יש ימים בקלנדר שבאמת מצליחים לבלבל אותנו. מצד אחד, נחמד, שלא לומר מוזר, שלא לומר "למה בעצם?" שיצרו יום למשל לאיגואנה (8 בספטמבר) או יום לסלמי (7 בספטמבר) או אפילו אחד לגורדי השחקים (3 בספטמבר), אבל לצד אלו יש ימים שכאילו אומרים את המובן מאליו לגבי כל השנה. כזה הוא יום "חבקו את הכלב שלכם" שצויין החודש (10 באפריל). 

יודע כל בעל כלבים (או לפחות כך אנחנו רוצים להאמין) שיום בלי חיבוק וליטוף של חיית המחמד המופלאה הזו לא נחשב יום של ממש. ובכל זאת, חשיבות החיבוק אולי לא נאמרת מספיק. מחקרים הראו כי כשאנו מחבקים את כלבנו, משתחרר בנו וגם בכלבים הורמון הנקרא "אוקסיטוצין" הידוע כהורמון האהבה. הורמון זה עשוי להשפיע על יצירת האמון הבין אישי וכאשר הוא מופרש אצל הכלב שלכם, הוא מבין שאכפת לכם ממנו.

אבל למה לשמור את המגע והחיבוק הזה רק לשעות הפנאי? מרבית האנשים מבלים שעות רבות מיומם במקום העבודה. לכן, מחקרים הראו כי מקומות עבודה המאפשרים לעובדיהם להביא איתם את הכלב שלהם מספקות תמיכה חברתית לעובדים כולם ומסייעות להפחתת מתחים. הבאת כלבים לעבודה עוזרת לאיזון בריא בין עבודה לחיים ובעיקר חשובה לבריאות הנפשית. ולא רק. הנה כמה סיבות ממש טובות לקחת את הכלב גם לעבודה ואם ההנהלה לא מאפשרת, הזדמנות טובה לתת להם לקרוא את הכתבה הזו.  

  1. מסתבר שכלבים גם מסייעים לשימור עובדים

    "מחקרים מראים שחברות אשר ידידותיות לחיות מחמד מצליחות למשוך אליהן יותר עובדים לעומת אלו שלא. עובדים אלו נוטים להישאר בחברה לטווח ארוך יותר, במיוחד בני דור ה – Y שמעריכים יותר סביבת עבודה שמאפשרת להביא את חיות המחמד איתם", אומרת לנו סטפני ברדה, סמנכ"לית שיווק ברשת מתחמי העבודה המשותפים Urban Place.

  2. האווירה במשרד נינוחה יותר בנוכחים כלבים

    נפש בריאה לצד חברו הטוב של האדם. עוד נמצא במחקרים עד כמה נוכחות של כלבים משפיעה על בריאות הנפש והרווחה הנפשית. "במקומות עבודה ידידותיים לכלבים, גילו כי העובדים רגועים יותר והתחושה החברתית בין העובדים טובה יותר עם פחות מתחים", אומרת ברדה.
  3. הקשר בין סיבוב פיפי ליעילות בעבודה

    "אחד היתרונות המפתיעים של הבאת כלבים למקום העבודה הוא הגדלת התפוקה. מכיוון שהכלב צריך מדי פעם לצאת החוצה למען הצרכים שלו - כך העובד עושה הפסקה יזומה, נושם אוויר צח, עושה פעילות גופנית ועל ידי כך מופחת הלחץ שברוב המקרים מקשה על הפרודוקטיביות שבעבודה והמוח נקי לחשיבה צלולה יותר".
  4. שיפור התקשורת הבין אישית

    "ברור לנו שבמקום העבודה לא תמיד נסתדר עם כולם, אך עם כלבים במשרד ניתן ליצור בסיס משותף לחברויות. כלבים עוזרים לאנשים רבים להרגיש בנוח ויכולים לסייע באינטראקציה ותקשורת בין אישית. ההתנהגות המתוקה והמצחיקה של הכלבים יוצרת סיבה לצחוק בין עמיתים לעבוד", אומרת ברדה.

  5. נטוורקינג קל

    אין דבר ששובר את הקרח טוב יותר מכלבים (וילדים). "בזכות הכלבים הקופצניים שאוהבים להכיר אנשים חדשים בלי בושה עובדים שאינם מכירים, במיוחד במתחמי עבודה, מתחילים לדבר ולהכיר אחד את השני. בזכות היכרות עם אנשים שעובדים משרד לידנו ניתן להתחבר ולמצוא חברים לעבודה ובעיקר להגיע לשיתופי פעולה אפשריים".
  6. משפר את התדמית של מקום העבודה

    מקומות עבודה שמאפשרים לעובדיהם להגיע יחד עם כלביהם לעבודה נחשבים על ידי עובדיהם ולקוחותיהם למקומות עבודה ליברליים, בעלי קו מחשבה חדשני ובעלי אכפתיות לאחר. "מצאנו שלקוחות המגיעים לפגישות עבודה במקום עבודה עם כלבים נמצאים במצב רגוע ונעים יותר מאשר ממקומות עבודה בהם אין כלבים".

  7. התחשבות באחר

    ומה קורה עם אנשים שפחות מתחברים לרעיון של כלב בסביבתם משלל סיבות? ברדה מסבירה כי הדבר הזה כמובן יכול לקרות אבל גם כאן אפשר למצוא את היתרונות בדבר. "עובדים שמביאים את כלביהם לעבודה נתקלים לעתים בעובדים אחרים שלא מעוניינים שכלב יתקרב אליהם. אפילו אם בעיני הבעלים הכלב שלהם חמוד, צריך להבין שלא כולם רואים בו כך. המפגש עם עובדים כאלו תלמד את בעלי הכלבים את הצורך בלהתחשב ברצונותיו של האחר ואולי בכך העובדים שלא אוהבים כלבים יתחילו להתעניין ולרצות בקרבת הכלב.



    ככל הנראה תמיד יהיו מקומות בהם הכלב נחשב לאורח רצוי אל מול כאלו שפחות. אך כפי שניתן להסיק הכלב יישאר חברו הטוב ביותר של האדם תוך גילוי אהבה נטולת אינטרס. לנוכח התרבות הארגונית החדשה שהשתנתה במקומות רבים בעקבות נגיף הקורונה שנכנס אלינו בשנתיים האחרונות, הליברליות בעולם הקריירה חוגגת ולצד העבודה ההיברידית של האנשים גם הכלבים זכו ליהנות מן המצב".