בואו נהיה כנים: הכתבה הזו, ככל הנראה, לא תוציא אתכם מהמינוס אבל היא גם לא תכניס אתכם לאחד כזה. היא פשוט תיתן לכם כמה פרטים שאולי פספסתם בדרך לעו"ש. הנה כמה דברים קטנים שכדאי להכיר בהנחה שיש לכם חשבון בנק וחלומות על חופשה בחו"ל.
מה המשמעות של מינוס בכלל?
"מינוס היא ההלוואה הכי יקרה שיש ועדיף ככל הניתן להימנע ממנה ובטח לא להשתמש בו כדי לבצע רכישות גדולות. שווה לפנות לבנק שלכם ולשאול אם הם מציעים שירות התרעות על כניסה למינוס ששולח הודעה יזומה אפילו אם יש שקל אחד של יתרה שלילית בחשבון", אומר גיל אשר לוי, ראש תחום מומחיות בנקאית, ONE ZERO
חוסכים בפיקדונות? קודם סגרו את המינוס
"יש לכם הוראת קבע לחיסכון או מפקידים מדי פעם כסף לפיקדון למטרות שונות? מצויין. רק שימו לב שאם אתם נכנסים למינוס בחשבון עדיף לשחרר חלק מהכסף בפיקדון כדי לסגור את המינוס כי הריבית שאתם משלמים על המינוס גבוהה משמעותית מהריבית שאתם מקבלים על הפיקדון. שווה להיכנס למחשבון של משרד האוצר ולראות כמה עולה לכם המינוס, בשקלים", מסביר אשר לוי.
מזמינים חופשה בחו"ל? שימו לב לעמלות
מתכננים חופשה בחו"ל בקרוב או סתם אוהבים לקנות באונליין באתרים בחו"ל? הטיפ הזה שווה לכם מאות שקלים בשנה. "לפני שאתם בוחרים באיזה כרטיס אשראי לשלם תתקשרו לבנק ותשאלו מה עמלת המרת המט"ח בכרטיס. ברוב הכרטיסים העמלה מגיעה ל-3%. זה אומר שאם תזמינו חופשה משפחית בחו"ל שעולה 30 אלף שקל, תשלמו לבנק עד 900 שקלים, רק על עמלת המרת המט"ח. אפשר להתמקח על העמלה הזו ולבקש להפחית אותה", ממליץ אשר לוי.
זקוקים להלוואה מהבנק? בנוסף לגובה הריבית, הכירו את עמלת הטיפול
החלטתם לרכוש רכב חדש או לשפץ את הבית ואתם זקוקים להלוואה? שימו לב שאם מדובר בהלוואה בגובה של מעל 100 אלף שקלים, הבנקים גובים עמלת טיפול באשראי שנעה בין 1000 שקלים ויכולה להגיע גם ל-10 אלף שקלים, בתלות בגובה ההלוואה. לכן חשוב לשים לב, לא רק לגובה הריבית אלא גם על העמלות. גם כאן כדאי ורצוי לבקש פטור מהעמלה הזו.
לא נכנסים למינוס? חסכו עמלה מיותרת
החשבון שלכם תמיד בפלוס? אם כך אין שום סיבה שתשלמו עמלה שנקראת "עמלת הקצאת אשראי" שעלותה נעה בין 60-100 שקלים בשנה.
המסמך שיחשוף לכם כמה עולה לכם הבנק מחכה לכם באפליקציה
אתם יודעים בדיוק כמה עולה לכם חשבון החשמל, הארנונה, הסלולר, הנטפליקס אבל כמה עולה הבנק? התשובה מופיעה במסמך ששולח לכם הבנק אחת לשנה ונקרא "תעודת הזהות הבנקאית". "אתם יכולים לחפש אותה באפליקציה של הבנק או בקשו אותו מהבנקאי שלכם. תגלו שם כמה ריבית שילמתם בשנה החולפת וכמה עמלות. שימו לב שעמלות המרת המט"ח בכרטיס האשראי לא כלולות בתעודה", אומר אשר לוי.