מגורען/ נמס ואז נוסיף לו מעט מים חמים על מנת ליצור כ-30 מיליליטר משקה.
6. לפני מזיגת החלב לקפה, הכוס צריכה להיות בהטיה כלפי המוזג.
7. מתחילים ממזיגה בגובה של כ-10 סנטימטרים ומוזגים בקצב איטי עד לחצי מהכוס.
8. שומרים על הכוס בהטיה מקסימלית וכאשר נרצה להתחיל לצייר ננמיך את פיית הכד לגובה של פחות מסנטימטר (כאשר פיית הכד נושקת למשקה).
9. כעת חשוב להגביר את קצב המזיגה למרכז הכוס מבלי להזיז את כד החלב עד שייווצר עיגול מקצף לבן בקפה שלנו
10. ברגע  שיצרנו צורת עיגול, מעלים בחזרה את הכד לגובה של כ-10 סנטימטרים, מורידים את קצב המזיגה וחוצים את העיגול שנוצר באמצע (סגירה) - כך ייווצר לנו צורת לב.  
על מנת להפוך את צורת הלב לייחודית יותר, ניתן להשתמש  בקיסם או בכלי בעל קצה עדין כדי ליצור פרטים מורכבים בתוך צורת הלב.

חשוב לזכור, יצירת אמנות בקפה (ארט לאטה ) דורש מיומנות ותרגול אז אל ייאוש אם הניסיונות הראשונים לא יוצאים בצורה מושלמת. המפתח הוא לשלוט בזרימת החלב ולשמור על יד יציבה תוך כדי מזיגה ועיצוב הצורות.

צורות נוספות להכנה בבית

עלה

1. התחילו עם נקודה קטנה של חלב מאודה במרכז האספרסו.
2. שפכו זרם דק של חלב מחוץ למרכז הקפה וגררו את קצה הכד דרך זרם החלב בתנועות קדימה ואחורה כדי ליצור מראה של עלים או שרך.

פרח צבעוני

1. התחילו עם נקודת חלב במרכז האספרסו, בדומה לטכניקת הלב.
2. יוצקים נקודה שנייה של חלב על הראשונה.
3. צרו זרם דק של חלב בין שתי הנקודות ולאחר מכן צייר דרך מרכז הקפה זרם חלב בקו אחד כדי ליצור צורת צבעוני.

יהלום

1. יוצקים נקודה קטנה של חלב במרכז האספרסו.
2. יוצקים ארבעה זרמי חלב דקים מהנקודה המרכזית, ויוצרים צורה מרובעת.
3. חברו את פינות הריבוע בקווים מעוקלים מעט ליצירת צורת יהלום.