חושבים שאתם יודעים איך לאפות, אבל בתכלס מפעילים את התנור בכל פעם באותה צורה? במרבית התנורים בישראלי ישנם סימנים וכפתורים שונים ומשונים, שעבור רבים מאיתנו נראים כאילו נכתבו בסינית. ובכן, לא מדובר בסימנים שמצוירים על התנור ליופי – ולכל אחד מהם יתרונות וחסרונות, ועל מנת לשפר את יכולות האפייה והבישול שלכם, כדאי לכם להכיר אותם. 

כדי ליישר קו אחת ולתמיד, פנינו לאחד שידו קלה וחכמה על התנור: גולן ישראליי, שף רשת מלונות דן אכדיה.  רוצים לדעת מה בדיוק עושה כל פונקציה? ומתי נכון להשתמש בה? הכתבה הזו עבורכם.

  1. הפונקציה הנפוצה ביותר: בישול עם מאוור טורבו

    גולן ישראלי: בישול עם מאוור טורבו
    גולן ישראלי: בישול עם מאוור טורבו
    אז נתחיל מפונקציית האפייה בה כנראה השתמשתם לפחות פעם אחת בחייכם: בישול עם מאוורר טורבו. ״בישול טורבו היא הפונקציה הנפוצה ביותר, כאשר היא מתאימה לאפייה של 3 תבניות בו זמנית״, מתאר ישראליי ומרחיב, ״הפונקציה מתאימה ‏לכל חימום סטנדרטי אם המטרה היא לחמם את המוצר במהירות. היא מתאימה לכל סוג מזון שיוצא מהמקרר, כאשר אתם רוצים לחמם אותו בצורה טובה ולא במיקרו, בין אם זה לחם, פיתה, שניצל ,תפוח אדמה וכל מוצר מזון אחר. מומלץ להניח את המוצר על רשת התנור, על מנת שיקבל אוויר חם מכל הכיוונים״. 
  2. גריל סיבובי – מושלם למנות שמתחילות בבישול על כיריים ומסיימות בתנור

    גולן ישראלי: גריל סיבובי
    גולן ישראלי: גריל סיבובי
    אם איי פעם תהיתם מהו הציור שמופיע על התנור שבמרכזו מופיע מאוורר, ומעליו פס זיגזג – הכירו את הגריל הסיבובי. פונקציה זו מפעילה את מצב הגריל, במקביל להפעלת מאוורר חום שנע בצורה מעגלית. ״הסימן הזה שימושי מאוד להכנת ירקות קלויים, חצילים ופלפלים קלויים. הוא גם מומלץ להקרמות, ולהשלמת מנות שמתחילות להתבשל על כיריים ומסיימות את תהליך ההכנה שלהן בתנור״, ממליץ ישראליי. 
  1. אופים תחתית עוגה או בצק פילו? בחרו ב״הגדרת פיצה״

    גולן ישראלי: הגדרת פיצה״
    גולן ישראלי: הגדרת פיצה״
    מכירים את הביס המושלם הזה בעוגה, כאשר החלק העליון שלה נימוח והחלק התחתון שלה קריספי במידה המדויקת? כדאי לכם להכיר את פונקציית ״הגדרת פיצה״, המצויירת כמאוורר גדול מסביבו שני חצאי עיגולים, כמו מעין סימן Wifi, ומתחתיו פס תחתון. ״הפונקציה מתאימה למוצרים שצריכים השחמה יותר חזקה בחלק התחתון שלהם, כמו תחתית עוגה או אפיה של בצקי פילו״, מתאר ישראליי ומדגיש, ״חשוב שהטמפרטורה תהיה נמוכה ב-20 מעלות מהחום שהייתם מגדירים בשגרה, על מנת שהמוצר לא יישרף. לצד זאת, בפונקציה יש גם מאוורר שמפזר את החום לכל שאר התנור, מה שמסייע בבישול או אפייה של חלקים אחרים במוצר״. 
  1. הטריק לשמירה על חום בתנור

    גולן ישראלי: שמירת חום
    גולן ישראלי: שמירת חום
    הרבה משפחות טועות לחשוב שברגע שבו הסתיימה האפייה בתנור, יש לכבות אותו לחלוטין. בגלל טעות זו, הרבה פעמים האוכל מתקרר עד לרגע אכילתו. מתברר שבתנורים רבים מופיעה פונקציה שנועדה לשמור על חום המוצר בלבד: ״זו פונקציה מצויינת ונוחה שלא הרבה אנשים מכירים, ומטרתה לשמור על חום המוצר. ניתן להשתמש בה כאשר מחכים לאורחים ורוצים שהתבשיל לא יתקרר מצד אחד, ומצד שני חוששים שהוא יישרף או יתייבש. הפונקציה הזו אידאלית עבור מטרות אלו. כך, האוכל מחכה לאורחים בתנור ולא מתקרר על השולחן. זה מאוד שימושי ואני ממליץ לכם לנסות - זה משנה את כל ההתארגנות לארוחות משפחתיות״. 
  1. גריל מהיר יסייע לכם בתהליך צלייה

    גולן ישראלי: גריל מהיר
    גולן ישראלי: גריל מהיר
    לא הרבה אנשים מכירים ומשתמשים בפונקציית הגריל, אך שווה בהחלט לנסות את היתרונות שהיא מציעה. ״פונקציית הגריל לא ממש מוכרת, אבל יש לה יתרונות רבים בהקרמה של מנות והשלמת מנות כמו פריטטה או שקשוקה. לדוגמה, באמצעות הפונקציה ניתן להפוך פיתה עם זעתר ושמן זית לקריספית ומוקרמת״, ממליץ ישראליי ומוסיף, ״הפונקציה מתאימה בעיקר לצליית מוצרי מזון שטוחים, כמו הכנת קרוטונים כקוביות או כפרוסות. היא מתאימה גם לצליית ירקות בצלייה ישירה, אך שימו לב שיש צורך לסובב את הירק במהלך הצלייה. היא מתאימה מאוד להקרמה ישירה, כאשר המוצר כבר מוכן לגמרי ורק רוצים הקרמה מהירה״.