ורד ספיבק, 51, היא אחת המאפרות הוותיקות והמנוסות בישראל, כשבאמתחתה גם גיחה לתוכנית ריאליטי ("הישרדות"). אולם על אף שלל קמפייני האופנה, הכלות שהיא מאפרת והנשים שפוקדות את סדנאות האיפור שלה בתוך הרזומה העשיר - דומה שעדיין השאלה הגדולה ביותר שהיא נשאלת כל הזמן היא איך למרוח אייליינר כמו מקצוענית. מה עוד? טוב ששאלתן. שלפנו פינצטה וביקשנו תשובות.
לכל מקום שאת יוצאת אליו את מתאפרת או שהסנדלרית הולכת יחפה?
"אני מאפרת כבר 30 שנה. תמיד ידעתי את כל סודות האיפור אבל לא הרגשתי צורך להתאפר ביומיום. בגיל 40 הכל השתנה. משהו בהתבגרות הרגיש לי שאני חייבת להתחיל להתאפר. אבל האיפור שלי ביומיום לרוב יהיה קליל ובסיסי כשהמטרה שלו היא קודם כל להרגיש טוב עם עצמי, ועל הדרך גם להוציא את היופי הטבעי החוצה. קיבלתי החלטה שאין יותר 'את נראית טוב לגילך' או 'את נראית טוב אחרי לידות'. החלטתי שאני נראית טוב לעצמי נקודה".
מה זה אומר בעצם?
"זה אומר שזה ממש לא מתחיל ונגמר באיפור. שיניתי את כל אורח החיים שלי: אני משקיעה בספורט, בתזונה, ולא יוצאת מהבית בלי איפור בסיסי. אני רוצה להרגיש יפה ושמחה עם עצמי גם כשאני מתבגרת. זה עושה לי טוב והשינוי הזה בחיים גם הביא אותי לפתח את שיטת האיפור MUST4 - הרעיון הבסיסי הוא שאפשר להתאפר מהר, קליל ועמיד".
מה את עושה כדי שהעור שלך יהיה כל כך יפה?
"מטפחת, מטפחת, מטפחת. נתחיל בקלישאה לעוסה אבל תמיד נכונה: שתיה מרובה של מים. כמו כן, אני משקיעה בהרבה מאוד ירוקים וירקות בתזונה. בשנתיים האחרונות אני מקפידה לעשות דיקור קוסמטי שדואג להמריץ את הדם, לרענן ולהשפיע על חילוף חומרים וגם ממצק את העור. עם השנים אנחנו מאבדות נפחים בפנים, בעיקר בגלל שהגוף שלנו מפסיק לייצר קולגן ואלסטין. השילוב של דיקור, ביחד עם עיסוי של אבני גוואשה, רולר מחטים + ויטמין E בלילה, עוזר לי לשמור על מרקם העור, ולשמחתי אלו טיפולים שאפשר לעשות בבית לבד. בנוסף אני לא מוותרת על חומרים פעילים מאוד שמבהירים, מסירים שכבות עור מתות ומחדשים תאים, והרבה הרבה לחויות וסרומים שמזינים את העור הדק והמיובש שלי. בקיצור אפשר לומר שאני גרה על הפרצוף שלי ומטפחת אותו. זה לא שככה התעוררתי בבוקר".
האם חייבים מייק אפ ואיך בוחרים אחד שיתאים?
"במילה: כן. מייק אפ הוא הבסיס לכל איפור, גם קליל וגם מודגש יותר. מטרתו לאזן את גוון העור, להעניק מרקם חלק ואחיד ולהאיר את הפנים. למעשה, האיפור כולו יישב יפה ולאורך זמן רק על מייק אפ. הנושא הזה הוא אחד מהסוגיות הבולטות בקורס איפור שלי. שיעור שלם מתוכו עוסק בכל מה שקשור לבסיס האיפור: מייק אפ וקונסילר - מ'איך לאבחן את סוג העור כדי לדעת מהו המייק אפ הנכון לנו' ועד ההבדלים בין הסוגים השונים של המייק אפים. יש כל כך הרבה סוגים היום בשוק וההיצע מאוד מבלבל. כל אישה צריכה להבין מה סוג העור שלה ולהתאים את המייק אפ הנכון עבורה. כך למשל לעור שמן לא יתאים מייק אפ בכיסוי קליל עם לחות גבוהה, שכן תוך חצי שעה הוא יירד וייספג".
במסגרת איפור קל ומהיר, מה דעתך על איפור במכונית?
"אוי ואבוי לי. נתחיל מזה שאיפור מניחים ולא מורחים מהר מהר. זו הסיבה שאחר כך נשים רבות לא מבינות למה האיפור לא מחזיק מעמד. כל אחת יכול למצוא לעצמה 5-7 דקות בבוקר לאיפור טוב. אבל אם ממש ממש אין ברירה, אז לפחות השקיעו דקה בלהניח את המייק אפ בבית. שימו לב גם שמריחת איפור בזמן נהיגה היא כמובן מסוכנת מאוד. וגם אם עצרתן בצד, התאורה באוטו נוראית. כשיש שמש ישירה ומסנוורת, אתן עלולות למצוא את עצמכן מאופרות מוגזם מדי או מעט מדי. בקיצור, הימנעו".
האם חייבים למרוח קרם לחות לפני המייק אפ?
"בעיניי לחות לפני מייק אפ היא חובה משום שאז המריחה של המייק אפ על העור ואיך שהוא מתיישב על העור היא אחרת לגמרי. שימו לב שכדאי להמתין כ-2-3 דקות כדי לתת ללחות להיספג בעור ורק אז לעבור לשלב המייק אפ. יש היום קרמים קלילם שטובים ללפני האיפור, יש נשים שמורחות גם קרם הגנה לפני (למרות שיש היום מייק אפים עם מקדם הגנה) ויש נשים שממש מקפידות על סרומים, ויטמינים וחומצות ורק אז מתאפרות. לכן אין בזה חוקים אבל בהחלט קרם לחות הוא מאסט".
מה ההבדל בין סומק לברונזר?
"אחת השאלות הנפוצות ביותר ואין סדנה שאני מעבירה שהיא לא נשאלת. ובכן, סומק הוא כל אותם ורודים, אפרסקים, אדמדמים למיניהם שמגיעים במרקם אבקה/קרם. אלו יכולים גם להיות מט או מעט מבריקים ובכך יעניקו גימור אחד לעור. מה שלא יהיה, תמיד נניח סומק על האיזור של תפוחי הלחי לכיוון עצם הלחי והרקה. המטרה של הסומק היא לתת חיים וצבע לעור, למראה בריא רענן וצעיר.
"הברונזר, אותו מניחים מתחת לעצמות הלחיים, נועד לחטב ולפסל את מבנה הפנים וקצת לשזף. זהו אותו איזור בפנים אבל אצל כל אחת הוא ממוקם אחרת ומיועד למטרה אחרת, לפי מבנה הפנים".
איך אני יכולה לדעת מה השפתון שמתאים לי?
"שפתונים הם עולם שלם של מרקמים, טקסטורות וגוונים. אם פעם היו רק גלוסים מבריקים או שפתונים קלאסיים, היום יש שפע כל כך גדול ומבלבל. קלאסים לחותיים או עמידים, שפתון לחות, שפתון פיגמנט, עפרונות, גלוסים חלביים ועוד. אבל חשוב מכל אלו למצוא את המרקם שאת אוהבת ומרגישה איתו בנוח ונעים על השפתיים.
כדאי גם להבין מה חשוב לך: אם חשובה לך העמידות אז כל השפתונים שעשירים בלחות לא נכונים לך כי הם יירדו וייספגו מהר. חפשי גוונים שאת אוהבת ומרגישה איתם יפה. אני למשל מאוד אוהבת גוונים חזקים דובדבנים כמו קרטיב, ומרגישה יפה יותר עם שפתיים מודגשות - לכן תמיד יהיו לי בתיק כמה שפתונים במרקמים שונים (עמיד, עמיד מט, לחות עם גוון, עיפרון ופיגמנט). כל אחד מהם ייתן לי מראה קצת אחר למרות שהגוונים די דומים".
מה עושים עם שחור מתחת לעיניים?
"כהות (עיגולים שחורים) מתחת לעיניים נובעת ממספר גורמים שונים: גנטיקה, אי שתיית מים, עייפות וחוסר בשעות שינה, כמו גם מחסור בוויטמינים בגוף (במיוחד ברזל). קורקטור וקונסילר הם הפתרון היחיד עם איפור שיכול לטשטש, לרכך ולפעמים להעלים הכל.
"קורקטור הוא מתקן גוון שנועד לטשטש כתמים כהים. הקורקטור מגיע בגוונים כתומים אפרסקים או ורדרדים ואלו הגוונים שמנטרלים שחורים, אפורים וכחלחלים (כמו ורידים) - בהתאם לגוון עורך. אפשר לשים קורקטור ולאחריו קונסילר אם כי לעתים גם רק הקונסילר יעבוד. מה שכן, למי שיש כהות רצינית - לא ממליצה לה לקנות קונסילר במרקם דק כמו טוש הארה, אלא משהו בכיסוי גבוה יותר אחרת זה לא יעשה כלום".