יש אנשים שממלאים דלק לפני יום כיפור בגלל הטראומה הלאומית של מלחמה ואוטו עם מיכל ריק. אנחנו מכינים ערימת ספרים בגלל הטראומה האישית של הפעם ההיא שלא היה לנו מה לקרוא ביום כיפור, ואנחנו מדברים על הימים שהיו הולכים לווידאומט ארבעה ימים לפני יום כיפור ומגלים שכבר לקחו את כל הסרטים הטובים, ונשאר רק בית ספר לשוטרים מתחילים 17. אז הנה ספרים גם לכם וגם לילדים שיספיקו לכל השנה, או לפחות עד תום הצום.

 

 

 

  1. הטיטניק טובעת אבל הבופה פתוח

    לילך וולך/ ידיעות ספרים
    זה משפט מצוין כמוטו לחיים, זה ספר מצוין ליום כיפור ובכלל, זה עצוב, זה מצחיק, וזה סיפור על פרק ב' בזוגיות שאמור להתחיל אבל.
  2. עיר תחתית

    הילה עמית/ עם עובד
    להיות מיעוט זה לא קל. להיות מיעוט בריבוע – ערבי ישראלי שהוא גם הומו, זה בכלל חוויה. אליעד אמנם יהודי אבל גם לו לא קל, ומרים קצת תקועה באמצע. מערכת היחסים המשולשת הזו היא גם הבעיה וגם הפתרון, ונותנת קצת תקווה בספר מרגש ונוגע ללב.
  3. תודה על ליל אמש

    עדי הלל/ שתיים
    רווקה בת ארבעים נוסעת באיחור אופנתי לטיול מאורגן באפריקה לכבוד הבת מצווה שלה, עם אמא שלה ואחותה התאומה של אמא שלה. זו נקודת הפתיחה של הספר הזה, והתוצאה קורעת, הזויה, משוגעת ומופרכת ופשוט כיפית.
  4. שיעורים בכימיה

    בוני גרמוס, תרגום הדסה הנדלר/ הוצאת תכלת
    קחו כימאית פמיניסטית בשנות השישים בארצות הברית, ונסו להפוך אותה לדמות קלאסית של עקרת בית. זה קצת כמו לנסות להרכיב פצצה במעבדה עם תלמידי חטיבת ביניים – יהיה הרבה בלגן, אבל בטוח יהיה מעניין.
  5. האנשים מרציף חמש

    קלייר פולי, תרגום דורית בריל פולק/ הוצאת כתר
    אם אתם שייכים לאלו שהתלהבו מהספר הקודם של פולי, 'מחברת האמת', אז למה לא. אם אתם שייכים לאלה שחשבו שהיא צדקנית ומעצבנת, אז הידד, היא כבר לא. בכל מקרה זה ספר קריא ומהנה, שנפתח בחוק הכי חשוב בתחבורה ציבורית – לא לדבר עם אף אחד – ומיד עובר עליו, כי בשביל מה יש חוקים.
  6. מוזיקת לילה

    ג'וג'ו מויס, תרגום אסנת הדר/ ידיעות ספרים
    מנעד האיכות של ג'וג'ו מויס נע בין וואו (הנערה שהשארת מאחור) ללמה סתם? (לבד בפריז), ומוזיקת לילה מתמקם איפשהו בחלק העליון. אלמנה עם שני ילדים שעוברת לבית מתפרק, כפר קטן עם שכנים שאוהבים לדחוף את האף, וסיפור אהבה או שניים – קלאסי להעביר את הצום.
  7. הגשר

    ביל קוניגסברג, תרגום מאירה פירון, טל מאי
    אם יש לכם ילדים מתבגרים, אתם חייבים לקרוא את הספר הזה, וגם לתת אותו לילדים שלכם (14 ומעלה) וגם לדבר איתם על זה אחר כך. כי נכון שאנחנו רוצים להאמין שהילדים שלנו לא מודעים בכלל לקונספט ההתאבדות, אבל תקראו קצת כותרות בעיתונים ותגלו שהם כן. הספר הזה מתאר מה יכול לקרות כשארון וטילי מגיעים לגשר, כל אחד בנפרד אבל עם אותה מחשבה בראש, והוא גם ממש חשוב וגם יפה ומרגש ועצוב.
  8. שתי המלצות בסעיף אחד, זכיתם!
    סוכנות הבילוש וולסטונקראפט 2– תעלומת העלמה באפור
    סערה בכוס רעל

    מאז ננסי דרו לא נהנינו כל כך, איזה כיף שיצאו ספרים נוספים בשתי סדרות הבלשיות הצעירות האהובות עלינו, שנותנים לנו ולבנותינו (9 ומעלה) שילוב מושלם של העצמה נשית, ספרות תקופתית וקריאה כיפית.
  9. ליבי או מה קרה השנה בקמפינג המשפחתי

    הדס לייבוביץ'/ הקיבוץ המאוחד
    ליבי היא הילדה החמודה והתמימה שהייתה לכם אם לא היו טלפונים או רשתות חברתיות והיה איזשהו סיכוי בעולם שהבת שלכם תצא אתכם לקמפינג בארץ. אבל יש טלפונים וכל זה, אז לפחות אפשר לקרוא ספר שמחמם את הלב בכמה שהחיים היו יכולים להיות נעימים ופשוטים (ראשית קריאה).
  10. הפיראט באמבט

    ציפור פרומקין, מרים זלצברג/ כתר
    ספר קומיקס שהוא כאילו לילדים אבל לגמרי להורים שלהם, על פיראט שאוהב אמבטיות וברווזונים וכל מה שהוא לא אמור לאהוב, והרפתקאותיו בדרך להשגת תעודת הפיראט הנכספת. (ראשית קריאה וקטנטנים).

    קניתי אך טרם הספיקותי

    ניסיתי ניסיתי, קראתי קראתי, אבל אחרי מרתון קריאה של טרום־יום כיפור, עדיין נותרו לי כמה חדשים ומסקרנים, אותם אני מקווה לקרוא ביום כיפור עצמו:

    לוז/ דנה נעמי בן שלומי/ מטאור – מותחן שמשלב מיסטיקה ומדע ושואל "ומה אם לא נמות לעולם?" התשובה שלי היא כמובן: "נצליח לקרוא יותר!"

    תשע דרכים להיפרד/ סנונית ליס/ סנונית תוכן – תשעה סיפורים קצרים במציאות עתידנית, כמו 'מראה שחורה' רק בכתוב

    רחשי תודה/ דלפין דה ויגאן, תרגום רמה איילון/ כתר – ספרון צנום על אישה שנמצאת שמאבדת את המילים שלה בגלל אפאזיה ועל האנשים שעוזרים לה למצוא אותן, או אחרות במקומן. נראה כמו הספר המושלם לכל אוהבי המילים.