לסמלים יש כוח ומשחר ההיסטוריה הם מעשירים את התרבות ומנגישים מוטיבים ורעיונות מורכבים אבל מה קורה כשהסמל הופך לשפה בפני עצמה עם קודים, ניואנסים וכללים משלו? זו לא שאלה פילוסופית, זו תגובה טבעית למבול האימוג'ים שאנחנו מקבלים בווטסאפ, במסנג'ר ואיפה לא. תמונה אולי שווה אלף מילים, אימוג'ים (סמלונים בעברית תקנית) במקרים מסוימים מותירים אותנו ללא מילים, ולא בהכרח בקטע טוב. כי למה "קאובוי" זו תגובה הגיונית בשיחת עבודה והאם מדוזה כחולה פירושה "אני לא מרגיש את העצמות שלי" או רמז ל"שחררי!"?. הנה 5 הכללים הכי חשובים בתחום שיעזרו לכם לא להביך את עצמכם ואפילו להשתמש באימוג'ים לטובתכם.

1. גם לאימוג'י יש סאבטקסט

האינטראקציות היומיומיות שלנו פנים אל פנים מורכבות מלא מעט רמזים לא מילוליים כמו טון דיבור, מבט בעיניים ושפת גוף. גם כשאנחנו מתקשרים מול המסך יש לנו את האימוג'יז שמעשירים/מדללים את השיחה, ובדיוק כמו הבעות פנים, גם הם יכולים כמובן להסוות רגשות. מחקר חדש גילה באופן לא מפתיע שאנשים משתמשים באימוג'י כדי להסתיר איך הם באמת מרגישים ולא פעם הסמיילי שהם שולחים ממש לא מייצג את הדכדוך שהם חווים. מה זה אומר תכלס? אל "תסמכו" על האימוג'י המחויך או הקורץ שקיבלתם ונסו להבין בהתאם לסיטואציה האם ועל מה הוא יכול לחפות.

2. אל תסבכו, בשביל זה יש מילים

גם בחיים האמיתיים לא תמיד אפשר להבין מה אומר כל פרצוף וחיוך עליז לאחד יכול להיחוות כחיוך סרקסטי לאחר. ובאימוג'ים זה הופך להיות להרבה יותר מורכב. למשל, מישהו יודע מה המשמעות של אימוג'י פנים נמסות? האימוג'י הנמס שוחרר בשנת 2021 כדי לבטא את האימה, התשישות וה"אני בקושי מחזיק מעמד" של תקופת הקורונה. כיום המשמעויות שלו מגוונות בהרבה: הוא יכול להביע תחושה של חום כבד והזעה, הוא יכול לבטא מבוכה, בושה או בכלל פלירטוט עדין סטייל "כולי נמס". 

בסוף השנה שעברה, ענקית הטכנולוגיה אדובי פרסמה את "דו"ח מגמת האימוג'י". כמעט מחצית מהאנשים שנשאלו סיפרו שיצא להם לשלוח אימוג'י: "שפורש לא נכון או הוצא מהקשרו". על פי הסקר, 3 האימוג'ים הכי לא מובנים בכל הקשר הם: קאובוי המחייך, דובדבן ופרצוף הסמיילי ההפוך. בפעם הבאה שאתם מסתבכים - ב-אמוג'יפדיה תוכלו למצוא הסבר מפורט לכל סמלון וסמלון. 

3. לא חייבים להבין הכול, רק אל תצאו זקנים

אף מילה על מדבקות שבגדול יצאו לחלוטין מהאופנה כל עוד לא חציתם את העשור השלישי לחייכם, אבל גם ביחס לאימוג'ים יש לא מעט "מעידות" שיסגירו אתכם מהר מאוד. על פי הסקר הזה שעקב אחרי 2,000 צעירים, 78% מהמשתתפים הודו שהם משתמשים באימוג'י לפני שידעו מהי המשמעות שלו, אבל, על פי הסקר יש 3 אימוג'ים מובילים שלטענת דור ה-Z מי ששולח אותם נחשב "זקן". ואלו הם: אגודל למעלה, לב אדום ויד שמאותת שהכול בסדר. היו אפילו שטענו שאגודל למעלה הוא אימוג'י פוגעני שעלול לגרום לתחושת פאסיב-אגרסיב. 

4. אני "פרצוף סמוק" אותך

לעולם לא נדע מה בדיוק ההבדל בין לב צהוב לירוק אבל כנראה ששימוש סביר באימוג'ים יכול לסייע לחיי האהבה לפרוח. סקר שנערך בקרב יותר מ-5,600 רווקים, מצא שאלו שמשתמשים עם אימוג'ים בטקסטים, יוצאים ליותר דייטים.

רגע לפני שאתם ממטירים את כל ההברקות האחרונות שלכם בטינדר - הדו"ח של אדובי בדק ומצא אילו אימוג'ים יכולים דווקא להפריע לחיי האהבה: האימוג'י של הקקי, הפרצוף הזועם והחציל הם שלושת המובילים לרעה בכל מה שקשור לפלירטוטים. כמעט שליש ממשתתפי הסקר אמרו שהאימוג'ים האלה גרמו לשותפים פוטנציאליים להיראות פחות "חביבים". הסקר גם דירג את האימוג'ים המנשקים, הסמוקים ועיני הלב כשלושת האימוג'ים המובילים לאטרקטיביות במהלך ההתכתבויות הראשוניות.  

@carminemedia Should you use a happy face or a poker face at work? ❤️#womenoftiktok #businesstip #communication #leadership #worktip #emoji ♬ Poker Face - Lady Gaga

5. איך שולחים אקסל באימוג'יות?

האם יש אימוג'ים שלא מתאימים לשיתוף בקבוצת ווטסאפ של העבודה ומאיזה שלב אפשר להרגיש חופשי לשלוח לבוס סמיילי קורץ? בסקר שנערך בקרב 9,400 עובדי משרד היברידיים, למעלה ממחצית מהעובדים אמרו ששימוש באימוג'י בעבודה מאפשר להם לתקשר עם יותר ניואנסים ואולי לא פחות חשוב, שימוש באמוג'י מאיץ ומייעל מבחינתם את התקשורת. אבל גם זה עניין של מינון. מחקר שנערך באוניברסיטת תל אביב גילה שעובדים שמרבים להשתמש באימוג'י במיילים או בהודעות, נתפסו כפחות סמכותיים.