הימים האחרונים הציפו את כולנו באינסוף פוסטים וסרטונים קשים, רובם ככולם מותירים אותנו פשוט ללא מילים. התיעודים הקשים יוצאים יותר ויותר החוצה, וטוב שכך כי במסגרת המלחמה על הבית יש גם את המלחמה על הרשתות החברתיות, שכבר מוצפות בעשרות סרטוני הסברה בכל השפות. לכל הפוסטים והסרטונים של מטה ההסברה האזרחי, בעשרות שפות.

לצד הפצת המסרים שלנו, חלק גדול מההתמודדות ברשת היא אל מול המוני הבוטים שמפעיל חמאס, שמפיצים מדי יום אלפי פוסטים בכל רחבי הרשת. איך לדווח על פוסטים "בעייתיים", מהי הדרך היעילה להתמודד עם תגובות בעייתיות בפוסטים שאנחנו מעלים וגם איך מצמצמים במידת הצורך את החשיפה האישית לתכנים קשים? - מאיה גוברין הכהן, מומחית סושיאל לעסקים עם כל הטיפים וההנחיות לעבודה יעילה בימים אלו ברשתות החברתיות.

סרטוני ההסברה של mako

איך לשתף רילס בפיד?

חשוב להעלות חומרים גם בפיד ולא רק בסטורי, כדי שיגיעו לא רק לעוקבים שלכם אלא לקהל הרחב (כמובן אם זה לא עושה לכם טוב, תישארו בגזרה הביתית שלכם).
איך עושים את זה? 

View this post on Instagram

A post shared by מאיה גוברין הכהן | אינסטגרם לעסקים | ייעוצים, סדנאות והרצאות (@maya_digital_marketing)

 

האשטאגים שמומלץ להוסיף לסרטונים ולפוסטים

#standwithisrael #hamasisisis

#israel

#amisraelchai

#stoptheterror #freeourkids_ii

#israelunderattack

#israelnews

הסיפור מאחורי ההאשטאג HamasisISIS#

איך לדווח על עמוד שנאה?

כך מדווחים על פוסטים מסיתים נגד ישראל ברשתות החברתיות

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎מאיה גוברין הכהן | אינסטגרם לעסקים | ייעוצים, סדנאות והרצאות‎‏ (@‏‎maya_digital_marketing‎‏)‎‏

 

איך להתמודד עם תגובות בעייתיות בפוסטים?

אם מופיעות בפוסט שאתם העליתם תגובות פרו פלסטיניות אפשר לענות, להתעלם, למחוק, לעשות בלוק וגם לדווח.

אם אתם רואים פוסט הסברה של מישהו אחר שמופיעות בו תגובות פרו פלסטיניות - חשוב לא להגיב! כי זה מעלה את החשיפה של הפוסט, אלא רק לדווח כדי שיסירו את אותן התגובות או יחסמו את אותם מגיבים.

איך לצמצם חשיפה לתכנים קשים?

הרשתות החברתיות מוצפות בסרטונים, חלקם קשים ביותר לצפייה אך מטרתם חשובה שלא לומר קריטית להמשך מאמצי ההסברה. כמובן, אתם ממש לא חייבים להיחשף להם, אם יש דפים מסוימים שאתם יודעים שהם כוללים תכנים קשים אתם יכולים לחסום את האפשרות שהם יופיעו אצלכם בפיד.

איך עושים את זה?

אינסטגרם. נכנסים לסטורי, 3 נקודות ואז mute.

פייסבוק. נכנסים לעמוד האישי - הגדרות ופרטיות – העדפות - ניוז פיד - השתקה זמנית (כדי לא לראות פוסטים מאנשים מסוימים), ביטול מעקב (כדי להפסיק לעקוב אחרי אנשים מסוימים). אפשר גם לקבוע מי יוכל לראות את התכנים שאנחנו מעלים - נכנסים ל"עוקבים ותוכן ציבורי" ומחליטים מי יכול לעקוב אחרינו. איך לצמצם את החשיפה לתוכן גרפי ברשת?