לבגדים שלנו יש ערך יקר יותר מרק כמה הם עלו לנו. יש בגדים שאנחנו מתאהבים בהם, נקשרים אליהם, כאלו שמספרים לנו סיפור שאנחנו אוהבים להיזכר בו או גורמים לנו להרגיש בהם הכי יפים שיש. העניין הוא שאנחנו לא תמיד יודעים איך לשמור עליהם, וחבל. הנה כמה טיפים כיצד תוכלו לשמור על הפריטים החשובים לכם, ובמיוחד על מעיל העור הוא מכיתה י"ב שאתם מתקשים להיפרד ממנו, ובצדק.
אנחנו משלמים לא מעט על חגורות, נעליים ומעילים מעור אך למרות שמובטח לנו שימוש ארוך טווח במוצר, גם הם מתבלים וצבעם דוהה עם הזמן. איך תוכלו להחיות את הצבע והברק? טבלו צמר גפן בחלב ומרחו את הפריט. האנזימים והשומן בחלב יחזירו את הברק לפריטי העור ויעניקו להם מראה חדש.
אין כמו כביסה רכה שמריחה טוב, אבל למרות שאתם מתפתים להיות מאוד נדיבים בכל מה שנוגע למרכך כביסה, לפעמים עדיף פחות. הסיבה טמונה בכך שההרכב הכימי של מרכך הכביסה עלול לגרום לפעולה הפוכה בבגד - במקום לרכך, להקשות אותו, או להרוס אותו לחלוטין. אל תשתמשו במרכך כאשר אתם מכבסים בגדים שעשויים ממיקרופייבר, בגדי ספורט סופגי זיעה, פריטים שמכילים אלסטן או ניילון (כמו גרביונים או סקיני ג'ינס) בגדים מחומרים חסיני אש, ואריגים סינתטיים כמו פוליאסטר.
ערימות בגדים בארון עשויות לצבור לעתים לחות שעלולה לייצר ריחות לא נעימים, התפתחות של עובש והרס של הבגדים. יש מוצרים ייעודיים לספיגת לחות בארון הבגדים, אבל אפשר להשתמש בפתרון קל, זמין וזול – גירים. פיזור של גירים בנקודות שונות בחלל הארון יסייע לספיגת הלחות המזיקה ושמירת הבגדים לאורך זמן.
בגדים בהירים נוטים להתלכלך מהר. אבק, כתמי זיעה, שאריות אוכל וגם כתמים של איפור כגון מייק אפ נוטים לחדור לסיבי הבגד ולחבל במראה שלו. אז איך תוכלו להסיר כתמים של מייק אפ במהירות וביעילות? רססו את האזור המוכתם בקצף גילוח, המתינו כדקה והסירו את שאריות הקצף עם מים.
הסבל הזה שמור בעיקר לנשים. את קונה נעלי עור ובחנות מבטיחים לך שהן יתרחבו אחרי כמה פעמים שתנעלי אותן. בינתיים נוצרות שלפוחיות ויבלות ולא מעט פלסטרים משלמים מחיר כבד. מתברר שיש טריק קריר במיוחד, פשוט ומהיר, ובעיקר לא גורם לכאב מיותר. ממלאים שקית פלסטיק קטנה (שקית אוכל) במים, עד לרבע הגובה. משחילים את השקיות לנעליים. מכניסים את הכול למקפיא.
למרות שחלק ממכונות הכביסה מציעות מגוון של תוכניות כמו כביסה עדינה המיועדת בין היתר לכיבוס הלבשה תחתונה ובגדים עדינים, ההמלצה היא לכבס הלבשה תחתונה כמו חזיות ותחתוני תחרה בכביסה ידנית בכיור עם מים קרים ונוזל כביסה. כך פריטי התחרה לא נקרעים, והחיבורים והקרסים לא מאבדים צורה.
מכירים את הביטוי: זול עולה לכם יותר? הוא בהכרח נכון כשמדובר בקולבים. קולבים פשוטים מפלסטיק ומתכת, הם נגישים וזולים אבל הם גם הורסים את הבגדים: מותחים אותם, עלולים לקרוע אותם וליצור סימנים לא רצויים. מומלץ לשלם קצת יותר ולהשתמש בקולבים מרופדים בקטיפה או לחלופין, בקולבי עץ, ולשמור על הבגדים שלכם לאורך זמן.
כפי שאתם הופכים פריטי לבוש עם פאייטים או רקמות אחרות על הבגד, כך מומלץ לרכוס את הריצ׳רץ׳ לפני ששמים את הבגד בכביסה. כשהריצ'רץ' נשאר פתוח, הוא עלול להתעוות בכביסה ולהיהרס, וגם פריטים אחרים בסביבת הריצ׳רץ׳ הפתוח עשויים להיפגע. זכרו לרכוס את הריצ'רץ' לא רק אחרי שאתם יוצאים מהשירותים אלא גם לפני הכביסה.
כשאתם נכנסים הביתה אתם מיד תולים את התיקים? יפה שאתם שומרים על סדר, אבל אם תרצו לשמור גם על התיק, כדאי לאחסן אותו בתוך קופסא או שקית בד. הכיסוי ישמור על התיק מפגעי האוויר, האור והלחות. מעבר לכך, תלייה מהרצועות גורמת עם הזמן למתיחתן בשל המשקל, וכך התיק מאבד מצורתו המקורית.
מעילים או מכנסי עור הם לא רק יקרים אלא גם דורשים יחס מפנק. אי אפשר לגהץ אותם, ואם מקפלים אותם, נוצרים בהם קווי קפל שלא פשוט ליישר אותם. לכן, מומלץ לתלות אותם על קולבים, רק כדאי לשים לב שהעור לא ייגע ישירות במתכת, כי הוא עלול להיהרס.
ואם בכל זאת החלטתם לפנות לבעל מקצוע, באפליקציית easy ריכזו את כל המכבסות באזורכם: