אחד האתגרים בבישול, ובמיוחד באפייה, הוא לא פעם השימוש בכוסות מדידה. לעתים אין לכם בבית, במקרים אחרים המתכון לא מספיק מפרט ולא פעם מדובר במרכיב שיכול להפיל או להעיף את המנה. אז הנה קצת סדר וכמה טיפים איך להשתלט על הסיפור הזה מבלי לחבל בארוחה. 

  1. אחת ולתמיד

    ברוב המתכונים (אלא אם כן מצוין אחרת) כוס במתכון שווה 240 מ"ל.

  2. רק בישראל

    רק כאן מודדים לא פעם בגודל של כוס חד פעמית לשתייה קרה או חמה. מכל מקום חשוב להבחין בי המידות השונות (ראו דוגמאות בסרטון)
    כוס חד פעמית שתייה קרה: 180 מ"ל
    כוס חד פעמית שתייה חמה: 200 מ"
    כוס זכוכית שתייה חמה: 240 מ"ל
    כוס איקאה: 236 מ"ל 
  3. כוס נוזלים - המרות שימושיות:

    בהנחה ובחרתם מתכון מחו"ל, הנה כמה מההמרות החשובות:
    237 מ"ל (מעגלים ל-240) כוס שווה ל: 8 oz ארה"ב/1/2 Pint בריטניה/16 כפות

    v

  4. אין לכם כוס מדידה? לא נורא

    חפשו בבית פתרונות יצירתיים כגון בקבוק של תינוק, קנקן פלסטיק עם מודד מיליליטרים או בקבוק ייעודי לבלנדר למשל.
  5. כוס חומרים יבשים - המרות שימושיות:

    כאשר במתכון מופיעות כמויות בגרמים ולא לפי בכוסות, כיצד נדע כמה לשים? (בהנחה ואין לנו משקל) ראשית נברר מה נפח הכוס שיש לנו בבית? (ניתן להיעזר בבקבוק תינוק). משם נצטרך לדעת איזה חומר המתכון דורש, כי לכל חומר משקל נפחי אחר. למשל אם ניקח כוס (של 240 מ"ל) ונמלא בה קמח, משקל הקמח יהיה 140 גרם. אם נמלא בה סוכר – משקל הסוכר יהיה 200 גרם, לכל חומר משקל אחר: הנה עוד כמה ערכים של חומרים פופולריים:
    כוס קמח = 140 גרם
    כוס קמח מלא = 125 גרם
    כוס קורנפלור = 140 גרם
    כוס קקאו = 140 גרם
    כוס סולת = 200 גרם
    כוס אבקת סוכר = 120 גרם
    כוס סוכר/ סוכר דמררה = 200 גרם
    כוס (דחוסה) סוכר חום כהה = 240 גרם

     אם ידוע לנו מה נפח הכוס, אפשר להמיר אליה את הגרמים, לדוגמא אם במתכון כתוב 300 גרם סולת, ויש לי כוס בנפח 240 מ"ל, אצטרך לשים כוס מלאה ועוד רבע כוס. אך אם יש לי כוס בנפח 200 מ"ל – אצטרך לשים 2 וחצי כוסות.

  6. לא בטוחים מה נפח הכוס שלכם? לא מאוד קריטי

    כל עוד תשתמשו באותה כוס לאורך כל הכנת המתכון- הפרופורציות בין הכמויות של החומרים השונים יישמרו.

 

 

*שרון ברקוביץ היא בלוגרית אוכל ובעלת הבלוג berko made פורסם בקבוצת הפייסבוק "טעימא- מתכונים שקיבלתי מאמא"