קצת מודעות לא תזיק לאף אחד, בטח בזמן שאתם האחראים התורניים על הפלייליסט בנסיעה או במפגש החברתי. מה שגורם לכם לרצות להתנענע על הדשבורד, יגרום לחבר הכי טוב שלכם לרצות לברוח מהחלון ודווקא השיר שמביא אותו לדמעות עלול לגרום לכם להרגיש סוציופתים חסרי תחושות.
ובכל זאת גם כאן יש למדע מה לומר או לפחות לגרום לנו לנסות לשמוע שירים מסוימים בזמנים מסוימים. בכלל, ככל שנדע יותר על השפעות המוזיקה על חיינו, כך השירים שנשמע ישפיעו עלינו באופן חיובי. למשל, מחקר ישראלי שנערך בתקופת הקורונה בקרב אלפי נבדקים בעולם מצא כי מעבר לכוח של המוזיקה לשמור על מצב רוח חיובי, יש גם קשר חזק בין החשיבות שהנבדקים והנבדקות מייחסים למוזיקה בחייהם, לבין ההצלחה של המוזיקה להשיג את המטרות החשובות עבורם.
לצד מצעדי השירים העצובים/המרגשים/השחורים ביותר, מחקר שפורסם לאחרונה טוען שהוא מצא את הנוסחה ל"שירים הכי משמחים שיש". ד"ר מייקל בונשור שמלמד פסיכולוגיה מוזיקלית באוניברסיטת שפילד בדק ומצא כי לקטעים המוזיקליים עם הפוטנציאל הרב ביותר לגרום לתחושת שמחה יש קצב של 137 פעימות לדקה (קצב לב תקין במצב מנוחה נע בין 60 ל-100 פעימות לדקה). בנוסף, כדי שהשיר ינצח על בטוח את הדיכאון נדרש שיהיה לו מבנה קלאסי המורכב מבית-פזמון-בית-פזמון, אך עם שילוב של אלמנטים בלתי צפויים כמו אקורד שביעי: "אנחנו אוהבים את האקורדים השביעיים מכיוון שהם מוסיפים עניין; אקורדים רגילים משתמשים בשלושה צלילים, בעוד שהאקורד השביעי מוסיף תו נוסף המספק תחושות של מתח מוזיקלי והקלה".
על פי הכללים האלו, ד"ר בונשור פרסם 10 שירים שלדבריו עונים על כל הפרמטרים. את המקום הראשון קוטף השיר "Good Vibrations" של הביץ' בויז, אחריו "I Got You" של ג'יימס בראון, "Get the Party Started" של להקת Pink ו-"Uptown Girl" של בילי ג'ואל. "אנחנו אוהבים שילובים של כלים כמו חצוצרות או גיטרות חשמליות במקום כלים רכים יותר", הוסיף בונשור. "ולבסוף, קצב חוזר או ריף גיטרה שאנשים יכולים להיצמד אליו, מהווה את הדובדבן שבקצפת".
בהתבסס על הפרמטרים של ד"ר בונשור , מספר מפיקים יצרו טראק אופטימי בשם " The Lighter Note":
10 השירים הטובים ביותר לפי הנוסחה של ד"ר בונשור: