בין אם זה סמל קטן על פרק היד שלך או שרוול מלא, קעקועים כבר מזמן הפכו לצורה של ביטוי עצמי ויצירתיות עבור מיליוני אנשים ברחבי העולם. עבור חלקם, הקעקוע הוא דרך להנציח אירועי חיים חשובים או אנשים אהובים שנפטרו ועבור אחרים, הם פשוט דרך להוסיף קצת צבע ויצירתיות לגופם. אז מה מניע אנשים לעשות קעקועים, האם יש קהל "מקועקע" יותר ומה זה צ'סט פיס?

לקראת יריד קעקועים שייערך ב-19-20.5 בגני התערוכה, פנינו למקעקעים אביהו בן גידה מ"סטודיו גידה" ושי דאודי, יזם הכנס והבעלים של tlv ink לתת לנו קצת מידע על הנושא.

אז מה הישראלים מקעקעים?
"הכל! בעולם הקעקועים יש סגנונות שונים ובתוך כל סגנון יש את ה'בסט-סלרס' שלו. כך, למשל, בתחום הריאליסטי, התחום שבו מקעקעים תמונה, פנים, בעל חיים בצורה האמיתית ביותר וכד' נראה לרוב פנים של אדם אהוב או בעל חיים".

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by GIDA TATTOO (@gida_tattoo_tlv)

 
מה הטרנדים הכי חמים היום?
"גם בקעקועים יש טרנדים. בשנים האחרונות הטרנד היה קעקוע של אריה והיום אנו רואים יותר ויותר מקעקעים שמעדיפים לקעקע דמויות של דיסני או סצנות מסרטים. טרנד  נוסף הוא אצל גברים (לרוב אחרי גיל 40) שסיימו אולטרה מרתון והם מקעקעים את לוגו התחרות על עצמם". 

כמה זה כואב?
אם חשבתם על קעקוע אבל אתם מפחדים שזה יכאב, דאודי ממליץ לכם לנשום עמוק. "יש אמנם בשוק משחות מאלחשות אך הן לא ממש מאושרות לשימוש. יחד עם זאת כדאי לכם לדעת שהאזורים שבהם הכי פחות יכאב לכם נמצאים הם הזרוע, רגל וכתף. האזורים הכואבים ביותר הם הצלעות, מפשעות, צוואר והחלק הפנימי/אחורי של הברך".

למי אסור להתקעקע?
דאודי מצביע על מספר קבוצות. "ראשית, אנשים תחת השפעת סמים ואלכוהול. הן בגלל שאנשים במצב כזה פחות מודעים להחלטה שעומדת בפניהם אבל גם בגלל שאלכוהול מרחיב כלי דם וכך הדיו נפלט החוצה. קבוצות נוספות הם אנשים לא יציבים נפשית, ילדים ונוער (עד גיל 16 החוק אוסר). כמו כן, אנשים שמקבלים מדללי דם חייבים להיוועץ ברופא, אנשים שעוברים טיפולים כימותרפיים וכן נשים בהריון".

מי הקהל שמתקעקע הכי הרבה?  
אם חשבתם שיש קהל מיוחד שמקעקע, אתם תתאכזבו. אין קהל מאופיין. כולם מקעקעים – בכל גיל, בכל סטטוס ומקצוע. "מנערים.ות בני 16 שבאים עם ההורים (הגיל המינימלי לקעקוע) ועד סבתות שבאות לקעקע את השמות של הנכדים. אם פעם זה היה מחתרתי - היום זה 'בחוץ'".

יחד עם זאת, גידה כן מצביע על קהל מעניין די חדש – גברים שחווים את משבר גיל ה-40 שמחליטים שהגיע העת להתקעקע. אצלם, בגלל שהם עובדים ובעלי משפחה, נדיר שיעשו משהו דרמטי בתור קעקוע ראשון ולרוב הם יסתפקו בקעקוע קטן". 

יש בקשות שתסרב לקעקע?
"פעם הגיע מישהו שביקש קעקוע של צלב קרס וסירבתי. יחד עם זאת, ההחלטה היא לכל מקעקע בפני עצמו. סיבות נוספות לסירוב (מלבד אלו שאסור להם לפי מה שצוין לעיל) הם אנשים שביקשו קעקוע גדול במיוחד והמקעקע חשב שהם עלולים להתחרט בהמשך או שביקשו לקעקע באזור לא מומלץ לקעקוע", אומר דאודי.
 

 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by GIDA TATTOO (@gida_tattoo_tlv)

 
כמה אנשים מתחרטים אחר כך?
גידה נתקל לא מעט בכאלה שהתחרטו. "לרוב, החרטות הם על קעקועים של אקסים ואקסיות ולכן, כמי שחוזה זאת מראש, אני משתדל 'להוריד' את המקעקע מלעשות זאת בגלל שהוא עלול להתחרט בעוד תקופה. יש גם כאלו שרוצים לחדש/לקעקע בשיטות החדשות שיש היום".

איך "מוחקים" קעקוע?
"קיים טיפול ייעודי בלייזר לשם כך. כמות הטיפולים הנדרשת תלויה בגודלו של הקעקוע, צבעוניות, האזור בגוף בו הוא ממוקם ועוד אבל זה כמובן לגמרי אפשרי".

רוצים לדבר את שפת הקעקועים? כדאי שתכירו את המונחים: 

שרוול: קעקוע על כל היד
גרב: קעקוע על כל הרגל
בק פיס (
back piece): קעקוע על כל הגב
צ'סט פיס: קעקוע על החזה. 
 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by GIDA TATTOO (@gida_tattoo_tlv)

ומבחינת סוגי קעקועים, גם כאן יש מושגים:

fine line - קעקועי קווים דקים ועדינים
מיקרו ריאליזם – קעקועי ריאליזם בגודל קטן (בדרך כלל לא אפשרי)
קעקועים שבטיים – קעקועים בסגנון שבטים כמו המאורי מניו זילנד או האינקה האינדיאנים
דוט וורק (קעקועי נקודות) - קעקוע שבנוי מנקודות בלבד
בלאק וורק - קעקועים מאוד מאסיבים בצבע שחור (צביעה של האיבר המבוקש בשחור)
טרידישינל - מגוון סגנונות קעקוע מתרבויות שונות ומגוונות
טראש פולקה - קעקועים בסגנונות משולבים עם מריחות צבע
צבעי מים - קעקועים בסגנון צביעה של צבעי מים עם נזילות ואבסטרקט