"תרצו שולחן או על הבר?", זו אחת השאלות שמקבלות את פניכם כשאתם מגיעים למסעדה. והרי כולנו יודעים שישיבה על הבר היא קצת כמו להיות במושב האחורי של האוטובוס: שם יושבים הילדים שיודעים לחיות את החיים. שם "הצחוקים", שם "הגוד וייבס". לפעמים זה בדיוק מה שאנחנו צריכים אחרי יום מתיש או לפני לילה ארוך. 

לשבת הכי קרוב לברמנים, לרוב תבטיח לכם הצצה לאגף המגניב של המקום. הברמנים יהפכו ברגע לחברים הכי טובים שלכם. הם הפנים הידידותיות שמקבלות אתכם בבר, לעתים (למרבה הקלישאה) הם גם אוזן קשבת, נותנים חיוך בזמן הנכון ובמקום הנכון. אותם אנשים שיפרגנו לכם בצ'ייסר נחמד להרים איתם לחיים ובמקומות מסוימים יידעו להמליץ לכם על המנות הכי נכונות לכם בתפריט. כל זה, תוך כדי שהם זוכרים את המתכונים לקוקטיילים, משקשקים, מנערים, מוזגים ומקשטים.

לקראת יום הברמן הבינלאומי שחל היום (שישי, 24 בפברואר) באנו להרים להם. הכירו את החבר'ה מהמושב האחורי: יגור פראוזנקו, הבעלים, המייסד והמפתח של בר מעבדת הקוקטיילים ה-LAB1TO7 בת"א, עומר לם מנהל בבר הגטסבי בירושלים, אפריל הראל, ברמנית בג'ימי הו התל אביבי, אנדריי דרוזדוב ברמן בליבירה החיפאי, יונתן אברג׳יל מנהל בר, מנהל משמרת וברמן בבר הקוליקטיב מקבוצת אבידן בהוד השרון ואביב לוי מנהל בר בבר הספייסהאוס בת"א. ביקשנו לדעת את כל הסודות שתמיד רציתם לדעת. 

איזה דרינק הישראלים הכי אוהבים להזמין?

עומר לם: "ישראלים אוהבים המלצות ופחות אוהבים לבחור בעצמם. אחד מתוך 2 ישראלים יעדיפו שאנו נמליץ על קוקטיילים בשבילם, וזה בדרך כלל יהיו דברים מאוד מגוונים ושונים. אבל לדעתי הדברים האהובים ביותר זה קוקטיילים פירותיים, חריפים ופרשים (Fresh)" 

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by 7:1 Lab (@7to1lab)

 

יגור פראוזנקו: "זה נכון שהישראלים אוהבים קוקטיילים, אבל יש לא מעט משתנים כמו גיל, ניסיון קודם בשתייה, זה מאד אישי. לדוגמא בגיל צעיר, ההעדפה תהיה לקוקטיילים יותר מתוקים-חמוצים וללא הרגשה של האלכוהול, בגיל יותר מתקדם ההעדפה תהיה לאלכוהול עצמו כמרכיב החשוב, כי אחרי שנים של שתייה, הגוף כבר מתרגל. והלקוחות המנוסים יעדיפו קוקטייל שמעורבב מכמה סוגי אלכוהול שונים כמו נגרוני לדוגמא".
אביב לוי: "תכלס, ישראלים הכי אוהבים להזמין קולה, אבל אם מדובר באלכוהול אז זה חד משמעית קוקטיילים".
אפריל הראל: "ממה שאני רואה, הישראלים מזמינים בעיקר וודקה רדבול".
אנדריי דרוזדוב: "בסופו של דבר, הרבה מאוד ישראלים בוחרים בבירה".

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Spicehaus Cocktails ספייסהאוס (@spicehaus.cocktails.tlv)

 

האם הברמנים שותים את כל הצ'יסרים?

ברמנים אוהבים להזמין את הלקוחות לצ'ייסר, אותו משקה בכוס קטנה שגורם לנו להרגיש מיוחדים. אבל האם הברמנים שותים את כל הצ'ייסרים? זהו סוד כמוס שהיינו חייבים לבדוק וגם פה התשובות לא חד משמעיות.

אברג'יל: "כל עוד אני מצליח לשקשק, הכל בסדר".
לם: "כן. לאט לאט עם ניסיון, מגיעה גם קיבולת גבוהה יותר, וכך הצ'ייסרים באים באים בעקבותיה. אני פשוט מודע למהירות שבא אני, מה אני שותה וכמה, ויודע לשתות מים בין הצ'ייסרים".
לוי: "זה מתחלק לשתי קבוצות - אלה ששותים את כל הצ'ייסרים ואלה שלא".
דרוזדוב: "ממש לא" 

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by COLLECTIVE (@collective_il)

 

מה השיחה/ הסיטואציה הכי הזויה שנתקלתם בה?

אברג'יל: "שלושה זוגות, שמסתבר שהגיעו לחילופי זוגות ישבו על הבר, ממולם היה זוג בדייט ראשון שהסתלבטו על זה שהם מתחלפים ביניהם. בכל זאת אתה לא מצפה לראות סיטואציה כזאת כשאתה יוצא לדייט בבר קוקטיילים. אחרי כמה צ'ייסרים וקוקטיילים, הזוג שבדייט הראשון הצטרף אליהם לחילופים. אתה יוצא לעבודה ולא יודע איך יסתיים היום שלך, זר לא יבין את החוויה בעבודה הממכרת הזאת".
לוי: "הסיטואציה הכי הזויה שנתקלתי בה היה זוג שהאישה התקשרה למשטרה, באמצע השיחה שלהם והזמינה לו הביתה ניידות בטענות כאלה ואחרות (צרחות בכל המסעדה)".
פראוזנקו: "בימים הראשונים אחרי הפתיחה שלהמקום, נכנס בחור עם כוס ייין ממקום אחר, הסברתי לו שאין יין בתפריט ושיחזיר את הכוס למקום שלקח אותה ממנו. הוא ענה לי - אני אחד מהבעלים כאן, אז עניתי לו - 'נעים מאד אני שותף שלך, יגור, מאז לא ראיתי את הבחור".
לם: "לפני כמה שנים ישבו אצלי שלושה אחים מדהימים, כל הערב צחקו ונהנו, הערב המשיך להתגלגל והגענו איכשהו לדבר על המשפחה שלהם והם סיפרו לי שיש להם שורשים גרמניים ושלסבתא וסבא שלהם מהצד הגרמני הייתה מערכת יחסים מיוחדת ומורכבת. סבא שלהם היה נאצי בתוך הרייך השלישי, וסבתא שלהם הייתה יהודיה. אני לא זוכר את כל השיחה, אבל זה היה מרתק ומביך בשבילי כל הזמן לשאול שאלות (כי לא ידעתי אם זה נושא רגיש או לא), אבל לרוב הם צחקו על הדבר והסבירו לי איך זה היה".
דרוזדוב: "פעם אחד זוג התגרש אצלנו על הבר!" 
הראל: "מישהו נורא מפורסם ומאוד מבוקש שבזמנו הייתה לו חברה ישב על הבר והשאלה הראשונה שהוא שאל אותי זה אם יש לי אונליפנס, גם קורה לי הרבה שמתחילים איתי תיירים ומזמינים אותי לטוס איתם, זה קצת הזוי לא?" 

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Gatsby Cocktail Room (@gatsbycocktailroom)

 

מה הפאדיחה הכי גדולה שקרתה לכם בעבודה?

לם: "הפדיחה הכי גדולה הייתה שהכנתי קוקטייל באתי למזוג אפרול לתוך השייקר, ומי שמכיר את הבקבוק הגדול של הליטר, יודע הוא מאוד כבד ומחליק. הבקבוק עף לי מהיד ונשבר (למזלי הגדול) בין שני לקוחות על הבר. זה היה מבהיל, היה רעש מטורף וכל הבקבוק נשבר ביחד עם כוסות הקוקטיילים של הלקוחות. עזרנו לאורחים שלנו לנקות את עצמם, הרגענו את הסיטואציה, ולא ממש עזבנו אותם מאז שזה קרה, הם פונקו באותו ערב על כל החשבון".
אברג'יל: "ברמנים בכללי מאמינים שהלקוח לא בהכרח תמיד צודק, אבל כשמדובר בתאוריות של הלקוח שם תמיד נתמוך בדעותיו (מה לא נעשה בשביל להגדיל קצת את הטיפ?). הסכמתי עם לקוחה שבנות בגילי ה-30 יותר מנוסות מבנות 20. איך שהסכמתי עם האמירה שלה הסתובבתי כי שמעתי מישהי שקוראת בשמי. מי זאת הייתה אתם בטח תוהים לעצמכם? הבחורה בת ה- 24 שיצאתי איתה כבר שלושה חודשים".
הראל: "פעם הזמינו אותי לצייסר מאוד יקר ומזגתי לעצמי צ'ייסר עם מים, הלקוח שאל אותי אם זה מים ועניתי שלא ומהר הרמתי את הצייסר, הוא בוודאות ידע ששיקרתי".
אנדריי: "בטעות נתתי קוקטייל על בסיס חלבון ביצה למישהו טבעוני".
פראוזנקו: "עבדתי באולם אירועים פעם אחת. קוקטיילים מוכנים מראש אבל הפעם הזאת משהו לא עבד ואמרו לי להכין קוקטיילים במקום. קיבלתי רשימת מתכונים וברגע שהתחלתי לעשות הכנות ראיתי שצריך מיץ לימון. בקשתי מצוות המטבח של האולם, אחרי 45 דק׳ חוזר בחור ומביא לי 2 בקבוקי סירופ לימון! ואומר לי זה מה יש. אתם מבינים שזה אומר שאיזה קוקטייל באותו אירוע יצא פשוט בלי לימון…. מה שמאזן בין מתיקות ובכלל זה לימון אז… כן".
ספייסהאוס: "שפכתי על מישהי יין אדום". 

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jimmy Who Bar (@jimmywho_tlv)

 

לכל הברים המשתתפים בכתבה כנסו למתחם הברים של אונטופו