הממגנטים. כולנו מכירים אותם. אלו שנכנסים למקום חדש ומיד מושכים את תשומת הלב הנוכחים. הם לא צריכים לעשות הרבה. יש משהו בעמידה שלהם, במבט, בחיוך, במראה הכללי שהוא הרבה מעבר למה הם החליטו ללבוש. יש להם בייגלה על הראש, משהו שגורם לאחרים לרצות להיות בקרבתם. ענין של ביטחון משולב כריזמה וקסם אישי.
אבל בואו נודה בזה, לא כולנו כאלה. רובנו צריכים לעבוד בזה ועדיף שלא יותר מדי, כי מאמץ יתר גם מריח למרחקים. אבל איך בכל זאת אפשר לכבוש אנשים כשאתם מגיעים למקום חדש? מדובר בסופו של דבר במיומנות שימושית לכל החיים: במקום עבודה חדש, ביצירת מערכות יחסים חדשות במובן הרומנטי וגם לא. איך עושים את זה בצורה שלא תכביד עלינו ותאפשר לנו להרגיש הרבה יותר נוח בכל מקום? הנה כמה טיפים שימושיים ששווה לאמץ כדי לגרום למישהו להתאהב בכם.
1. שאלו שאלות
בעולם שדומה שכל אחד מאוד נהנה לדבר על עצמו, יש משהו מרענן בתקשורת קצת אחרת. פחות משפטים כמו בוא.י תשמע.י עליי ויותר כמו ספר.י לי עלייך. מדובר באחת הדרכים הפשוטות והנפלאות להשפיע על דעתו של אדם אחר בנוגע אלינו. פשוט לתת לו לדבר על עצמו.
מחקר מ-2017 של האגודה למדע פסיכולוגי מצא ששאילת שאלות מגדילה אלמנט החביבות שבך.
טיפ קטן: שאלו שאלות פתוחות שלא מאפשרות לצד השני להגיב בתשובות סגורות וקצרות של "כן" או "לא". כמו כן, בהנחה וזו היכרות ראשונית, לא היינו פותחים בנושאים טעונים, ומשאירים את זה הכי נינוח ונעים. לדוגמה:
"מה את אוהבת לעשות בזמנך הפנוי?; היית בהופעה טובה לאחרונה?; יש לך המלצות על משהו טוב לאכול כאן או לצאת באזור?; כמה זמן את עובדת כאן?"
2. הקשיבו באמת
זה שאתה שומע לא אומר שאתה מקשיב. הדגש הוא על האזנה פעילה.
שלא תטעו: זה לא אומר שיש צד אחד מדבר וצד שני שותק. האזנה פעילה אומרת להקשיב ולהתייחס למה שהצד השני אומר. זה עוזר מאוד אם לא תהיו מוסחים עם הנייד במקביל ובאמת תהיו ברגע.
>> 15 טיפים שיעזרו לכם להקשיב באמת
3. זכרו פרטים מהשיחה הקודמת
אם מדובר באדם שכבר ניהלתם אתו שיחה בעבר, דרך מצוינת לרתום אותו ולגרום לו להתאהב בכם (גם אפלטונית) ולהרגיש שהנה נבנית לה מערכת יחסים היא על ידי התייחסות לדברים שכבר נאמרו ביניכם. השתדלו לזכור פרטים מהשיחה והעלו אותם שוב. זכירת פרטים משיחות קודמות מראה שאתם מעריכים את האדם וכמה שהפרטים יותר קטנים, זה יותר מרשים.
לדוגמה: "אז מה נסגר בסוף עם הטיול שרציתם לסגור לפראג? הסתדר לכם כל הסיפור עם המלון?".
4. שמרו על קשר עין
אל תבהו בקטע מקריפ, אבל בהחלט שמרו על כמות נורמלית של קשר עין. זה גורם לצד השני להרגיש נוכח וכזה שמקבל את הפוקוס. בשנת 2018, Frontiers in Psychology ביצעו סקירה של מספר מחקרים מדעיים וציינו שקשר עין טוב עשוי להפעיל את מרכזי התגמול במוח. יש אנשים שאפילו מאמינים שקשר עין ממושך יכול לעזור לזוגות רומנטיים להתאהב. לפי פורבס, אדם צריך לשאוף ל-30% עד 60% קשר עין במהלך שיחה - יותר תוך כדי האזנה - כדי להשאיר את האדם האחר מרגיש חיובי לגבי האינטראקציה.
5. הניחו את הנייד
גם עם אנשים חדשים וגם עם החברים הכי טובים: סוף סוף מצאתם זמן להיפגש אחרי טריליון הודעות וביטולים, הוצאתם את עצמכם מהווטסאפ לכדי פגישה פנים מול פנים - זמן טוב ונכון להניח את הנייד לכמה שעות. זה מאוד פשוט: כשאנחנו בטלפון, אנחנו לא עם האדם ומסתבר שיש לזה אפילו שם: פובינג ושום דבר לא מכבה שיחה כמו סמארטפון שלא מפסיק לרטוט ולהשמיע התראות.
מחקר משנת 2012 שפורסם ב-Journal of Social and Personal Relationships ציין שאפילו נוכחות טלפונים במהלך שיחות יכולה להפחית את איכות השיחה ולגרום למעורבים להרגיש פחות חיוביים לגבי איך הדברים התנהלו.
6. עשו שימוש בשם הפרטי, אחת לכמה זמן
גם כאן, אל תהיו מוזרים. עשו שימוש במינון הנכון ובטון הנכון. אבל אם תדעו לעשות את זה נכון, זה חמוד ממש וגורם לצד השני להרגיש חשוב ומובן יותר. על פי מאמר בוושינגטון פוסט, יותר אנשים זכו לנציגי שירות לקוחות ואחיות על ידי שימוש בשמותיהם. שימוש בשם מחזק את העובדה שזאת לא שיחה שהיית או יכול לנהל עם סתם מישהו; זה עם ובשבילם. יש סיכוי הרבה יותר גבוה שאנשים יזכרו אותך כשאתה משתמש בשם שלהם.
לדוגמא: "תקשיבי נטלי, שיחקת אותה עם ההמלצה האחרונה של נטפליקס".
7. צרו בדיחות פנימיות
מכירים את הרגעים האלו שאתם נכנסים לתוך שיחה, ופתאום זורקים לכם: "עזוב, זה בדיחה פרטית". אז נכון שמהצד לא נחמד להיות זה שלא מבין על מה הבדיחה - מצד שני, זה רק גורם לנו להבין כמה בדיחות פרטיות מגבשות. ככל שמערכת היחסים מפתחת וחוויות משותפות נרקמות, הקשר נעשה אינטימי עם הרבה מאוד רגעים אישיים ורוצים להאמין שרובם גם משעשעים.
המכון למשפחה באוניברסיטת נורת'ווסטרן ציין שבדיחות פנימיות יכולות לעזור לתקן ולתחזק מערכות יחסים רומנטיות, אבל הן יכולות גם להיות יעילות בבניית מערכות יחסים לא רומנטיות. מה שכן, עשו טובה ואל תשוויצו בבדיחות הפנימיות כשאתם בסביבת אחרים. זה כאמור יכול רק להרחיק ולהביך את אלו שלא קשורים.
8. רדו לעמוקים
שיחות חולין בפינת קפה הן יופי של התחלה, אבל אם אתם באמת רוצים לכבוש אנשים ולפתח איתם מערכות יחסים, אל תישארו ברדודים. אנשים נוטים להרגיש שרואים ומעריכים אותם יותר כשבאמת מתעניינים בהם. שרוצים לשמוע על החיים שלהם, על המשפחה, על החוויות ועל הפחדים.
טיפ חשוב: אל תהיו חטטניים מדי ואל תהיו קמצנים.
אם הצד השני נפתח, שתפו גם אתם. יש משהו מאוד לא הוגן ולא נעים כשאדם אחד חשוף והשני שומר על הקלפים שלו קרוב. זהו מי עומד מולכם ותפעלו בהתאם. ובאותה נשימה, אין דבר שמעורר אנטיגוניזם יותר מאדם שמציג תמונה מושלמת כשהצד השני שופך את הלב.
אין צורך להמציא צרות כמובן, אבל אין חיים מושלמים. ואם הצד השני משתף שהוא חווה קושי כרגע בעבודה, זה לא הזמן לומר: "אני עף על הקריירה שלי. בדיוק קודמתי והכפילו לי את המשכורת". חכו עם זה רגע.
9. אל תרכלו
נכון, זה אנושי ועוד לא פגשנו אדם שמסוגל שלא לשאת רכילות ולו קטנה. מצד שני, זה הרגל שחשוב מאוד לתת עליו את הדעת. זה נחמד שיש במערכת יחסים סודות רק שלכם וזה בהחלט מחזק את הקשר. מצד שני, רכילות זו דרך בטוחה להרוס קשרים, במיוחד מול אדם שאתם לא מכירים מספיק. זה מרגיש טוב באותו הרגע, אבל משחק אבוד בטווח הרחוק.
רק חשבו על כל הפעמים ששותפתם ברכילות על אדם שלישי, עם יד על הלב: לא עלתה בכם מחשבה של מה נאמר עליכם מאחורי גבכם? בקיצור, יש הרבה דברים לדבר עליהם. ואם בכל זאת, הרכילות ממש מדגדגת לכם על קצה הלשון, נסו לשמור אותה ברוח טובה וספרו אותה בצורה אנונימית רק כדי להעביר סיפור.