1. המילה "גרביים" מקורה בלטינית

    בדומה למילים רבות בשפה האנגלית, המילה המודרנית "גרב" התפתחה עם הזמן. בתחילה נהגו לומר "socc" שמשמעותה "נעלי בית". Socc מגיע מהמילה הלטינית "soccus" המשמשת לתיאור "נעל קלה ודקה בעלת עקב נמוך". המילה גרב נגזרת ככל הנראה גם מה"סיקוס" היוונית הקדומה.
  2. מדוע אנו גורבים גרביים?

    האם מנימוקי מסורת או שמא פונקציונליות גרידא? מתברר שהאחרון הוא הנכון. גרביים מספקים פונקציה חשובה על ידי הגנה על הנעליים מזיעת גופנו שכן כפות הרגליים שלנו מזיעות כמעט חצי ליטר ביום. גרביים גם מונעים את היווצרות החיידקים בנעליים, דבר שעלול להוביל לריח רע מכפות רגליים. בנוסף, גרביים מספקים את הריפוד החיוני לרגליים ובכך מונעים שפשוף ופצעים.

  3. הגרב העתיק בעולם התגלה משנות 250-420 לספירה

    זוג הגרביים העתיק ביותר התגלה בשנת 250 עד 420 לספירה. גרביים אלה התגלו בחורבות מושבה יוונית לאורך נהר הנילוס במצרים והם היו עשויים צמר ארוג. הגרביים הקדומים ביותר היו עשויים מעורות של בעלי חיים. מאוחר יותר, הרומאים השתמשו בעור ובבדים ארוגים לייצור גרביים. עם התפתחות הטכנולוגיה והאופנה גם הגרביים התפתחו, מה שהוביל למגוון הסגנונות, העיצובים, הצבעים והבדים שאנו רואים כיום.

  4. הגרביים הראשוניים לא היו מיועדים לכל האצבעות

    עד המאה ה-8 היה פופולרי בקרב היוונים לגרוב גרביים עשויים מפרוות בעלי חיים, כאמור. כפי שניתן לדמיין, הגרביים היו חמים במיוחד ולא נושמים בעליל. עיצובם היו מעניין, בלשון המעטה, ונראו כאילו יועדו לאנשים בעלי 2 אצבעות בלבד. אך לא כך הדבר, הגרביים האלה נועדו להליכה נוחה יותר בסנדל/כפכף. מה שהיום נראה מאוד היפסטרי כמובן.
  5. גרביים נחשבו בעבר סמל סטטוס

    החל מהמאה העשירית לספירה, גרביים הפכו מנעליים פונקציונליות בלבד לסמל אופנה. הדבר נבע  בשל העובדה שייצור גרביים נוחים ואופנתיים היה תהליך שארך זמן וזמן זה כסף. אצילים ומלכים גרבו גרביים עד הברך כדרך להביע את עמדתם הכלכלית והמעמדית, שכן גרבי משי ארוכים נחשבו לסמל סטטוס באותה תקופה. משי היה יקר - מוצר בוטיק של האימפריה הסינית הרחוקה. הייתה זו תקופה של אי שווין קיצוני בין העשירים שהתעשרו לעניים מאוד. העשירים חיו בארמונות, התמכרו לתחביבים יקרים, ואחת הדרכים להבליט את ממונם הייתה באמצעות מלבוש, כמו כאמור גרבי משי ארוכים. המכנסיים עוצבו באופן כזה שיחשפו כמה שיותר רגליים על מנת שניתן יהיה להשוויץ בגרביים.
  6. אלברט איינשטיין שנא גרביים

    אלברט איינשטיין בז לגרביים ונאמר שמעולם לא גרב אותם. המחשבה שאצבעות רגליו הגדולות "יחוררו" את הגרביים עצבנה אותו, דבר שקרה כשהיה ילד צעיר ומאז סירב לגרוב אותם.

  7. בירת הגרב של העולם נמצאת במזרח סין

    מחוז דאטאנג שבמזרח סין הוא היצרן המוביל של הגרביים בעולם, ומייצר כ 40% מהגרביים בעולם מדי שנה. זה מה שגרם לה להתפרסם בשם "עיר גרב", שכן ההערכה היא שבשנה אחת הם מייצרים מספיק גרביים בכדי לספק שני זוגות לכל אדם בעולם.

  8. גרבים אבודים עולים לאנשים מאות דולרים בכל שנה

    מחקר מצא כי בממוצע אנחנו מאבדים 1.3 גרביים בחודש, 15 גרביים בשנה ו-1,264 בתקופת חיים (כ-85 שנה). ובכסף: גרביים אבודים עולים לאדם כ-12,000 שקל למשך חייו. רוצים לשמור עליהם? הכניסו אותם לשקית כביסה או שגלגלו אותם ביחד אל תוך מכונת הכביסה.
  9. גרביים מסייעים להירדמות קלה יותר

    מומחים מאמינים כי גריבת גרביים בחדר השינה יכולה לקדם זרימה טובה יותר בכל גופך בזמן שאנחנו נרדמים ומאפשרים לנו להשיג שנת לילה רגועה יותר.