1. התבנית שלכם גדולה מדי למתכון? הקטינו אותה עם נייר כסף 

לפעמים מתכונים דורשים תבנית יותר קטנה או צרה מאלו שיש לכם בבית. במקום לוותר על המתכון או לקנות תבנית חדשה, יוצרים "חומה" מנייר כסף מגולגל, מניחים בתבנית ויש לכם תבנית קטנה יותר.

2. צריכים לרסס שמן? רססו מעל המדיח הפתוח במקום ללכלך הכל 

כשצריך לרסס ספריי שמן על תבנית, אנחנו בדרך כלל מרססים גם על השיש, על הרצפה או על כל מה שמולנו. בפעם הבאה רססו מעל המדיח הפתוח, שגם ככה ינקה את עצמו.

3. השתמשו בחוט דנטלי מתוח כדי לחתוך בצק באופן מדויק 

לפעמים מתכונים דורשים לחתוך בצק שמרים תפוח לשני חלקים או יותר. הבעיה היא שסכין פוצעת מאוד את הבצק ולא תמיד היא מספיק חדה, ולא לכולם יש קלף אפייה. אז מה עושים? מותחים חוט דנטלי היטב בין שתי הידיים, וחותכים בעזרתו את הבצק בקלות מבלי למעוך אותו.


4. מקציפים במיקסר יד? סובבו גם את הקערה לערבוב מהיר

מיקסר יד חלש יותר ממיקסר מקצועי ולכן כדאי קצת "לעזור" לו כשמקציפים או מערבלים. ביד אחת החזיקו אותו ועם היד השנייה סובבו לאט לאט את הקערה עצמה, ותראו איך הכל קורה יותר מהר. 


5. כדי לעצור השפרצות עם המיקסר הידני, "שפדו" צלחת פלסטיק

לא פעם כשאנחנו מערבלים משהו אנחנו גם סופגים שפריצים לא מעטים שמלכלכים את המטבח ואותנו. שפדו על וו הערבוב צלחת פלסטיק או נייר, והיא תגן עליכם מכל מה שמשפריץ.

6. אל תתעצלו ונפו את הקמח שלכם

זה לא טריק, יותר כמו דרישה. נכון שבישראל ניפוי קמח נתפס בתור משהו דתי שעושים כי צריך, אבל בהרבה מתכונים, בעיקר של עוגות בחושות ושל עוגיות (כשמדובר בשמרים, למשל, הניפוח ממש לא נחוץ), ניפוי של הקמח יתרום למרקם יותר קליל ואוורירי. אז לגמרי שווה לעשות את זה, גם אם המתכון לא מבקש.

7. אל תזלזלו במתכון שמבקש מצרכים בטמפרטורת החדר

בהרבה מתכונים יבקשו מכם חמאה, ביצים או חלב בטמפרטורת החדר. זה אולי נשמע לא לגמרי חשוב, כי מה כבר יקרה אם נשתמש בביצה ישירות מהמקרר, אבל להוראות האלה יש חשיבות. חמאה בטמפרטורת החדר תתערבב הרבה יותר טוב, ביצים בטמפרטורת החדר הופכות לקצף הרבה יותר אוורירי וחלב בטמפרטורת החדר יעזור לשמרים לתפוח טוב יותר. 

8. כשהמתכון אומר לא לערבב יותר מדי - תקשיבו לו!

כמו כן, במתכונים רבים, בעיקר כאלה של עוגות בחושות, עוגיות ובצק פריך - מזהירים שלא לערבב את המרכיבים יותר מדי. הרבה פעמים זה נשמע מוגזם, ונראה לנו שהרבה יותר חשוב שהתערובת תהיה אחידה ויפה, אבל לפעמים אפילו ערבוב אחד או שניים מיותרים יכולים להפוך את המרקם של התוצר הסופי לקשה והרבה פחות נעים. עדיף שיישארו קצת עקבות של קמח או חמאה לא מעורבבים, מאשר שנערבב וניצור רשת גלוטן שתהרוס לנו את המרקם.