קובה חמוסטה הוא האח הפחות חתיך של קובה סלק, אבל עם הטעמים החמצמצים ושפע הירוקים - לטעמנו מדובר במרק קובה שאין לו תחרות.
בימים כמו היום היינו שמחים להתחבא בתוך קערה של מרק עדשים כזה. ואם לא להתחבא אז לפחות להזין בו את הגוף (עדשים) וגם קצת את הנפש (אטריות).
ואם בנחמה עסקינן - מרק שורבה טריפולאי חריף, עם הפסטה, הפלפל והשום, יכול להיות התשובה.
להכין מרק ראמן כמו שצריך בבית זה בלגן רציני, אבל את הראמן הזה, המקוצר והמפושט, כל אחד יכול להכין. גם אתם.
מרק בצל חמאתי וטוב הוא אחת ההנאות היותר גדולות של החורף, והיופי הוא שלא באמת צריך עוד משהו אחריו. עם כל הלחם והגבינה שאיתם הוא מוגש - לא באמת אפשר לחשוב על אוכל כשמסיימים את הקערה.
עם תפוחי אדמה, קציצות ואפילו צלעות טלה בפנים, הגרסה הזאת של מרק הצ'ורבה הרומני מחזיקה לא ארוחה אחת אלא שתיים.
והנה אחד צמחוני, כדי להתאושש מהצ'ורבה: האלמנט המשביע במרק הזה הוא החומוס, אבל לצידו משתכשכים עוד שלל ירקות טעימים, ויש גם שיבולת שועל, שמסמיכה אותו וגורמת לו להתיישב טוב טוב בבטן. והתיבול? לא רוצים להעיד על עיסתנו, אבל התיבול של המרק הזה פשוט מרתק.
כשזה מגיע לאוכל פרסי מבחינתנו רותם ליברזון היא הסמכות העליונה, ולכן מתכון הגונדי שלה הוא נר לרגלינו. לא מתחברים לקונספט של הקציצה הממולאת? שום בעיה, ותרו על המילוי. עדיין תקבלו מרק מזהיר עם כופתאות גדולות וטעימות טעימות, שיחזיקו אתכם שבעים לכמה שעות טובות.
כשאוכלים מינסטרונה, לא צריך אפילו פרוסת לחם ליד - יש בתוך המרק הזה כבר פחמימה בילט אין - פסטה. ועדיף קונכיות. חוץ מהפחמימה יש במינסטרונה כל טוב: ירקות, קטניות ואפילו קצת פרמזן.
פה דווקא לחוח או סאלוף בצד יבואו ממש טוב: מרק רגל טעים טעים, קלאסיקה תימנית במיטבה. אם עוד לא ניסיתם, החורף הזה הוא הזמן המושלם לעשות זאת.
רון יוחננוב דאג לנו למתכון לקובה סלק עם הסברים מפורטים. מה זה אומר? שלא צריך רסק עגבניות, וגם לא פפריקה בשביל צבע אדום עז.
מרקים אסייתיים מהבילים הם לרוב התירוץ המנצח שלנו לאכול בחוץ, הרי מי מסוגל להכין יצירה כזאת בבית? ובכן, תתפלאו, אבל בכתבה הבאה תמצאו לא פחות מ-5 מתכונים שונים למרקים אסייתיים מנצחים שלגמרי אפשר להכין לבד. אולי תצטרכו להצטייד לפני כן בחנות שמייבאת מוצרים מהמזרח הרחוק, אבל זה יהיה שווה את זה. תבחרו: ראמן, פו וייטנאמי, לקסה מלזי, טום סום או נאו טון.
>> 5 מרקים אסייתיים שגם אתם יכולים להכין
מהמזרח הרחוק נעשה מעבר חד למזרח התיכון עם מרק יווני של מסעדת גרקו, שיש לו בכלל אופי של חמין בבישול איטי וארוך.
אם מרק שיש בו הכל הוא העניין שלכם, אפשר לעצור כאן. מתכון למרק של תום פרנץ עם ירקות (אפשר כמעט כל ירק שאוהבים), גריסים, שעועית וקוביות בשר (ואפשר גם בלי בשר, רק צריך להוסיף עוד בצל מטוגן).
נחתום עם המרק שהוא ברירת המחדל שלנו ברגע שהתחזית מתמלאת באיורים חמודים של עננים: מרק חרירה עשיר עם טעמים חמצמצים.
הכתבה עלתה לראשונה במאי 2020