מתכונים לסופגניות

>> ברכות הדלקת נרות חנוכה

לביבות תפוחי אדמה

לביבות תפוחי אדמה אפויות

מה? על ההתחלה לביבות בתנור? מה עם נס פך השמן והכל? אז כן, השנה אנחנו מתחילים עם לביבות תפוחי אדמה אפויות, גם כי כבר ניסינו אותן ויצא אש (אתם באמת חייבים לנסות, רון יוחננוב הזה יודע מה הוא עושה), וגם כי אנחנו מעדיפים לשמור את השמן שלנו לסופגניות.

למתכון: לביבות תפוחי אדמה אפויות

>> והנה מתכון ללביבות תפוחי אדמה ובטטות

לביבות תפוחי אדמה אפויות (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
לביבות תפוחי אדמה אפויות | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

לביבות ירק ותפוח אדמה

לביבות כמעט קלאסיות אבל לא - שילוב נהדר ומתבקש בין לביבות רגילות ללביבות עשבי תיבול. 

למתכון: לביבות ירק ותפוח אדמה

לביבות ירק של עדיקוש (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
לביבות ירק של עדיקוש | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

המדריך ללביבות תפוחי אדמה מושלמות

האמת, אחרי המדריך הזה לא באמת תצטרכו שום מתכון אחר. כאן תקבלו את כל האינפורמציה שאתם צריכים, מסוג תפוחי האדמה המומלץ ועד השאלה הנצחית האם באמת חשוב לסחוט את הירקות. לכו עם המתכון הזה, וניצחתם את החג.

>> למתכון: לביבות תפוחי אדמה מושלמות

מדריך לביבות בנדיקט - שלב הטיגון (צילום: שרית גופן, יחסי ציבור)
מדריך לביבות בנדיקט - שלב הטיגון | צילום: שרית גופן, יחסי ציבור

לביבות תפוחי אדמה במרקם עדין

את המתכון הזה קיבלנו מקרן ארגמן, בעלת קבוצת הפייסבוק המתעצמת והולכת "קרן מקלילה את המטבח", והסיבה שאנחנו מתים עליו, לבד מזה שיוצאות ממנו לביבות כל כך יפות וסימטריות וטעימות, היא שהוא מחליף את הפומפייה במעבד מזון ובכך חוסך לנו זמן יקר מאוד (וגם איזה חתך או שניים באצבע). מתכון מפורט במיוחד, מושלם למתחילים.

>> למתכון: לביבות תפוחי אדמה במרקם עדין

לביבות במרקם עדין של קרן ארגמן (צילום: קרן ארגמן, קרן מקלילה את המטבח)
המלצה: להכפיל כמויות | צילום: קרן ארגמן, קרן מקלילה את המטבח

לביבות ירקות

המתכון הזה הוא מהספר של אפרת ליכטנשטט, ושם קוראים להן "קציצות נחמה". תמצאו בהן, מלבד תפוחי האדמה, גם גזר, קישואים, בצל ושלל תבלינים, ואם לשפוט לפי ההיכרות שלנו עם אפרת ליכטנשטט, הן בטוח מצוינות.

>> למתכון: לביבות ירקות

קציצות נחמה (צילום: אפרת ליכטנשטט, "אז מה את עושה כל היום", הוצאת כתר)
לביבות ירקות של אפרת ליכטנשטט | צילום: אפרת ליכטנשטט, "אז מה את עושה כל היום", הוצאת כתר

ערוק - לביבות ירק עיראקיות

המתכון של אבי ביטון ללביבות הירק העיראקיות, שאף בית עיראקי אינו שלם בלעדיהן.

>> למתכון: ערוק - לביבות ירק עיראקיות

ערוק - לביבות ירק עיראקיות (צילום: נמרוד סונדרס,  יח"צ)
ערוק - לביבות ירק עיראקיות | צילום: נמרוד סונדרס, יח"צ

הלביבות של אמא

מתכון קלאסי ללביבות, מהסוג שחייבים על השולחן בכל הדלקת נרות. פריכות, שפיציות, שמנוניות במידה, עם הרבה בצל מתקתק וטיפטיפונת קינמון או מוסקט - לזלול עם שמנת חמוצה ולהודות לאל על חגי ישראל.

>> למתכון: לביבות תפוחי אדמה קלאסיות

>> לביבות תפוחי אדמה של אהרוני

לביבות תפוחי אדמה (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
לביבות תפוחי אדמה. כאלה חייבים, עכשיו נראה מה עוד | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

לטקס של קרן אגם

במתכון של קרן אגם תמצאו את המתכון הבסיסי והפשוט ללטקס תפוחי אדמה, ובסופו שלל רעיונות לגיוונים עם ירקות וגבינות. 

>> לטקס - לביבות קלאסיות לחנוכה

לטקס - לביבות תפוח אדמה של קרן אגם (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
לטקס קלאסיות של קרן אגם | צילום: קרן אגם, mako אוכל

אם אתם רוצים מתכון ללטקס ביתיות שגם מדגים לכם את כל שלבי ההכנה בתמונות - לכו על מתכון הלביבות של חן שוקרון שלנו. ועוד אחד של שוקרון: לביבות ריקוטה ודבש

ואם כל הקטע של התפודים הדליק אתכם - הנה עוד כמה הצעות מעולות ללביבות מהשפים של מסעדת הבסטה

לביבות תפוחי אדמה, פותחים בסטה (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
לביבות של הבסטה | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

דיסקיות תפוחי אדמה בתנור

את המתכון הזה, של אסתי ידידיה, אנחנו תופסים כהברקה אמיתית. אין כאן כמעט מרכיבים - רק תפוחי אדמה מגוררים, בצל ושום, שמן זית ותבלינים - ובכל זאת הוא מנפיק מנה פצצתית ופציחה, שילדים מתים עליה. פשוט מכינים דיסקיות דקות ואופים בתנור. התוצאה - חטיפי צ'יפס פריכים, שלא עמדתם בשבילם מעל המחבת אף לא חצי דקה. חנוכה הוא הזדמנות מעולה ליהנות שוב מהמתכון הזה.

>> למתכון: דיסקיות תפוחי אדמה בתנור

דיסקיות תפוחי אדמה אפויות (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
דיסקיות תפוחי אדמה. יש לנו פיצוח | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

לביבות תפוחי אדמה וגבינות

מי שטוחן כל חג, כבר שנים, לביבות תפוחי אדמה מסורתיות בטוח מכיר את ההרגשה: מצד אחד הגעגוע למאכל המסורתי, המוכר והטוב, מצד שני כמיהה למשהו חדש, כי כמה אפשר. אז המתכון הזה, של טל יעקב, עונה על שני הצרכים האלה: לביבות רגילות וטובות, מחוזקות במעט ריקוטה וגבינת עזים. שווה.

>> למתכון: לביבות תפוחי אדמה וגבינות

לביבות גבינות ותפוחי אדמה של טל ושני (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
לביבות גבינות ותפוחי אדמה של טל ושני | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

 

לביבות תפוח אדמה וגזר

לביבות קלאסיות, אבל לא ממש. קצר יותר צבעוניות, קצת יותר מתקתקות. שוות טעימה.

>> למתכון: לביבות תפוח אדמה וגזר

לביבות תפוח אדמה וגזר (צילום: ליטל ארזי, השף הלבן, תנובה)
כמעט קלאסיות: לביבות תפוח אדמה וגזר | צילום: ליטל ארזי, השף הלבן, תנובה

לביבות תפוחי אדמה בריאות

גרסה קצת יותר שפויה והרבה פחות שמנונית למאכל שחנוכה אינו שלם בלעדיו - עם תוספת של קינואה ועדשים, ובעיקר - בלי טיגון. מתכון של ליה שומרון פינדר (תגללו למטה, תמצאו עוד הרבה לביבות אפויות וטובות).

>> למתכון: לביבות תפוחי אדמה בריאות

>> והנה לביבות תפוחי אדמה, בטטה וגבינה

לביבות תפוחי אדמה ובשר (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
בשר טחון בתוך הלביבה? בטח, למה לא! דרניקי | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

לביבות דרניקי עם בשר טחון

והנה ההזדמנות שלנו ללמוד משהו טוב מהרוסים, ולהכין לביבות עם בשר טחון בילט אין. סמכו עלינו, מתכון פצצה.

>> למתכון: דרניקי - לביבות תפוחי אדמה עם בשר טחון

>> והנה גרסה גדולה ונטולת ביצים של לביבה. בשבילכם: רושטי

לביבות גבינה

לביבות גבינה לבנה של רותם ליברזון

יהיו שיקראו להן פנקייקס, אנחנו קוראים להן "הדבר שאנחנו רוצים המון ממנו בנר ראשון".

>> למתכון: לביבות גבינה לבנה של רותם ליברזון

פנקייק גבינה לבנה (צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako)
פנקייק גבינה לבנה | צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako

סירניקי - לביבות גבינה משודרגות

השף האהוב יוגב ירוס לוקח את לביבות הגבינה הפשוטות שכולם אוהבים ומקפיץ אותן עוד קומה למעלה, עם רוטב קרמל עדין ופרוסות דקות של אגס. רוצים אותן בגרסה הפשוטה, הביתית והמנחמת? גם זאת אופציה מעולה.

>> למתכון: סירניקי - לביבות גבינה משודרגות

סירניקי – לביבות גבינה במחבת (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
במחבת | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

לביבות גבינה ורוויון מתוקות

לביבות גבינה מתוקות וקלילות, שיכולות בכיף להחליף את הסופגניות על השולחן (פשוט תגישו אותן עם ריבה), והכי חשוב - אתם מתקתקים אותן בפחות מחצי שעה. 

>> למתכון: לביבות גבינה ורוויון מתוקות

לביבות גבינה וריוויון מתוקות (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
מי צריך סופגניות? לביבות גבינה ורוויון מתוקות | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

לביבות קוטג'

לביבות קוטג'? כן, מסתבר שיש דבר כזה, והן נהדרות, סופר פשוטות להכנה והולכות מצוין גם עם מתוק וגם עם מלוח. מתכון כיפי וקליל, יד ראשונה מסבתא. מי צריך יותר? 

>> למתכון: סירניקי - לביבות קוטג' של סבתא ליזה

סירניקי לביבות קוטג' של סבתא ליזה (צילום: הודליה כצמן, BakeCare, בלוג מתכונים בריאים וטעימים)
לביבות קוטג'. אפשר מתוק אפשר מלוח | צילום: הודליה כצמן, BakeCare, בלוג מתכונים בריאים וטעימים

לביבות קוטג'

ויש גם גרסה מלוחה נהדרת ופשוטה ללביבות קוטג' של עדיקוש. 

>> למתכון: לביבות קוטג'

לביבות קוטג' (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
לביבות קוטג' של עדיקוש | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לביבות פטה

ועוד אחד של רותם ליברזון: לביבות מגבינת פטה עם קצת חיזוק של ירק, שמגישים עם יוגורט ופלח של לימון.

>> מתכון: לביבות פטה

לביבות פירה ממולאות

הכל כאן נהדר: קציצות פירה, שתמיד באות טוב, רק שבשביל אפקט המתיחה ממלאים כל אחת כזאת בפרוסת מוצרלה.

>> למתכון: לביבות פירה ממולאות

לביבות פירה ממולאות - מוכנות (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
מוכן | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

לביבות פירה ומוצרלה

וגם גרסתה של קרן אגם ל"לחם תפוחי אדמה אירי", שתהליך ההכנה שלהם קל ופשוט מאוד וכמו המתכון מלמעלה, כולל מעט מרכיבים. אם רוצים להתכונן מראש עד כמה שניתן אז אפשר להכין את הבלילה אפילו 3-4 שעות מראש ולשמור עד טיגון במקרר, או להכין את הלביבות עצמן מראש ואז לחמם בתנור סמוך להגשה והן עדיין יהיו פצצה. מחפשים עוד יותר לגוון? תוסיפו אולי לבצק עשבי תיבול, או אפילו קצת שום כתוש לארומה מושלמת.

>> למתכון: לביבות פירה ומוצרלה הכי קלות להכנה

לביבות פירה ומוצרלה הכי קלות להכנה (צילום: קרן אגם, אוכל טוב, mako)
לביבות פירה ומוצרלה הכי קלות להכנה | צילום: קרן אגם, אוכל טוב, mako

לביבות בטטה

>> מתכון חובה: לביבות הבטטה של אורנה ואלה, צעד אחר צעד

לביבות בטטה אורנה ואלה - מטגנים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
כשאנחנו מדברים על לביבות הבטטה של אורנה ואלה אנחנו מתכוונים לאלה. אל תגידו שאתם לא חולים עליהן | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

לביבות בטטה פריכות

כשאנחנו מדמיינים לביבות בטטה בדרך כלל עולה לנו בראש תמונה של לביבות רכות ונימוחות, בניגוד לאלה שעשויות מתפוחי אדמה ומתהדרות בקצוות קראנצ'יים, כמעט שרופים. אז כאן זה לא המקרה. לביבות הבטטה האלה הן פריכות, פציחות, וטעימות לאללה, בנוהל.

>> למתכון: לביבות בטטה פריכות

>> אוהבים את הגרסה הנימוחה? הנה, זה בשבילכם

לביבות בטטה של טל ושני (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
לביבות בטטה, הגרסה המתפצחת | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

לביבות בטטה ועשבי תיבול

מתכון של אלקנה ביטון, שכמיטב המסורת עושה הרבה כבוד לירוקים. אז כן, הבסיס הוא בטטה, אבל חוץ ממנה יש פה גם שמיר, כוסברה, פטרוזיליה ובצל ירוק. כיף גדול.

>> למתכון: לביבות בטטה ועשבי תיבול

לביבות בטטה

לביבות של בטטה עם רוטב סויה ומייפל, שמטוגנות כמו שניצל – עם קמח, ביצה ופירורי לחם.

>> למתכון: לביבות בטטה

>> והנה לביבות הבטטה של פיליס גלזר

לביבות אפויות

לביבות תפוחי אדמה אפויות

לביבות תפוחי אדמה קלאסיות, רק קצת יותר ידידותיות לזולל (או קצת הרבה). איך עושים אותן פריכות, זהובות וטעימות אפילו בלי טיגון? הכל בפנים.

>> למתכון: לביבות תפוחי אדמה אפויות

לביבות קלאסיות אפויות (צילום: ChameleonsEye, shutterstock)
לביבות תפוחי אדמה אפויות. עדיין מעולות! | צילום: ChameleonsEye, shutterstock

לביבות גזר ובטטה

כתומות וטעימות, דקיקות ככה שמתקיימת בהן הפריכות של לביבות מטוגנות ואפילו מזינות (הן גם ללא גלוטן - משתמשים כאן ב-2 כפות מלח ללא גלוטן). 

>> למתכון: לביבות גזר ובטטה אפויות

לביבות גזר ובטטה של רחלי קרוט (צילום: רחלי קרוט)
צילום: רחלי קרוט

לביבות ערוק

ההכנה בתבנית שקעים של מאפינס נותנת להן צורה שמנמנה וטובה שכיף לטבול במטבל קליל כמו יוגורט או שמנת. אם רוצים לעשות משהו משוגע ולצאת קצת מתבנית החג, אפשר אפילו לטבול ביוגורט-טחינה!

>> למתכון: קציצות ירק "ערוק" אפויות בתנור

לביבות ערוק אפויות (צילום: דפני פתיחה)
צילום: דפני פתיחה

לביבות קישואים וגבינות 

קישואים וזוקיני, גבינת פטה רזה, שיבולת שועל ומעט מוצרלה - עוד הוכחה טעימה שאפשר לחגוג את החג גם עם קצת פחות שמן.

>>למתכון: לביבות קישורים וגבינות ללא טיגון

לביבות קישואים וגבינות (צילום: דפני פתיחה)
צילום: דפני פתיחה

לביבות ירק אפויות בשלושה צבעים

לא, אנחנו לא מכריחים אתכם לחגוג את צבעי הקשת החג הזה, רק נותנים לכם מתכון פטנט אחד שיכול לעבוד בערך עם כל ירק שתרצו. 

>> למתכון: לביבות אפויות בשלושה צבעים

לביבות ירק אפויות ב-3 צבעים (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
לביבות אפויות בשלושה צבעים. רק תבחרו ירק | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

לביבות כתומות דלות קלוריות

80 קלוריות באחת - זה מה שיש בלביבות הכתומות הנחמדות האלה. מאדים כמה ירקות, טוחנים, מוסיפים מה שמוסיפים ומכניסים לתנור. וואללה, אולי בכל זאת נישאר רזים בחנוכה הזה. אמן ואמן.

>> למתכון: לביבות דלות קלוריות

לביבות דיאטטיות עם קישואים וירקות

קישואים, ארטישוק ירושלמי (או בטטה) ובצל - אלה המרכיבים העיקריים של הלביבות האלה, וביחד הם יוצרים מנה מתקתקה, פריכה וטעימה, והכל בלי טיגון. מגישים עם יוגורט ונשארים רזים (או, לחלופין, טוחנים עוד סופגנייה כדי לקזז).

>> למתכון: לביבות דיאטטיות

לביבות קישואים אפויות (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
לביבות של קישואים, ארטישוק ירושלמי ובצל. כיף לקצץ בקלוריות | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

לביבות תפוחי אדמה אפויות

ללביבות האלה אנחנו מתייחסים כאל קרובות משפחה של הפירה, ולכן אנחנו אוהבים אותן אהבת נפש. מדובר במתכון שמומלץ מאוד להכין עם הילדים, וכיף מאוד גם להגיש להם בסוף - ולדעת שלמרות שמדובר במעדן, עדיין הצלחתם לשמור להם על תזונה טובה ובריאה.

>> למתכון: לביבות תפוחי אדמה אפויות

לביבות תפוחי אדמה אפויות (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
לביבות תפוחי אדמה אפויות. קרובות משפחה אהובות של הפירה | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

לביבות עדשים אדומות

מודים, בעבר פקפקנו בלביבות עדשים בכלל וביכולת שלהן לשמח אותנו בפרט, אבל אז פגשנו את המתכון הזה. בריא והכל - אבל גם כיפי, טעים - ולא מתרחק לחלוטין ממחוזות חנוכה (ובמילים אחרות: יש בפנים גם תפוחי אדמה). 

>> למתכון: לביבות עדשים אדומות

קציצות עדשים (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
בריאות, בריאות, אבל וואלה - טעימות: לביבות עדשים אדומות | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

לביבות דלורית טבעוניות

חנוכה הוא חג מלא ביצים. בסופגניות, בלביבות, קשה להתחמק מזה. אז נכון, קשה להתחמק - אבל אפשרי. ליה שומרון פינדר עם מתכון ללביבות טבעוניות לחלוטין, עם דלורית, ירוקים ומרכיב אחד מפתיע שקוראים לו דוחן. שווה בדיקה, אתם לא חושבים?

>> למתכון: לביבות דלורית טבעוניות

לביבות קישואים ותרד

דרך מעולה להכניס לילדים תרד, והאמת - גם לעצמכם. לביבות ירוקות ובריאות מאל"ף ועד תי"ו, שיגרמו לכם לחשוב לרגע שחנוכה הוא חג שכולו ויטמינים ומינרלים.

>> למתכון: לביבות קישואים ותרד

>> והנה לביבות קישואים מטוגנות

>> וגם: לביבות בטטה אפויות עם טוויסט מפתיע

לביבות קישואים ותרד (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
לביבות קישואים ותרד. שאני אטגן? מה פתאום | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

לביבות גבינה אפויות

לביבות פשוטות וסופר-טעימות, שכיף להכין עם הילדים. קוטג', בולגרית, צהובה, וקצת שיבולת שועל, שהופכת הכל לבריא יותר.

>> למתכון: לביבות גבינה אפויות

קציצות גבינה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
לביבות גבינה אפויות. ילדים חולים עליהן | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

לביבות עדשים וכרובית אפויות

עוד לביבות שהייתם נותנים לזאטוטים שלכם בלי בדל של רגש אשמה. עם חיזוק של טחינה, בצל ובטטה - אתם יכולים להיות בטוחים שהם גם יקלטו אותן בשמחה.

>> למתכון: לביבות עדשים וכרובית אפויות

לביבות עדשים וכרובית (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
לביבות עדשים וכרובית אפויות. בריאות צרופה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

לביבות סלק

קחו סלק, מוצרלה ומעט נענע, ערבבו עם קמח, ביצים וטיפה תבלינים (באמת שלא צריך יותר) - ויש לכם קציצות אדומות ומרשימות, מהסוג שלא רואים בכל בית.

>> למתכון: לביבות סלק אפויות

כל מיני לביבות

לביבות תירס

הדבר הכי קריטי שחשוב לדעת הוא שאפשר להשתמש גם בתירס קפוא. אבל על טיגון בשמן זית לא מוותרים במקרה הזה. 

>> למתכון: לביבות תירס של הילה אלפרט

לביבות תירס של הילה אלפרט (צילום: איתיאל ציון, יחסי ציבור)
לביבות תירס של הילה אלפרט | צילום: איתיאל ציון, יחסי ציבור

לביבות גזר

הן נראות כמו לביבות בטטה, אבל לא! זה בעיקר המון המון גזר (5 גזרים לכמות של כ-12 לביבות). 

>> למתכון: לביבות גזר

לביבות גזר (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
לביבות גזר של רותם ליברזון | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

קציצות ירק

עוד מתכון של רותם ליברזון ללביבות קצת אחרות, הפעם מדובר בהרבה ירוקים: תרד, פטרוזיליה, כוסברה ובצל ירוק. קשה מאוד לטעות.

>> למתכון: קציצות ירק

קציצות ירק מושלמות (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
קציצות ירק מושלמות | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

לביבות תרד של סבתא קלרה

חוץ מזה שהוא טעים, יש כאן גם טיפ מעולה שיגרום ללביבות שהכנתם מראש לצאת כאילו טוגנו הרגע.

>> למתכון: לביבות תרד של סבתא קלרה

לביבות תרד של סבתא קלרה - הטיגון (צילום: קרן ארגמן, קרן מקלילה את המטבח)
אפשר לטגן יום קודם | צילום: קרן ארגמן, קרן מקלילה את המטבח

לביבות כרובית מעולות

לביבות בטעם גן עדן. רק טוחנים יחד את כל המרכיבים, ומטגנים.

>> למתכון: לביבות כרובית

לביבות כרובית מטריפות (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
לביבות כרובית מטריפות | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

לביבות ברוקולי של רון יוחננוב

כשלוקחים לביבות פשוטות (אבל טעימות בטירוף!), ומגישים אותן עם מטבל זריז של יוגורט לימוני וקווץ' של עגבנייה - אפשר להרשים אפילו את מלכת אנגליה.

>> למתכון: לביבות ברוקולי

לביבות ברוקולי קיציות (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
לביבות ברוקולי קיציות | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

לביבות חלה

מה עושים עם שאריות חלה? מערבבים עם כמה מרכיבים שיש בכל בית ומטגנים יופי של לביבות, כמובן.

>> למתכון: לביבות חלה

לביבות תירס לילדים

לילדים עלק. נראה אתכם מצליחים להפסיק אחרי לביבה אחת כזאת.

למתכון: לביבות תירס לילדים

לביבות זוקיני של גרקו (קולוקיטוקפטדס)

השם היווני הרשמי שלהן קצת שובר שיניים, אבל כל מה שאתם צריכים לדעת זה שמדובר בקציצות פשוטות וממכרות של זוקיני וגבינות, שתענוג לזלול ישירות מהמחבת, וגם מהמקרר ביום למחרת.

>> למתכון: לביבות זוקיני

קציצות זוקיני של גרקו (צילום: דן פרץ, גרקו, מטבח יווני)
קציצות זוקיני של גרקו | צילום: דן פרץ, גרקו, מטבח יווני

לביבות כרובית ובצל ירוק

איזה שילוב מנצח, יא אללה. קחו את השילוב הזה, הוסיפו לו קלות הכנה משגעת, וקיבלתם עוד סוג של לביבות מעולות להדלקת הנרות.

>> למתכון: לביבות כרובית ובצל ירוק

לביבות כרישה ושיבולת שועל

מעט מאוד מרכיבים יש בלביבות האלה, וכל אחד מהם מעורר בנו חדווה גדולה: קציצות כרישה הרי ברור שאנחנו אוהבים, ואם מוסיפים לזה בצל בשביל המתקתקות וקוואקר בשביל הבריאות - זה יכול רק לשפר.

>> למתכון: לביבות כרישה ושיבולת שועל

לביבות בצל כרישה ושיבולת שועל, עלים בצד (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
כמו לביבות כרישה, רק עוד יותר טובות. לביבות בצל, כרישה ושיבולת שועל | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

לביבות קישואים וקשקבל

אל תיתנו לקישואים לבלבל אתכם, מדובר בלביבות שובבות, עשירות ושופעות קלוריות, בדיוק מהסוג שאנחנו אוהבים.

>> למתכון: לביבות קישואים

לביבות קישואים וקשקבל (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
לביבות קישואים וקשקבל. אל תיתנו לקישואים לבלבל אתכם | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

לביבות תירס וגבינה לבנה

שימו לב, חברים, זה רק נשמע כמו מתכון לילדים. כלומר, הקטנטנים יעופו עליהן, תהיו בטוחים, אבל מניסיון - גם הגדולים יחסלו אותן בשמחה. מהלביבות שמנסים פעם אחת בחנוכה, וממשיכים איתן כל השנה. 

>> למתכון: לביבות תירס וגבינה לבנה

לביבות תירס וגבינה לבנה (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
בוגרות לסוגן. לביבות תירס וגבינה לבנה | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

לביבות זוקיני וגזר

נכון הלביבות האלה נשמעות כמו משהו שילד בחיים לא יכניס לפה? טעות! כי אומנם יש בהן גזר, וגם (לא עלינו) זוקיני - אבל מה שעוד יש בהן זה גבינות ופירורי לחם, שהופכות אותן לעונג גדול לבני כל הגילאים.

>> למתכון: לביבות זוקיני וגזר

לביבות זוקיני וגזר (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
לביבות זוקיני וגזר. אבל לא רק | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

לביבת כרובית ענקית

מה שאנחנו הכי אוהבים בלביבה הזאת, חוץ מזה שהיא טעימה בטירוף, זה שהיא לא משעבדת אותנו למחבת. מטגנים מצד אחד (את כל הבלילה במכה, כן?), שומרים עד שהאורחים מגיעים ואז מעבירים לתנור. 

>> למתכון: לביבת כרובית

לביבת כרובית ענקית (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
לביבת כרובית. לא משתעבדים למחבת | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

לביבות ירק עיראקיות

תמיד רצינו לדעת להכין ערוק עיראקיות, והנה בא חנוכה וסגר לנו את הפינה. מושלמות עם פיתה ובלעדיה, אחת הדרכים השוות לפתוח בוקר של שבת או לסגור רעב קליל בכל זמן אחר ביממה. נגיד עכשיו. מתכון של בל קפצן.

>> למתכון: לביבות ירק עיראקיות

>> והנה מתכונים להפקת חנוכה שלמה, כולל לביבת כרובית ענקית ומדהימה

לביבות עדשים ובורגול עם ירקות

אם אתם רגילים להתייחס ללביבות כאל נשנוש של לפני (או תוך כדי) הארוחה - הלביבות האלה הולכות לשנות לכם את ההרגלים. מדובר במתכון ללביבות שהן ארוחה - עם שעועית ירוקה ובורגול (שמרכיבים ביחד חלבון מלא!), וגם שומר ובצל. טעימות, משביעות, ואפילו בריאות.

>> למתכון: לביבות עדשים

לביבות עדשים ושומר (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
לביבות עדשים עם בורגול ושומר. ארוחה שלמה, טובה ומשביעה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

לביבות ירק וגבינה בולגרית

הקטע במתכון הזה הוא בעיקר שהוא נטול גלוטן וסוכר, ועדיין טעים וטוב. יש שם כרשה, קישואים, תרד וגבינה, וגם בצל ושום ושמיר. בקיצור, לא חסר להן, ללביבות האלה. מתכון של מכון אברהמסון.

>> למתכון: לביבות ירק וגבינה בולגרית בלי גלוטן

לביבות סלק

עוד לביבות עם סלק, הפעם מטוגנות, מבית היוצר של מתוקה. בסיסי בסיסי, אבל מתוק וטעים, ובעיקר קצת אחר.

>> למתכון: לביבות סלק

>> והנה עוד מתכון ללביבות סלק

לביבות סלק (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
לביבות סלק. שמרנים, הירגעו, יש כאן גם תפוח אדמה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

לביבות תירס

לביבות התירס של אמא של רוני מטעימא שלנו ישבו לה חזק בזיכרון, אבל המתכון, משום מה, פשוט לא עבד. אז היא ניסתה, ושינתה, וניסתה שוב, ולא התייאשה. התוצאות המענגות לפניכם.

>> למתכון: לביבות תירס

>> עוד מתכון מדליק ללביבות תירס

>> ועוד אחד, עם גבינת צ'דר ויוגורט יווני

לביבות ירק

בצל, גזר, קישואים, תפוח אדמה ופטרוזיליה - לביבות שיש בהן הכל, שעושות הרגשה של ארוחה שלמה. רק עשו לעצמכם טובה, תוציאו את מעבד המזון מהארון.

>> למתכון: לביבות ירק

לביבות גזר ברוטב יוגורט שום שמיר (צילום: יעל אילן,  יחסי ציבור )
לביבות ירק. הכל מכל וכל | צילום: יעל אילן, יחסי ציבור

לביבות פסטו וזיתים

חומר הגלם המרכזי בלביבות האלה הוא אמנם תפוחי אדמה, אבל החיזוק של הפסטו (הטרי טרי) והזיתים הופך אותן למשהו אחר לגמרי. מתכון של מתוקה.

>> למתכון: לביבות פסטו וזיתים

לביבות פסטו וזיתים (צילום: יעל אילן,  יחסי ציבור )
לביבות פסטו וזיתים. כן, ויש גם תפוחי אדמה | צילום: יעל אילן, יחסי ציבור

 לביבות אפונה

נשמע משונה? חכו שתטעמו. יש שם אפונה, נענע, שמנת חמוצה ואפילו קוואקר, וזה טעים ומפתיע ועושה חשק לעוד. 20 דקות עבודה, קצת טיגון - וניצחתם.

>> למתכון: לביבות אפונה וקוואקר

לביבות אפונה וקוואקר. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דן לב, קוואקר)
לביבות אפונה. השמנת החמוצה כבר בפנים | צילום: דן לב, קוואקר

לביבות כרישה

עדינות וטעימות, ותמיד באות בול - להדלקת נרות חגיגית, לאורחים, לילדים וגם סתם ככה בתוך פיתה. איך שלא יהיה, מדובר במתכון מנצח

>> למתכון: לביבות כרישה

קציצות פראסה (צילום: שי מונטג, mako אוכל)
בכל מצב ובכל שעה. לביבות כרישה | צילום: שי מונטג, mako אוכל


>> למתכון: לביבות תפוחי עץ

>> לביבות גבינה מתוקות

>> לביבות בריאות עם אורז בר, עדשים וגבינה

>> לביבות עשבי תיבול

>> ספק לביבות ספק פנקייקס - המתכונים של מתכוניישן
>> לכל מתכוני הסופגניות

לביבות שורשים ופטריות

לכאורה - לביבות תפוחי אדמה. למעשה - לביבות סופר-מיוחדות עם שורש פטרוזיליה, שורש סלרי ופורצ'יני סחוטות. תהיו בטוחים שרק אתם תכינו כאלה. טעים טעים.

>> למתכון: לביבות שורשים ופטריות

>> ועוד מתכון ללביבות פטריות

>> והנה מתכון ללביבות ארטישוק ירושלמי

לביבות שורשים ופורצ'יני (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
לביבות שורשים ופטריות. רק לכם יש כאלה | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

 לביבות גבינות, שקדים ובזיליקום

יש כאן תפוחי אדמה, אבל יש גם ריקוטה, פרמזן, אגוזים ופטרוזיליה. זה הזמן לצאת מהקופסה, וזו הדרך לעשות את זה.

>> למתכון: לביבות גבינות, שקדים ובזיליקום

>> עוד מתכונים ללביבות של טל יעקב מ"טל ושני"

לביבות אורז

טעימות שבא לבכות: לביבות של אורז מבושל, פטריות ובטטה. קצת מתרחקות מרוח חנוכה, אבל עם כל הכבוד – כמה רוח חנוכה אפשר להכיל.

>> למתכון: לביבות אורז

לביבות אורז מלא (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
טעימות מפנקות. כן, כן. לביבות אורז מלא | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

לביבות אורז מלא 

זרמתם עם לביבות אורז? בואו נעשה צעד קדימה אל עבר המתכון הנהדר הזה של אסתי רותם ידידיה, ללביבות מאורז מלא, עם גבינות ועשבי תיבול בפנים, ויוגורט מרענן בצד. 

>> למתכון: לביבות אורז מלא

לביבות תפוחי עץ - יעל גולדמן (צילום: יעל גולדמן)
צילום: יעל גולדמן

לביבות גזר

עוד מבית מתוקה: לביבות על טהרת הגזר, בחיזוק של בצל סגול וכורכום. מגישים עם רוטב יוגורט-שום-שמיר צונן, וסוחטים מחמאות כאילו זה מתכון שלכם.

>> למתכון: לביבות גזר

לביבות כרישה ודלעת

המון דלעת (בשביל המתקתקות), הרבה כרישה (בשביל הבצלצלות), קצת שום וטרגון – ויש לכם לביבות שבינן לבין תפוחי אדמה אין אפילו שמץ של דמיון. מגישים עם רוטב יוגורט וקארי פיקנטי.

>> למתכון: לביבות כרישה ודלעת

לביבות בננות וקוקוס

מרגישים הרפתקנים? בואו לנסות את הלביבות המתוקות והמגניבות האלה, עם בננה, קוקוס ווניל. תכלס, מה יכול להיות רע.

>> למתכון: לביבות בננה וקוקוס

לביבות תפוחי עץ

כל כך דומות ללביבות הרגילות, אבל כל כך כל כך שונות מהן. לביבות מתוקות, עם תוספת אגוזים מסוכרים (למי שבקטע של להשקיע), וניחוח קינמוני שובה לב. שווה.

>> למתכון: לביבות תפוחי עץ

לביבות אורז מלא (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
צילום: אסתי רותם, mako אוכל