רובנו תופסים את עצמנו כאנשים שדואגים לניקיון הבית שלהם. אבל מסתבר שאחרי כל שאיבה וקרצוף של הרצפות, יש חללים וחפצים בבית שנעלמים מעינינו וצוברים הרבה מאוד לכלוך ובקטריות. כדי לוודא ששום פינה בבית לא תמשיך להיות מוזנחת, ערכנו רשימה שמסכמת את כל אותם מקומות מטונפים. אנחנו נניח את זה כאן, אתם תעשו עם זה מה שאתם רוצים.

  1. מאחורי המקרר

    המקרר הוא לב הבית, שזוכה להכי הרבה תשומת לב. אך ברוב הבתים הוא זוכה לניקיון מיוחד בעיקר באביב, לפני פסח. המקרר הוא המקום שבו אנו מאחסנים את המזון שלנו וסומכים עליו שישמור על טריותו אבל האמת היא שהאזור הזה עמוס בחיידקים. רובנו נוטים לנקות מדי פעם את פנים המקרר, בעיקר כשמצטבר שם לכלוך, אבל שוכחים את אחורי המקרר, אזור שצובר לאט ובשקט הרבה מאוד אבק, ולפעמים מצטבר שם גם טחב.

  2. מזגנים

    באקלים הישראלי, קשה להתקיים ללא מערכות מיזוג ברוב חודשי השנה, אך הן גם מהוות קרקע פורייה להתפתחות של וירוסים, חיידקים, פטריות ועובש בעיקר בתעלות האוורור ועל הפילטרים. ההמלצה הרווחת היא לנקות את המזגן אחת לכמה חודשים, ולערוך חיטוי יסודי פעם בשנה אבל כמה מאיתנו אכן עושים זאת? כשהפילטר של המזגן מלא באבק, המזגן עובד יותר קשה ואנחנו משלמים יותר חשמל. חוץ מזה, מדובר באוויר שאנחנו נושמים, בעיקר כאשר אנחנו סוגרים את כל פתחי האוורור האחרים בבית. אם אנחנו רוצים לנשום אוויר נקי ממזהמים, כדאי שנקפיד על ניקיון המזגנים.
  3. מסילות של החלונות

    הדייסון אכן שינה את חיינו, ופתאום כל חפץ או איזור בבית הפך לבעל פוטנציאל שאיבה: מזרנים, ספות, קורי עכביש בתקרה. ממסילות של חלונות אנחנו נוטים להתעלם כי מדובר באזור לא נגיש במיוחד בבית, שהמשימה לנקות אותו מרגישה לנו כקשה מאוד, ואנחנו הרי לא אוהבים לעשות משהו שקשה לנו. אבל בינתיים מצטבר שם ים של לכלוך ואבק שהופך גם בימים גשומים לבוצי.
  4. שקיות מכולת רב פעמיות

    אנחנו מרגישים מאוד ירוקים כשאנחנו הולכים לסופר הקרוב לביתנו עם שקיות רב פעמיות, כדי להימנע מלקחת עוד ועוד שקיות ניילון שילכלכו לנו את הכדור, אבל מסתבר שהשקיות האלו נושאות לא רק מזון אלא גם חיידקים. אנחנו משתמשים בהם לנשיאה של מוצרים צוננים כמו חלב ויוגורט, עופות, בשר ודגים וגם כדי לשאת לחמניות טריות, ירקות ופירות. תחשבו כמה חיידקים מצטברים שם בינתיים ואורבים למזון התמים שנכנס לשקית.
  5. כיור מטבח

    הכיור הוא מקום שבו אנחנו מנקים הכל – כלים מלוכלכים, וגם שוטפים ירקות, פירות, בשר ודגים. אם לא מנקים את הכיור באופן קבוע פעם או פעמיים בשבוע בחומרי חיטוי הוא הופך למצע של חיידקים.

  6. זכוכיות המקלחון

    המקלחון הוא המקום שאותו אנו תופסים כאחד הנקיים בבית שבו אנו דואגים פעם או פעמיים ביום לנקות את גופנו, הוא בעצם איזור מאוד מזוהם משאריות סבון, לכלוך ושיער שנוטה להידבק לזכוכית.

  7. אטם בלנדר

    הבלנדר הוא כלי שהשימוש בו נפוץ בבתים שבהם מבשלים הרבה או מאוד אוהבים שייקים. על אף שמנקים אותו לאחר השימוש, באטם שנמצא בבסיס צנצנת הבלנדר, אותו חלק שתפקידו לסייע במניעת דליפות, מאוכלס בחיידקים ועובש בגלל לחות וחלקיקי מזון שנכלאו בין הבסיס לאטם, ואם אנחנו לא מקפידים לנקות אותו אנחנו מקבלים את התוספת הזו לשייק הפירות שלנו.

  8. כפתורי הפעלת הכיריים/ תנור

    אנחנו משתמשים בהם כל הזמן, אבל מתי אנחנו טורחים לנקות אותם? כפתורי ההפעלה של הכיריים או התנור מלאים בחיידקים משום שאנחנו נוגעים בהם לרוב עם ידיים כלל לא נקיות. אז בפעם הבאה שאתם מנקים את הבית, כדאי להעביר שם חיטוי קצר.

  9. משטחי חיתוך

    זהו כלי המטבח הכי שימושי שלנו. אנחנו משתמשים בו כדי לחתוך סוגים רבים ומגוונים של מזונות:  ירקות, פירות, עלים לסלט, וגם בשר טרי. זו הסיבה שהוא מהווה מצע פורה לחיידקים והופך לאחד מכלי המטבח הכי מזוהמים, ולא, שטיפה שלו או קרצוף של ספוגית עם סבון כלים ממש לא הולכים להעלים את החיידקים שיש שם.

  10. חומרי וכלי הניקוי

    לפני שאתם מתחילים להבריק את הבית עם מטאטא ומקל ספונג'ה, תזכרו שגם אמצעי הניקוי האלה לא נקיים בכלל. מטאטאים, מברשות ניקוי, ספוגים ומטליות ניקוי צוברים אבק והמון לכלוך תוך כדי פעולות הניקיון וביניהן ולכן צריך לנקות גם אותם לפני השימוש.