זה כבר למעלה מחודשיים שאנחנו חיים במציאות הזויה, מבלבלת, טראגית, מאתגרת, מלחיצה. מצד אחד, רובנו בקושי מצליחים לפתוח עיניים בלי לבכות וייאוש גובר הוא חלק ממנת חיינו. מצד שני, דווקא עכשיו, הרצון להיאחז בחיים ובאנשים יקרים ובאהבה שתקיף אותנו גדול מתמיד. תוסיפו לזה הרבה מאוד חיילים במדים, ודומה שהביקוש לאהבה ולזוגיות רק גובר. תקראו לזה אסקפיזם, או טרנד השפם, אבל משהו קורה שם בחוץ. איך מוצאים אהבה דווקא בימי משבר ולמה חשוב לשים לב כשסוף סוף מצאתם משהו שנראה ראוי?

לדברי מייקל קיי, מנהל התקשורת וסושיאל מדיה הבינלאומי ב-OkCupid, מסביר שזה לגמרי אנושי.  "כשאנחנו נמצאים בתקופת משבר, הרצון לזוגיות, אוזן קשבת או חיבוק חם מתעוררים באופן אוטומטי. כמו כן, סביבה לא יציבה, דווקא תייצר אצלנו תחושה שאנחנו רוצים למצוא יציבות במקומות אחרים, כמו למשל זוגיות. הרווקים ורווקות ממשיכים לשמור על אופטימיות, למרות סיר הלחץ שהם נמצאים בו כעת, ופועלים לקדם את הרצונות שלהם - כך למשל אנחנו רואים מנתוני OkCupid ש-72% מהנשים ו-58% מהגברים עדיין ממשיכים לצאת לדייטים".

ואכן, בתקופה האחרונה חיפושי הזוגיות גם יוצאים מעולמות האפליקציות שעדיין עובדות שעות נוספות. כך למשל פינות של מילואימניקים מסוקסים ומשופמים באינסטגרם שמחפשים אהבה, ופוסטים מפורטים בפייסבוק על החברה הכי טובה עם המלצה ונימוק משכנע לעילא על למה היא השידוך המושלם.

אבל יש דברים שגם מלחמה לא תשנה אותם. רבים מאתנו מתקשים לדעת אם הם מתקדמים בכיוון הנכון למציאת זוגיות. בעולם של שפע מטורף וזמן מוגבל, איך נדע שאנחנו בדרך לקשר הדדי ומספק? איך נדע מה הם ה"דגלים הירוקים" שמסמנים לנו שאנחנו בדרך למערכת יחסים בריאה ומוצלחת? שהצד השני שווה זמן והשקעה?  קרולין סרור, מנהלת תעשיית הלייף סטייל בחברת ההייטק נטורל אינטליג'נס שעוסקת בהשוואות מקוונות, בין היתר של אפליקציות ואתרי היכרויות, עם 10 סימנים שכדאי שתשימו לב אליהם בדרך למערכת יחסי מוצלחת, גם בימי מלחמה. 

 

 השאלות של הפרטנר מותאמות אליך

הרבה אנשים מסתמכים על שאלות גנריות כמו "איך עובר היום שלך?" או "מה אתה עושה בסוף השבוע הזה?" או רחמנא ליצלן "ספרי לי משהו מעניין על עצמך" כשהם מדברים לראשונה עם מישהו. שאלות כלליות וגנריות לא צריכות להיות דיל ברייקר אוטומטי כמובן, אולי הצד השני מובך  או שפשוט אין לו הרבה מה להגיד. עדיין, מי שיודע להתעניין ולשאול שאלות בצורה מותאמת וספציפית  צריך לקבל על זה אקסטרה. מי ששמה לב לתחומי העניין שרשמת בפרופיל שלך, מי שידע להתייחס לרפרנסים שציינת או בקיצור, יודע לשים לב לפרטים הקטנים – מדובר בדגל ירוק מאוד. שאלות מותאמות מצביעות על אכפתיות, יכולות הקשבה מפותחות, ובעיקר, על כך שהם משקיעים בכם מאמץ.

לא נגמרים לכם נושאי השיחה

כימיה ומשיכה פיזית הם מרכיבים חשובים בקשר, אבל הם יכולים להספיק רק עד שלב מוקדם. חשוב להרגיש שהשיחה זורמת בטבעיות ושיש לכם מספיק נושאי שיחה. עם זאת, נרצה לוודא שגם לנו יש מקום בשיחה, שהצד השני לא משתלט על השיחה וממלא את החלל במילים, אלא גם מקשיב ונותן מקום.

 הצד השני עסוק בפלירטוט. איתך

אם הצד השני משתמש באימוג'ים פלרטטנים או זורק מחמאות, זה לגמרי דגל ירוק. זה אומר שהם לא חוששים לשים את הקלפים על השולחן ולסמן את הכיוון אליו אתם הולכים. הרי בסופו של דבר, אנחנו מחפשים מישהו שמראה כלפי חוץ שהוא מחבב אותנו. ואם גם אתם מרגישים אותו הדבר, שימו לב שאתם משיבים בפלירטוט חוזר. זו זכייה אמיתית. 

 הצד השני מגיב להודעות בזמן סביר

אם למישהו לוקח שעות ארוכות להגיב לכם להודעות, ישנה אפשרות שהם מאוד עסוקים, אבל סביר להניח שאתם פשוט לא ממוקמים גבוה בסדר העדיפויות שלהם. מהצד השני, אם הם מגיבים בתוך שעה-שעתיים לרוב, זה סימן מצויין. במערכת היחסים עצמה תרצו שהצד השני יהיה זמין ותגובתי וההתנהלות מההתחלה מהווה אינדיקציה מעולה להמשך הקשר. כמובן, לא מדובר בימים נורמליים ונתאים את הציפיות שלנו לזמינות ההגיוניות ולא נכעס אם מישהו לא עונה להודעת "בוקר טוב" אם הוא לוחם בעזה. פרופורציות.

הצד השני פתוח איתך

אם הצד השני מצליח להתקדם מעבר לשיחות חולין ותחושת "ראיון עבודה" ולהיפתח בנוגע לחלומות, השאיפות והפחדים שלהם, זה סימן שהם יודעים להתמודד עם אינטימיות. היכולת להפתח בשלבים מוקדים מעידה על סיכוי גבוה להצליח לנהל שיחות קשות ומורכבות בעתיד בצורה בונה.

כמובן, חשוב להדגיש שזה לא אומר שהצד השני, בדיוק כמוכם, חייב לשתף את הסודות האפלים, הטראומות מהעבר או הפרטים הכי אינטימיים שלהם על ההתחלה בשביל להוות בן או בת זוג טובים.

 

הצד השני ברור לגבי הכוונות שלו

חשוב שכל אחד מהצדדים יבהיר מה הוא מחפש מההתחלה כדי שאף צד לא יבזבז את הזמן שלו בניסיון להבין את הכוונות של הצד השני. אמנם שיחות "יחסינו לאן" ממש לא צריכות להתרחש על ההתחלה, זה דגל ירוק אם הצד השני יודע לבטא מה הוא מחפש, שמעיד על יכולות תקשורת ברמה גבוהה. למשל, אם הצד השני משתף בפתיחות בנוגע לסוג מערכת היחסים שהם מחפשים, רצינית יותר או פחות ובנוגע למה הם מחפשים בבן או בת הזוג שלהם.

 אתם מרגישים בנוח ביחד

חשוב שהצד השני יגרום לכם להרגיש בנוח להיפתח. זה בעצם אומר שהפרטנר מגיב בצורה אמפטית ולא שיפוטית ומנסה להבין את נקודת המבט שלך במקום לנסות לכפות אותה. עם הזמן והאמון שנבנה, תוכלו לבחון עד לאיזו רמת פתיחות תוכלו להגיע איתם.

 הצד השני מדבר באופן חיובי על המשפחה שלו

אם מישהו קרוב למשפחתו, זה סימן טוב לכך שהוא מעריך את מערכות היחסים שלו ומסוגל להסתדר עם אנשים. כמובן, לא לכולם יש יחסים טובים עם המשפחה, וזה לא תמיד בשליטתנו. אבל אם הם מסוגלים לשקף את היחסים המשפחתיים הקשים שלהם וללמוד מהם, זה סימן חיובי. זה אומר שיש להם גישה חיובית והם מסוגלים להתמודד עם מצבים קשים.

הצד השני מדבר בצורה נעימה על האקסים/יות

ברור שלא כל מערכות היחסים הקודמות שלנו היו חיוביות. בכל זאת, אם מישהו מדבר על האקס בכבוד, גם אם דברים לא הסתדרו ביניהם, זה סימן חיובי שהוא מחויב להתייחס לבת הזוג שלו בצורה הגונה גם ברגעים הקשים.

היא עדיין ידידה של האקסים שלה? אפילו יותר טוב! להישאר בקשר עם האנשים שהיו חשובים לנו זה דורש בגרות רגשית. אבל אם מישהו מלכלך על האקסית או מתלונן עליה כל הזמן, זה עשוי להיות סימן לכך שהוא לא ממש טוב בהתמודדות עם קונפליקטים.

 הצד השני מביע רצון להתקדם לקביעת פגישה בזמן סביר

אמנם זה יכול להיות נחמד להתכתב באפליקציה או בווטסאפ ולהכיר לפני שנפגשים, אבל ההתכתבות המקדימה צריכה להימשך לזמן מוגבל. אחרי הכול, כל העניין הוא למצוא מישהו שאתם נהנים לבלות איתו פנים מול פנים. אם עברו שבועות והם לא הציעו להיפגש, הציעו משהו בעצמכם. אתה לא רוצה לבזבז זמן על דיבורים אם אין אופק אמיתי לפגישה. כמובן, נחזור ונסייג שכיום חלק מהאנשים מפונים, אחרים במילואים או עם קושי אחר להיפגש. לכן, נבחן את הזמינות להיפגש לפי הנסיבות.