לימדו אותנו שלא מנומס להסתכל על צלחת של אחרים, בטח שלא לגעת במנה ובכלל - מוטב שכל אחד יתרכז באוכל של עצמו. זה כמובן שיעור חשוב בחיים, אבל לפעמים בא לנו להבין מה אחרים אוכלים משלל סיבות - ראויות יותר וראויות פחות. אולי כי זה יגרום לנו לסגל אורח חיים בריא כמוהם, אולי זה ירגיש לנו נוצץ יותר ואולי זה פשוט ימלא לנו את החלק הפרימיטיבי והאנושי ביותר: מציצנות.
אז זה בדיוק מה שעשינו עם לאה שנירר. הטעות הייתה לשאול אותה את השאלות בבוקר כי זה עשה אותנו רעבים במיוחד. הבשורה הטובה: יש מספיק זמן להזמין מנה בריאה שלא תשב עלינו עד מחר. שנירר, 63, גורו פילאטיס ובריאות וגם אוחזת בטייטל חדש שחקנית ("רפונזל", חנוכה 2021), אוהבת מסעדות. מאוד אוהבת, אבל יודעת גם לעשות את הבחירות הנכונות בהן.
כמה פעמים בשבוע את יושבת במסעדות?
"פעם בשבוע בממוצע, ובנוסף אנחנו אוהבים גם להזמין אוכל הביתה. לרוב זה יהיה סושי. כך שיוצא לי להזמין אוכל הביתה פעם בשבוע או שבועיים".
ומה לגבי המטבח הביתי? אוהבת לבשל?
"אני מאוד אוהבת את המטבח והילדים שלי גם אוהבים את האוכל שלי. אני נהנית לארח לקידוש של שישי, אוהבת שהשולחן יפה, נעים למראה ויחד עם האוכל הטעים - זה משרה אווירה נעימה, טובה וכמובן טעימה".
מה האוכל המועדף עלייך?
"גם כשאני מארחת - אני אוהבת לבשל הרבה אוכל בריא. בעיני יש כל כך הרבה מאכלים טעימים שמטיבים עם הגוף כמו ירקות, וחלבונים וכמובן ויטמינים. אין סוף למאכלים האלו. כשאני מארחת אני אוהבת שיש עושר על השולחן כך שכל אחד ימצא את מה שהוא אוהב".
מתוק או מלוח?
"יש מישהו שלא אוהב מתוק?"
מה את בדרך כלל מזמינה במסעדות?
"בתור אדם שאוהב לשבת במסעדות שונות בארץ וליהנות מאוכל טוב, אני תמיד מסתכלת בתפריט ובוחרת את המנות הכי נכונות ובריאות לגוף שלי, הדגים והירקות בארץ מצויינים ולכן אני תמיד אמצא מנה שתהיה לי נכונה, משביעה, טעימה ומלאה בחלבון וירק ולכן המנה שתמיד אבחר זה דג עם ירקות".
הצלחנו לעורר בכם רעב קולינרי לדג טוב עם ירקות? הנה כמה ממנות במסעדות הפופולאריות ע"פ מדד ontopo המתבססות על דגים וירקות. שיהיה לכם טעים ובריא. כי זה שחורף לא אומר שצריך ליפול רק על פחמימה חמה ולוהטת
סלאס
מסעדת Selas של השף אור גינסברג, מעניקה חוויה של אוכל יצירתי, נועז ויוצא דופן ומציעה תפריט פיוז׳ן אסייתי, בדגש על דגים, מכל המינים ובכל הצבעים.
המנה: אדמה מעושנת - ריזוטו אורז ושעועית שחורה, סלמון בחמאה חומה, שברי קשיו, תבלינים ועשן.
מסעדת יפו ת"א
מסעדת יפו ת"א של השף חיים כהן חגגה לאחרונה עשור, וזו כבר סיבה לחגוג! ואם כבר לחגוג עם האוכל של שף חיים כהן, למה לא למצוא מנת דג טעימה במיוחד?
המנה: נתחי לוקוס, סופריטו ארטישוק ירושלמי ביין לבן ושומר קונפי
בראסרי עין כרם
בשכונת עין כרם היפיפיה הנמצאת בירושלים נופים שאסור לפספס, ובתוך השכונה השלווה נמצאת מסעדת עין כרם, ביסטרו איכותי עם אוכל מוקפד.
המנה: פילה מוסר ים – עם ריזוטו פריקה ועלי גפן
מסעדת TYO
אלו שיושבים במסעדת TYO התל אביבית יודעים להבחין באיכות המנות והדגים, בראשותו של מאסטר סושי, ולכן היה ברור שנמצא שם מנת דג, ואפילו דג כמו בלאק קוד.
המנה: בלאק קוד במרינדה של מיסו וסאקה - אצבעות אורז עם חציל בדאשי, אספרגוס, במבוק שוט ופיטריות שימאג'י
מסעדת lux חיפה
מסעדת לוקס בחיפה של השף עלאא מוסא מציעה אוכל מקומי, עונתי ואישי יחד עם אווירה נעימה בגובה העיניים. במסעדה חשוב לשלב בין המנות הטובות לתחושה החיובית והשמחה במסעדה, לחוויית בילוי מושלמת.
המנה: בלגאן משוק עכו - פילה מוסר ים, ריזוטו פריקי עם תרד בר, שעועית ירוקה ועוד הפתעות.
מסעדת דריה
האחות הכשרה של מסעדת אנימר זוכר ללא מעט שבחים בעקבות המנות המיוחדות והטובות של שף הלל תווקולי. ולכן לא יכולנו להתעלם ממנת הדג של המסעדה.
המנה: בר ים סוג'וק בגריל - לחוח כורכום, עגבניות צלויות, ג'עלה, ויניגרט צ'ילי ליים
בית קנדינוף
במבנה יפואי עתיק נמצאת מסעדת בית קנדינוף, שבה האוכל טעים והאווירה שמחה. בבית קנדינוף תפריט עשיר וצבעוני ובראנץ בסופ"ש, וכן, גם דגים!
המנה: בר ים עם שאלוט כוסברה עלי שום ארטישוק עגבניות שום קונפי ותפוח אדמה
פיצה פורטו
פיצה פורטו מציעה במסעדות שלה תפריט על בסיס המטבח האיטלקי מודרני ארטיזנלי, עם דגש על עשייה מקומית של בצק, ושימוש בחומרי גלם טריים. לצד הפיצות והפסטות תוכלו למצוא גם את מנת הדג המצוינת.
המנה: פילה דג על ניוקי - פילה דניס על מצע ניוקי פסטו ועגבניות שרי קלויות
להזמנת מקום