על דבר אחד אין עוררין, הישראלים אוהבים לבשל. ניתן להסיק זאת בקלות מכמות תכניות הטלוויזיה בפריים טיים שמכניסות את האנשים והידוענים לתוך הסינר, סרטוני הפודי'ס שרצים ברשת וטריליוני המתכונים שעפים בוואטסאפ לפני כל שישי וחג. אבל עד כמה אנחנו באמת אוהבים את המטבח? מה הדבר שהכי מאתגר אותנו, הישראלים, בבישול ומאיזה מוצר חשמלי נשמח להיפטר? כמה נתונים מעניינים רגע לפני חג נוסף שכולו סביב ארוחות משפחתיות שלא נגמרות.
סקר שערכה קבוצת קלינטון סחר יבואנית מוצרי החשמל, בהשתתפות 700 נשאלים, חשף נתון מעניין: 56% מהנשאלים השיבו כי הם מבלים בממוצע במטבח מעל 10 שעות בשבוע, כאשר 27% השיבו כי הם מבלים במטבח 5 שעות בשבוע, כך שבסה"כ 83% מהנשאלים מבלים במטבח 5 שעות או יותר בשבוע (14% השיבו כי הם מבלים שלוש שעות ומטה, ו-3 אחוז השיבו כי מבלים שעה ומטה בשבוע).
מה הכי מאתגר אותנו במטבח?
כמעט מחצית מהנשאלים (49%) השיבו כי הדבר שהכי מאתגר אותם בבישול הוא הביצוע והתזמון של כמה משימות במקביל (להוריד מהאש, להוציא מהתנור בעיתוי הנכון וכו'). מדובר באתגר שנתקלים בו לא רק בשלנים ישראלים, אלא כלל הבשלנים בעולם מה שמביא את מותגי החשמל לפתח מוצרים אוטונומיים יותר. כך למשל תוכלו למצוא ברשתות החשמל כיריים עם תוכניות בישול ייעודיות (להמסה, הרתחה וכו') ותנורים עם פונקציות שף ותוכניות בישול שיתזמנו עבורכם את ההצעה וההכנסה של כל אחת מהמנות, וגם יתאימו את עוצמת החום בהתאם לסוג ומשקל המנה.
אתגר נוסף שהישראלים ציינו הוא הניקיון שאחרי הבישול, כאשר 39% אחוז מהנשאלים סימנו אותו כדבר הכי מאתגר בבישול. גם בנושא הזה, מותגי החשמל רבים מציגים בשנים האחרונות פתרונות, החל מממירים קטליטיים בתנורים הממירים את אדי השמן והלכלוך לפחמן ומים ועד למכשירים עם תכניות ניקוי עצמי.
לעומת זאת, 12% אחוז מהנשאלים השיבו כי קשה להם לשלב את הכמויות הנכונות.
איזה מוצר ישראלים ישמחו להחליף במטבח?
35% העידו כי הם מעוניינים להחליף את התנור, מה שעלול להעיד על בחירה שגויה. אין ספק שתנור הוא אחד מהמכשירים ה"טריקים" ביותר לרכישה כאשר יש מקום גדול לטעויות כמו: בחירת גודל שגוי, מיקום שגוי, חוסר התאמה לצרכי הבית, יעילות אנרגטית נמוכה, בטיחות, התעלמות מצרכי התקנה ועוד.
מעט מאחור במרוץ אחר התואר המפוקפק "המוצר שהישראלים הכי ישמחו להחליף" ניצב המקרר. גם כאן הטעויות הנפוצות הן חוסר התאמה לצרכי הבית שעלול להוביל לבזבוז אנרגיה או לחלופין למחסור בשטח אחסון עבור המזון, מיקום שגוי (אם תמקמו את התנור ליד המקרר החום של התנור והקור של המקרר "ינטרלו" אחד את השני, מה שיוביל לבזבוז אנרגיה). גם בחירה בגימיקים מיותרים שאולי נשמעים טוב כמו טלוויזיה בדלת המקרר או ברז סודה, עשויה להתגלות גם כבזבוז כסף וגם כמקור לתקלות חוזרות ונשנות.
איזה כיריים יש לישראלים?
היבט נוסף הוא הבריאות במטבח. מחקר שפורסם לאחרונה באוניברסיטת סטנפורד חושף כי השימוש בכיריים גז עשוי להיות מזיק יותר מעישון פסיבי, זאת משום שכיריים גז פולטות לחלל המטבח את גז הבנזן הרעיל. הממצאים במחקר זה מדאיגים עוד יותר נוכח העובדה כי 72% אחוז מהישראלים מחזיקים בביתם כיריים גז (כך על פי הסקר). עם זאת, ניתן לראות מגמה של מעבר מגז לאינדוקציה, כאשר בשנה האחרונה, לראשונה חצו מכירות האינדוקציה את מכירות הגז (53% לעומת 43% מסך המכירות, על פי נתוני קלינטון סחר). אם עד היום השיקולים למעבר לאינדוקציה היו נוחות, יעילות אנרגטית ובטיחות, כעת השיקול הבריאותי הופך לפקטור משמעותי במיוחד.