עונת החתונות החלה רשמית וכולנו מצחצחים את פנקסי הצ׳קים שלנו ומאווררים את השמלות הקיציות שבארון אבל לפעמים אנחנו נוטים לשכוח שגם לאירועים יש את היכולת להיות מאוד מזהמים עבור הסביבה, וזה לא חובה. אז איך עושים את טקס האוהבים לקצת יותר אקולוגי? הנה כמה טיפים:
- שמלה– שמלת כלה, או שמלות כפי שכבר נהוג בימינו אפשר כמובן לקנות בשפע מהבוטיקים של המעצבים המוכשרים בישראל, אבל לאלו שמוכנות לשמוע על האפשרות של יד-שנייה, יש לא מעט אופציות מצויינות.
בעמותת ׳רוח נשית׳ ישנן מאות שמלות כלה, חצאיות, ואוברולים, במלאי שלא מפסיק להתחדש; המלאי מגיע מהבוטיקים הכי יוקרתיים בישראל בשפע של מידות וסגנונות, כולל הינומות, כיסויי כתפיים, אקססוריז ועוד. המחירים של 'רוח נשית' נוחים במיוחד והתשלום עליהן הולך לתרומה לנשים נפגעות אלימות. בנוסף יש את בוטיק ׳ריברייד׳ שמציע אאוטלט של שמלות כלה במחירים נוחים, וגם קבוצת פייסבוק שנקראת ׳שמלות כלה יד שנייה׳.
רכישה מיד-שנייה או השכרה מאפשרת חיים חדשים לפריט שכבר יוצר והיה בשימוש, במקום ייצור של עוד בגד חדש (בכל זאת יש לנו כבר מספיק בגדים ל-50 השנים הקרובות). כמובן שאחרי האירוע אפשר וכדאי להעביר את השמלות הלאה לכלה הבאה שתהנה מהן. - האוכל – אוכל הוא לרוב עניין מאוד מהותי בכל הקשור לאירוע החתונה. לזוגות שמעוניינים בחתונה אקולוגית יותר, עם טביעת רגל סביבתית נמוכה יחסית מומלץ לבחון אופציה של קייטרינג טבעוני. למזלינו יש כמה נפלאים כאלו: קייטרינג ׳פיס אוף נייצ׳ר׳ של הזוג דור עזרא ומורן נאור הוא קייטרינג מצויין שפועל על טהרת הצומח ועל מרכיבים עונתיים ובדגש על אוכל בריא, שנעים לרקוד לצדו ואין תחושה של פספוס של מוצרים מהחי, גם עבור מי שרגיל לאכול אותם; קייטרינג נוסף הוא ׳טורקיז׳ של מיכל מזרחי שמגיעה מהצפון הרחוק ומומחית במנות מותאמות אירועים למי שמעוניין בחתונה עם קייטרינג מהצומח; עוד קייטרינג מצויין בתחום הוא ׳איילה׳ שאת התפריט שלו בנה שף עומר טל ומציע מנות מוקפדות, טעימות ויפות לעין לכל מי שפשוט אוהב לאכול.
ועוד טיפ חשוב בכל הקשור למזון – חשבו את כמות האורחים שיגיעו ועדכנו את הקייטרינג או את האולם/גן כמה ימים לפני על המספר הסופי, על מנת שלא ייצרו יותר מנות משצריך. זה גם יחסוך לזוג בעלויות וגם ימנע בזבוז מזון. מומלץ גם לבקש קופסאות רב פעמיות מראש ובסוף האירוע לחלק לבני המשפחה, לזוג המאושר ולחברים את מה שנשאר על מנת שלא יזרק לפח. - גימיקים – כיום יש שפע של גימיקים עיצוביים ואינטראקטיביים לחתונות, שלפעמים יוצרים כמויות אדירות של פסולת בסוף האירוע: משקפי פלסטיק, כפכפים, קרניים מאירות ומה לא. בכנות? אין באמת צורך בכל זה. האירוע יכול להיות נטול גימיקים, ועדיין להיות שמח, יפיפה ומהנה לכולם!
ולאלה שלא רוצים לוותר – יש היום שפע של אופציות לייצור דברים בצורה קצת יותר מקיימת, למשל קונפטי מחירור קרטון/עלים יבשים, אורות קריסמס שאפשר אחרי החתונה להשתמש בהם בתוך הבית/בגינה/מרפסת, פרחים חיים/יבשים ועוד. פינטרסט ורחבי האינטרנט מלאים ברעיונות שלרוב יוצאים זולים יותר ומקוריים יותר. - הבר – בר החתונה, במיוחד בעונת הקיץ, הוא אחד מהמוקדים הפעילים יותר ביום המאושר. זכרו שאפשר לשתות בכוסות זכוכית ואפשר לשתות בלי קש. פעם כולנו עשינו את זה. לפעמים מרוב שהתרגלנו, נדמה שזה הסטנדרט. אחרי הכל לכוס זכוכית יש תחושה יוקרתית יותר וקש יכול לשכר אותנו מהר יותר- היופי ביתרונות האקולוגיים יכול להיות גם יתרון אישי שלנו.
ערב אחד (או צהריים) של חתונה יכולים להותיר פלסטיק לעוד לפחות 500 שנים על פני כדור הארץ, והאלכוהול או השתייה הקלה שבתוך הכוסות האלו זה בדיוק אותו משקה. בואו ננסה לזכור את זה ולתפוס ראש- במודעות. - הסעה – בחרתם להתחתן במקום מרוחק? נפלא! הסעה יכולה לצמצם את כמויות הרכבים שמגיעים לאירוע וגם לאפשר לחברים/משפחה לשתות בכיף. מומלץ לבחור בהסעה ממקום שקל להגיע אליו בתחבורה ציבורית ולדאוג לחבר שיהיה אחראי על כל החברים באמצעות קבוצת וואטסאפ. זה בדקך כלל גם מביא שמחה גדולה שפתאום חבורה גדולה של אנשים שאוהבים מגיעה לשמח.